Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як обрати бюджетну багатофункціональну оргтехніку для офісу

Багатофункціональні пристрої (БФП) сьогодні можна зустріти практично повсюдно: на домашніх робочих столах, у фотосалонах, навчальних закладах та, звичайно ж, великих і малих офісах. У цій техніці втілені передові технологічні досягнення, завдяки яким її можливості дуже широкі. Такий апарат у рази підвищить ефективність та продуктивність офісної роботи.

Як знайти потрібний варіант

Багатофункціонали можуть не лише друкувати, а й копіювати, сканувати і навіть передавати факсимільні повідомлення. Асортимент БФП не менш великий та різноманітний, ніж колекція ігрових автоматів на https://rcgroup.com.ua/ru/, що дозволяє підібрати ідеальну для своїх потреб модель, не переплачуючи за непотрібні функції. Перш ніж це зробити, варто визначитися з кількома критеріями.

Кількість працівників в офісі

Якщо компанія велика та в ній багато співробітників і, відповідно, комп'ютерів, знадобиться БФП із мережевим інтерфейсом Ethernet, через який можна встановити зв'язок з усіма ПК/ноутбуками одночасно. Таким чином забезпечується доступ до універсальної оргтехніки з кожного робочого місця. 

Зрозуміло, що апарат має підключатися через Wi-Fi. Але бездротовий порт передбачено у всіх сучасних моделях, включаючи домашні з бюджетного сегменту. Отже, про це турбуватися не потрібно.

Обсяги документообігу

У великих та середніх офісах зазвичай потрібно друкувати багато різних документів та створювати їх електронні та паперові копії. Щоб легко справлятися з навантаженнями, потрібна гідна швидкодія. Отже, скорость друку/копіювання/сканування має відповідати об’єму завдань.

Взаємодія з клієнтами/партнерами

Технологія факсу досі є однією з найшвидших і найпростіших способів обміну документами та повідомленнями. І якщо в ній є необхідність, слід віддавати перевагу апаратам, доповненим факсимільним модулем. Чи буде факс кольоровим – залежить від побажань покупця, але за опцію доведеться доплатити.

Особливості робочих завдань

Якщо діяльність компанії пов’язана із друком зображень  професійної якості, слід обирати фотопринтер, що підтримує якнайменше 6 кольорів. Чим більше останніх, тим вищим буде якість фотографій. Такі апарати орієнтовані на фотодрук, отже мають для цього всі технічні можливості. Для створення текстових документів буде достатньо стандартного 4-колірного пристрою.

Додаткові функції

Додатковий функціонал підбирається залежно від власних побажань та робочої потреби. До нього слід зарахувати:

  1. Інфрачервоний зв'язок IrDA та/або Bluetooth. Ці бездротові технології дозволяють обмінюватися даними із сумісними пристроями на близькій відстані (до 1-10 метрів). Не потребують великих потужних витрат і дуже економічні.
  2. Автоматичне подання документів на сканування. Зручна опція, що прискорює швидкодію.
  3. AirPrint (або інші хмарні технології). Сервіс від Apple дає можливість якісно друкувати фото та документи з ПК Mac, а також iPhone, iPad, iPod touch без необхідності завантажувати додаткове ПЗ. Технологія передбачає швидке та легке виявлення та вибір носій, обробку роздрукованого матеріалу.
  4. Додаткові можливості факсу. Запам'ятовування сторінок та номерів, корекція помилок, PC-fax, автовідповідач, груповий набір абонентів.
  5. Зміна масштабу документів перед копіюванням.
  6. Друк на дисках CD/DVD.
  7. Автоматичний двосторонній друк і/або копіювання.

Наприкінці слід зауважити, що всі сучасні БФП мають високу роздільну здатність, друкують без полів і працюють автономно від ПК. Практично кожна модель має дисплей для зручного керування, перегляду та редагування матеріалу.

Наші інтереси: 

Корисні поради для роботи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи