Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Чиновники отримують мільйонні доплати, перебуваючи за кордоном на курорті

Днями з великими труднощами повернули доплати військовим, які захищають Україну. Водночас чиновники не припиняли отримувати різні доплати до зарплати, відпускні, компенсації за житло – навіть якщо виїхали з країни.

21091201.jpg

Ілюстративне фото

Член ЦВК Юрій Буглак з початку повномасштабної війни оселився на березі Атлантичного океану і запевняє, що "працює на Україну". Журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що він залишив країну за 12 днів до початку повномасштабної війни та оселився з дружиною біля міста Маямі в США на березі Атлантичного океану. За минулий рік Буглак отримав мільйонні держвиплати!

Про це йдеться у статті видання Фокус.

Ще не стих скандал із виключеним із фракції "Слуга народу" Богдана Торохтія, як уже спалахнув новий. Нагадаємо, нардеп Торохтій, сім'я якого володіє елітним автопарком, отримував з державного бюджету України компенсацію за оренду житла. І варто було цій історії вийти в публічну площину, як Торохтій заявив, що поверне до бюджету отримані як компенсація гроші.

Тепер в центрі уваги опинився член Центральної виборчої комісії (ЦВК) Юрій Буглак. Він є членом комісії з 2019 року, до цього був головним юридичним радником кондитерської корпорації "Roshen" і нардепом від колишньої партії "Блок Петра Порошенка".

"Я працював, працюю і буду працювати на свою державу. Жодних порушень з мого боку, з боку моєї організації не відбувалося. Усе, що було, усе було на законних підставах. І виїзд, і робота, і знаходження десь там, де ви мене шукаєте... У кожної людини в певний момент є індивідуальна ситуація, яка стосується її життя, здоров'я, її сім'ї тощо", – пояснював журналістам свою позицію Буглак.

Також він зазначив, що, на його думку, звернення Президента України Володимира Зеленського до "всіх представників держави" із закликом повернутися в країну не стосувалося членів ЦВК. Він заявив, що не є олігархом чи депутатом і може працювати дистанційно.

Розслідувачі визначили, що він брав участь в онлайн-засіданнях ЦВК у середньому кілька разів на місяць. Голова ЦВК Олег Діденко говорив журналістам, що з юридичної точки зору не мав підстав внести подання на звільнення Буглака. На його думку, багато питань є з моральної точки зору.

Голова ЦВК не може звільнити свого колегу, але виплатити йому додаткові гроші з бюджету – легко. Зокрема, восени 2022 року Буглак двічі запитував матеріальну допомогу з бюджету – "на оздоровлення" та "для вирішення соціально-побутових питань у зв'язку з народженням дитини". Загальна сума допомоги склала 230 тисяч гривень. Загалом за минулий рік чиновник отримав заробітну плату та інші виплати на суму 1,5 мільйона гривень.

Мільйонерам оплачують оренду житла

Представники політсил і чиновники всіх рангів мають позбуватися посад, щойно їх викрили на розтратах бюджету України, сказала голова підкомітету з питань видатків держбюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, нардепка від "Слуги народу" Леся Забуранна.

Щоб уникнути подібних зловживань, силові структури мають перевірити всіх чиновників, які перебувають на утриманні держави й залишили Україну.

Забуранна звернула увагу, що депутатам можуть доплачувати за оренду житла до 30 тисяч гривень. Нецільові витрати можна перевірити, якщо проаналізувати майнові декларації.

Члени ЦВК мають право на пільги та отримання зарплат, встановлених державою. Дії нормативно-правових актів про нарахування доплат як держслужбовцям на них також поширюються, зазначив голова політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку, політолог Ігор Рейтерович.

"На відміну від звичайних чиновників, імовірно, працівники ЦВК не ходять на роботу щодня. Під час виборів вони активно працюють, а в затишшя проводять наради, перевіряють реєстр виборців", – сказав експерт.

Раніше ми писали, що чиновники Пенсійного фонду отримують майже мільйон за рік, а працівники Мінюсту отримують від 240 до 430 тисяч гривень на місяць.

 

Наші інтереси: 

Каста українських чиновників пустилася берегів: без сорому та совісті вони беруть з державного бюджету України під час війни "на оздоровлення", "для вирішення соціально-побутових питань". Справедливість – це тригер для простих українців. Чиновників скоро будуть бити. Нагадаємо, чиновнича братія хоче зарплату у 250 тисяч грн. Очільниця Нацагентства з держслужби (так, в нас є ще й така структура в державному апараті!) каже, що  службовці категорії А мали б отримувати 250 тисяч грн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи