Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Шокове заморожування десертів та тортів

У харчовій галузі шокове заморожування широко використовується для тривалого зберігання різних продуктів та напівфабрикатів, у тому числі тортів та десертів. Для цього буде потрібна сучасна шокова камера, з особливостями та експлуатаційними характеристиками якої слід ознайомитися докладніше.

У чому особливості шокової заморозки?

Для шокового заморожування десертів характерно максимально швидке охолодження продукції з метою збереження корисних речовин та збільшення терміну зберігання. До основних переваг застосування холодильного обладнання для шокової заморозки від компанії  "FRIOS" відносять таке:

  • збільшення терміну зберігання продуктів;
  • економія виробничих площ;
  • підвищення продуктивності праці;
  • економія виробничих та тимчасових витрат;
  • гарантія безпеки продуктів для безпечного масового споживання;
  • рівномірне швидке заморожування зі збереженням смаку та користі.

Шокова заморозка для десертів – це ефективний та економний спосіб зберігати таку продукцію, яка після розморожування не втрачає смаку, структури та корисних властивостей, що особливо актуально для тортів.

Сучасні шокові камери - це новітня система енергозбереження, потовщені стіни з надійною теплоізоляцією, вдосконалений обдув, точні температурні датчики та охолоджувачі повітря, напівгерметичний компресор, рифлена підлога з алюмінію тощо. 

Комплектація та характеристика камер холодильних та для заморожування десертів

Для заморожування десертів потрібна промислова холодильна камера, виготовлена ​​з високоякісних матеріалів за новітніми технологіями. Це спеціальне приміщення, в якому підтримується потрібний температурний режим та вологість.

До основних конструктивних елементів такої холодильної камери відносять:

  • герметична конструкція із сендвіч-панелей;
  • високопродуктивні холодильні агрегати;
  • щільні двері з надійною теплоізоляцією;
  • якісне внутрішнє освітлення;
  • теплоізоляція з пінополіуретану.

Крім шокової заморозки, бувають і холодильні камери з різним температурним режимом та призначенням. Це може бути промислове обладнання для короткострокового, тривалого чи особливого зберігання продуктів (з особливим складом повітря).

Шокова заморозка в кондитерській справі – унікальна можливість зберегти смак та користь, презентабельний вигляд та екологічність. Професійні кондитери довіряють такому методу навіть найскладніші торти з багатокомпонентним складом.

Відмінна риса шокового заморожування десертів – мікророзмір кристалів завдяки швидкому процесу охолодження. Внаслідок цього вдається зберегти якість навіть після розморожування.

Порівняно із звичайним охолодженням та заморожуванням при шоковій суттєво економиться час. Кінцева вартість обладнання залежить від основної та додаткової комплектації (відтайка електрична або гарячим повітрям, застосування озонобезпечного фреону, сучасна система моніторингу, сенсорне керування тощо), експлуатаційних характеристик, енергоефективності, виробника та ін.

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи