Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 58
  • Переглядів: 61

Генеральна Асамблея ООН вимагає негайно вивести російські війська із Запорізької АЕС та повернути контроль над станцією Україні

Категорія:

Йдеться про резолюцію "Безпека та захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС".  У документі повторюється "необхідність демілітаризації та деокупації" ЗАЕС у світлі невиконання Росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ.

24071202.jpg

Фото: nikvesti.com

Генеральна Асамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюція стосовно безпеки та захисту ядерних об'єктів, зокрема, Запорізької АЕС. Президент України Володимир Зеленський назвав це ще одним з важливих кроків до відновлення поваги до Статуту ООН та міжнародного права, пише iPress, посилаючись на повідомлення Володимира Зеленського у Twitter (X).

Йдеться про резолюцію "Безпека та захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС".

Як зауважив Зеленський, у документі повторюється "необхідність демілітаризації та деокупації" ЗАЕС у світлі невиконання Росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ.

"Це голосування базується на обговореннях і рішеннях, прийнятих на першому Саміті миру, де ключовим питанням був перший пункт Формули миру "Радіаційна та ядерна безпека", – написав президент.

Глава держави висловив вдячність усім партнерам за допомогу "у відновленні безпеки на всіх територіях, зруйнованих російською агресією".

"Працюючи разом, ми можемо захистити фундаментальні норми міжнародного права та спільні цінності", – додав Зеленський.

Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою до РФ деокупації ЗАЕС і повернення під контроль Україні

В ухваленій 11 липня Генеральною Асамблеєю ООН резолюції міститься вимога негайно вивести російські війська із Запорізької АЕС та інший несанкціонований персонал, та повернути контроль над станцією Україні.

"(Асамблея) закликає російську федерацію, поки вона не поверне Запорізьку атомну електростанцію… забезпечити Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) підтримку та допомогу Місії Запоріжжя своєчасним і повним доступом до всіх важливих зон на станції для ядерної безпеки та безпеки, щоб дозволити Агентству повністю звітувати про ситуацію з ядерною безпекою та захищеністю на майданчику", – йдеться в резолюції.

Проект резолюції був поданий Україною, його підтримали ще понад 50 країн, у тому числі Франція, Німеччина та США.

Відповідний документ схвалили на голосуванні 99 держав, утрималися 60, а проти були 9. Серед тих, хто на голосуванні був проти резолюції, такі країни як Білорусь, Бурунді, КНДР, Куба, Малі, РФ, Сирія, Нікарагуа та Еритрея.

Нагадаємо, російські окупанти захопили Запорізьку АЕС на початку вторгнення в Україну у 2022 році. Вони перетворили станцію на військовий об'єкт, розмістивши там солдатів і техніку, а також замінували територію.

Наші інтереси: 

Ще одна резолюція від ООН. Через 2 роки та 4 місяці після захоплення російськими агресорами ЗАЕС. У серпні 2022 року ООН закликала Росію вивести війська з ЗАЕС.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тепер усе буде серйозно. Росію починають пресувати з усіх сторін. Йде до того, що вона буде оголошена спонсором тероризму. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тепер усе буде серйозно. Росію починають пресувати з усіх сторін. Йде до того, що вона буде оголошена спонсором тероризму. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!