Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 82
  • Переглядів: 86

3-тя танкова бригада вперше показала танк "Оплот", який захищає Харківщину

Категорія:

Це перша за весь час повномасштабної війни Росії проти України згадка про танк "Оплот" в бойових порядках Сил оборони України.

24082802.jpg

танк "Оплот". Фото: Сергій Карпець

3-тя танкова бригада у своїй публікації на Facebook показала ОБТ "Оплот", котрий очевидно належить одному з підрозділів цієї бригади, та використовується для захисту Харківської області від російських нападників, пише Defense Express.

До цього моменту за весь час повномасштабної війни танк "Оплот" в публічних джерелах згадувався також доволі рідко. Можемо тут пригадати хіба що заяву зразка травня 2023 року від тодішнього міністра оборони Олексія Рєзнікова про намір замовити "Оплот" для ЗСУ та запустити серійне виробництво цієї машини.

Водночас рідкісні зразки вітчизняного озброєння в розпорядженні наших захисників завжди привертають окрему увагу. Тому тут можемо заодно пригадати, які ще рідкісні зразки ОВТ українського виробництва раніше згадувались в новинах.

Танк Т-84У веде вогонь по ворогу, Фото: twitter-профіль TankDiary, дата публікації – 29 травня 2022 року

Наприклад, уже на кінець травня 2022 року було повідомлення про те, що танк Т-84У двічі "засвітився" на фронті. Крім того, у червні того ж 2022 року стало відомо і про те, що бійці ЗСУ використовували "перуанський" БТР-4МВ1. Можна згадати про рідкісну бронемашину "Овод", створену на базі ГАЗ-66.

"Новатор" та "Варта" (на другому плані)

Конструкторсько-виробниче підприємство “Українська бронетехніка" написали сьогодні у Фейсбук: "Курщина. Наші «Новатори» та «Варти» забезпечують швидке пересування та захист українських військових".

Нагадаємо, Українська армія в перші місяці широкомасштабної війни воювала переважно українською зброєю, а не розпіареною західною, яку нам давали в мізерних кількостях.

Наші інтереси: 

Українська зброя та важке озброєння бере участь у бойових діях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи