Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Чехія надасть Україні штурмові гелікоптери та 100 тисяч великокаліберних снарядів

Чехія також допоможе Україні підготувати фахівців для використання винищувачів F-16 та надасть Україні симулятор для тренувань. Чехія вже відправила майже 700 одиниць важкої техніки та понад чотири мільйони боєприпасів Україні.

Чехія передасть Україні додаткові ударні вертольоти, великокаліберні боєприпаси та допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала на пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським у Празі 7 липня, пише "Європейська правда".

"Сьогодні я підтвердив пану президенту, що Чехія дарує Україні штурмові гелікоптери у найближчі місяці і ще 100 тисяч штук великокаліберних снарядів", – сказав Фіала.

Він додав, що Чехія допоможе Україні підготувати фахівців для використання винищувачів F-16 та надасть Україні симулятор для тренувань.

"Повинен сказати, що викликає захоплення те, як мужньо Україна захищається від варварського нападу Росії, і я радий, що мужньому захисту, успішній обороні допомагають і наші поставки військової допомоги", – наголосив чеський прем’єр.

Він зауважив, що розв'язана Росією триває вже 500 днів, і Чехія відправила майже 700 одиниць важкої техніки та понад чотири мільйони боєприпасів Україні.

На озброєнні чеської армії є близько 40 вертольотів, з яких 30 – радянського та російського виробництва серії Мі. Армія має кілька машин Мі-8 і Мі-17, і їх експлуатація завершиться через кілька років. Вона також має 15 модернізованих вертольотів Мі-171Ш і може експлуатувати їх до 2035 року.

Торік Чехія вже передавала Україні бойові гелікоптери. Замість наданих Україні гелікоптерів Чехія домовилась про нові поставки собі зі США.

Наші інтереси: 

Бачимо, як Чехія допомагає Україні. Розмірковуємо над майбутнім союзом України з Чехією, Польщею, країнами Балтії та Скандинавії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи