Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Професійний догляд за тваринами – запорука здорового та охайного вигляду

У сучасному світі великою популярністю користуються салони краси для собак та котів. Адже кожен хазяїн хоче, щоб його домашній улюбленець виглядав як найкраще. Характерним підтвердженням того, що ваша тварина відчуває себе добре, є здорова шкіра, доглянута, блискуча шерсть, акуратні кігті на лапах, чисті вуха та зуби. Дбайливий догляд за твариною потребує немало часу й сил, а також фінансових витрат.

Доглядати за котом або собакою вдома самостійно не завжди просто. Адже для цього потрібні особливі знання та навички. Тому ідеальним варіантом для здійснення професійного догляду та отримання повного спектра необхідних процедур стане звернення до спеціалістів своєї справи. Комплекс таких процедур надається у грумінг-салоні «101 Долматинець», ознайомитись можна за посиланням https://grooming.if.ua/.

Частота проведення гігієнічних процедур для кожної тваринки визначається індивідуально і залежить від особливостей породи, довжини шерсті, способу життя. Довгошерстим домашнім вихованцям слід регулярно розчісувати шерсть, при необхідності видаляючи ковтуни.

Стрижка тварин

9c7ZwQSjHgPBSDzkqqciOZeFud1_Y4Jc7tncQi3KpEWIfA-QKIq0oqyAb5JXbfJI7H2jj2eN6Vkvwkrvq7o_doylqx2FiygDZJ87YT879ljLO4JC3AxznSQXFfwuCa9xtDW2Hv8U8xtSa2U4y80KxmUag8bXwrIdBgmCS0r9oyqch8-71CO1qyhPzpv-bA

Стрижка є важливим фактором у догляді за твариною, адже сприяє поліпшенню зовнішності. Підстрижена тварина має приємний, естетичний вигляд. А в густій недоглянутій шерсті можуть розводитися різні паразити та блохи. Також підстригання вкрай необхідне породам, які мають м'яку і пухнасту шерсть. Догляд за шерстю – це не лише стрижка, а й спеціальний тримінг, вичісування, купання.

Грумінг та його види

Розповсюджена думка про те, що грумінг – це просто модна течія є помилковою. Така процедура дуже важлива складова для міцного здоров’я та якісної гігієни тварини. Грумінг є невіддільною частиною загального догляду за котом або собакою. До таких процедур по догляду за домашньою твариною відносяться:

  • догляд за вовною;
  • боротьба з паразитами;
  • обробка очей, вух, ротової порожнини;
  • стрижка кігтів.

Розрізняють декілька видів грумінгу для собак: виставковий, пет-грумінг (салонний), гігієнічний, креативний.

  1. Виставковий потрібен для підготовки до показів, виступів, виставок, який виконується за встановленими стандартами, для кожної породи вони індивідуальні.
  2. Пет-грумінгом називають регулярний догляд, який забезпечує підтримання хутра у доброму стані та виконується у спеціалізованих салонах.
  3. Гігієнічний грумінг націлений на підтримку оптимальної гігієни тварини.

Звернувшись до професійного грумера, домашня тваринка гарантовано буде мати чистий, вичесаний та підстрижений вигляд.

Триммінг та стриппінг

Kd8FwXVVwGeC2jhLJjPGpMHFjtBni7Pml2BDTqCll5oOH7mmSumo7CncgE1RjC6OE-i9rJORc8jZW3AmmU7y_Qw7tZVsPdWNOtJ4wV4Yr8-68rPPYa71EFdx1UuMzgRO-PnBjbEzmxVIhCf7B3IYuoVlLFHefbTcIPHf0DE9kK2ratc-Sb-XnBM2Rj2KJg

Проведення процедури триммінгу і стриппінгу схожі між собою. Різниця полягає у тому, що під триммінгом мається на увазі процес ручного видалення визрілої, але не линялої вовни методом вищипування відмерлих волосків, а стриппінг – механічним способом. Ця процедура виконується за допомогою спеціального інструменту – ножа або каменя.

Який саме метод обрати залежить від кожного конкретного випадку та стану шерсті. Видалення ручним методом слід проводити породам із жорсткою шерстю та підшерстям. Стриппінг краще робити в період линьки.

Кожен хазяїн домашнього вихованця потрібен розуміти, що турбота про здоров’я його улюбленця полягає не лише у годуванні, купанні та вигулі. Дуже важливим фактором є проведення обов’язкових санітарно-гігієнічних процедур.

Наші інтереси: 

Домашні улюбленці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи