Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Правий поворот: «Брати Італії» перемогли на виборах – Джорджа Мелоні очолить італійський уряд

Категорія:

В Італії на парламентських виборах партія «Брати Італії» здобула перемогу. Найближчим часом лідерка партії Джорджа Мелоні може стати новим премʼєр-міністром Італії. Володимир Зеленський вже привітав її з перемогою, а вона пообіцяла Україні підтримку від нового уряду.

22092801.jpg

Джорджа Мелоні (італ. Giorgia Meloni), нар. 15 січня 1977, Рим, Італія (Фото: EPA)
Джорджа Мелоні (італ. Giorgia Meloni), нар. 15 січня 1977, Рим, Італія (Фото: EPA)

"Братів Італії" називають ультраправою партією (ліберальні ЗМІ чомусь вважають це образливим, чіпляючи цей ярлик). До речі, "Народний Оглядач" також називають ультраправим ресурсом – і нам це подобається.

Як пише BBC, Джорджа Мелоні багато працювала над тим, щоб помʼякшити свій «правий імідж». Вона засудила вторгнення Росії та підтримала відправку зброї до України (дивно, що ВВС вважає, що це не можуть робити праві партії. – О.К.), однак назвала такі свої пріоритети: «Так — природній сімʼї, ні — ЛГБТ-лобі, так — сексуальній ідентичності, ні – ґендерній ідеології».

Також вона закликала забезпечити безпеку кордонів, виступала проти масової міграції та «брюссельських бюрократів». Отже, тепер це вважається ультраправою ідеологією.

Володимир Зеленський привітав Мелоні з перемогою на виборах і висловив надію на співпрацю з новим італійським урядом.

«Вітаємо Джорджу Мелоні та її партію з перемогою на виборах. Ми цінуємо постійну підтримку України з боку Італії в боротьбі з російською агресією. Ми розраховуємо на плідну співпрацю з новим урядом Італії», – написав Зеленський у Твіттер.

У відповідь глава «Братів Італії» запевнила українського президента в подальшій підтримці з боку Риму: «Шановний Володимир Зеленський, ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку у справі свободи українського народу. Будьте сильними та зберігайте непохитною свою віру!»

До речі, "Брати Італії" на чолі з Мелоні були однією з небагатьох італійських партій, які свого часу повністю підтримали рішення прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі відправити зброю в Україну, хоча були в опозиції до уряду Драгі.

Про це 22 липня написала агенція Reuters і зауважила, що тоді "Ліга" та" Forza Italia", які входили до коаліції Драгі, навпаки були набагато більш амбівалентними.

Ліваки називають Джорджу Мелоні фашисткою і прихильницею Беніто Муссоліні.

Тавро: Фашист (mp3)


Джорджа Мелоні є ідеологом правого руху і впливовим європейським політиком. Від 2020 року вона очолює Партію європейських консерваторів і реформістів (ECR), яка об’єднує партії, що віддані свободі особистості, національному суверенітету, парламентській демократії, верховенству права, приватній власності, низьким податкам, здоровим фінансам, вільній торгівлі, відкритій конкуренції та правовій передачі влади. До складу ECR входять 15 партій Євросоюзу і 7 партій з інших країн, включаючи Республіканську партію США. 

 
Наші інтереси: 

Добре, що Італія буде підтримувати Україну і що в Європі починають повертатися до традиційних європейських цінностей, які глобалісти тепер називають ультраправою політикою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Цікаво, що до очолюваного Мелоні альянсу ECR входить навіть «Народний фронт» Білорусі, але нема нікого з України. Мабуть, тому що українці не мають жодної націоналістичної чи консервативної партії.    

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Цікаво, що до очолюваного Мелоні альянсу ECR входить навіть «Народний фронт» Білорусі, але нема нікого з України. Мабуть, тому що українці не мають жодної націоналістичної чи консервативної партії.    

Все, що робиться з власної волі, – добро!