Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як мати постійний інтернет на час відключення світла

Існує кілька способів залишатися на зв’язку, навіть коли немає світла. Так можна витратитися на підключення до супутникового інтернету чи прямого оптоволокна. Або ж користуватися мобільним інтернетом і сподіватися, що на мобільній вишці достатньо палива в генераторі.

Звичайно, можна просто перетворити часи відключення на відпочинок від гаджетів. Але зазвичай такі поради дають ті люди, котрим не потрібен зв'язок, щоб заробляти гроші. та й відпочивати краще, маючи під рукою улюблені розваги: https://igrovyeavtomati.com.ua/kazyno-cherez-sms/

Супутниковий інтернет

Найрозкрученіший варіант підключення - купити Starlink. Але і найдорожчий. Старлінк дозволяє отримати доступ до швидкісного супутникового зв'язку, незалежного від проблем українських провайдерів. Використання антени можлие по всій підконтрольній території України, включаючи прифронтові райони.

Проте, у цього варіанту є і свої мінуси:

  1. Вартість. У січні вартість терміналу, за допомогою якого відбувається підключення, становить 500 доларів. Ціна дещо снизился супроти 700 доларів у кінці минулого року. Також не забувайте про абонентську плату - щомісяця за підключення прийдеться викласти 75 доларів.
  2. Строки. Замовити термінал можна на офіційному сайті компанії. Після оплати депозиту - вас ставлять у чергу очікування. Як розказують клієнти компанії, дочекатися доставки терміналу в Україну можна десь через півтора місяці.
  3. Установка. Термінал Старлінк не можна поставити у себе на балконі. Йому потрібне відкрите місце - тож прийдеться встановлювати антену на даху чи на тротуарі. Те, що не завдає проблем у приватному будинку - може стати перешкодою в квартирі.
  4. Енергозалежність. Сам термінал також потребує електроживлення. А отже, прийдеться докупити павербанк з великою ємністю чи екофлоу.

Оптоволоконне підключення

Дещо дешевший, проте не всім доступний варіант. Для початку, вам потрібно дізнатися, чи інтернет заведений у ваш будинок за допомогою оптоволокна. Цей тип підключення не потребує електроживлення сам по собі. Але тільки в тому разі, якщо оптоволокно підведене напряму до вашого роутера. Якщо ж перед цим існує певний комутатор, що розподіляє інтернет на кілька квартир - виникає проблема.

Справа в тому, що будь-який розподільчий вузол на шляху оптоволокна треба заживити електрикою для його роботи. І якщо до роутера у себе в квартирі ви можете підключити павербанк, то з іншими вузлами так не вийде.

Якщо у вас саме такий випадок - поцікавтеся у провайдера, чи не можна провести оптоволокно прямо до вас в квартиру. Прийдеться витратити кілька тисяч на нове підключення - проте матимете меньше головного болю зі зв'язком.

Якщо ж оптоволокно приєднується напряму до вашого роутера - все ще простіше. Щоб отримати інтернет - достатньо заживити електрикою цей пристрій. Для цього підійде стандартний павербанк та кабель, який можна купити у будь-якій точці продаже мобільних аксусеарів.

Мобільне підключення

Ще один дієвий варіант - роздати вай-фай на ноутбук з мобільного. Для цього достатньо включити смартфон у режимі “Точки доступу”. А потім приєднатися до мобільного так само, як ви підключаєтеся до будь-якого вай-фаю.

Цей спосіб працює лише в тому випадку, якщо ваш мобільний оператор продовжує надавати зв'язок під час відключення світла. Якщо ж інтернет не ловится навіть зі смартфону - то ні на що інше його також не вистачить. 

У якості альтернативи можна придбати пристрій, підсилюючий силу сигналу. Проте ніхто не дасть гарантію, що він спрацює саме у вашому випадку - доки ви не спробуєте самі. Все дуже залежить від розташування вашого будинку та сили сигналу з вишки.

Наші інтереси: 

Технології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи