Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Дві найбільші практики аріянства: ставай боголюдиною і організовуй ближніх – своїх однодумців

Категорія:

Настанова любити ближнього є вимогою знаходити однодумців і об’єднуватися з ними. Організаційним ядром такого великого постіндустріального об’єднання буде АВЦ.

170525-isus.jpg

Радіймо, арії!
Радіймо, арії!

Як ми вже з’ясували, дві найголовніші заповіді аріянства мають прадавнє походження. Ісус Хрестос їх актуалізував і підтвердив власним життям. Він їх сформулював так:

«Люби господа, бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь.

А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого.

Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (Матвій 22.34–39, Марко 12.28–31, Лука 10.25–26).

Ці дві заповіді вказують на дві найголовніші духовні практики, які забезпечують людині прискорений еволюційний розвиток, щастя, добробут і ефективність.

Заповідь людині ЛЮБИТИ СВОГО БОГА – це релігійна вимога ставати боголюдиною. Прагнення стати боголюдиною дає найвищу мотивацію для саморозвитку. Рух у напрямку усвідомлення своєї божественної природи відкриває людині доступ до вищих знань і енергій.

Але це ще не все. Люблячи бога свого – своє божественне Я – людина згадує про те, що вона брала участь у творенні цього земного світу. Це допомагає їй згадати, як влаштовано цей світ, і діяти в ньому зі знанням справи – сміливо і ефективно. Так, як діяв Ісус Хрестос.

Заповідь ЛЮБИТИ БЛИЖНЬОГО закликає до соціальної активності і організаційної експансії.

Любов – це прагнення до єдності з тим, кого любиш, і бажання йому добра.

Ближній – це той, хто є подібним до тебе на всіх рівнях – духу (світогляду), душі (інтелекту) і плоті (генотипу, раси).

Відтак настанова любити ближнього є вимогою знаходити однодумців і об’єднуватися з ними – звісно, не в натовп, а в структуровану організацію.

Як це робити – практично показав Ісус Хрестос. Ставши боголюдиною, він активно поширював свої знання і досвід. Це дозволило йому зібрати навколо себе ближніх – тих, кого зацікавила ідея перетворення людини на боголюдину.

Для впорядкування середовища ближніх – учнів і прихильників – Ісус заснував духовну громаду (церкву) і сформулював базові етичні й організаційні принципи. Наприклад, організаційне ядро має складатися з 5 осіб з чіткою внутрішньою ієрархією: Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі.

Що це означає для тих, хто визнає аріянську традицію і вважає себе послідовником Ісуса Хреста?

1) Пробивати у своїй душі дорогу до внутрішнього бога – свого істинного Я – шляхом активного фізичного, інтелектуального, професійного, духовно-світоглядного, вольового розвитку. Підвищувати рівень своїх вібрацій і підноситися у простори позитивних подій.

2) Просувати навколо себе Добру Новину та іншу позитивну інформацію – для розширення кола однодумців.

3) Об’єднуватися з однодумцями в природовідповідні організаційні структури – демоси (постіндустріальні громади): рої, сотні, полки, коші, гетьманат.  

Організаційним ядром такого великого постіндустріального об’єднання однодумців виступатиме Аріянська Вільна Церква. Обов’язковою умовою належності до неї є виконання двох найбільших заповідей аріянства, які закликають нас активно самовдосконалюватися і організовуватися з ближніми.   

Наші інтереси: 

Виконуємо дві найбільші заповіді аріянства – вдосконалюємось і об’єднуємось.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи