Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 115
  • Переглядів: 124

Головний для російських імпортерів банк Китаю зупинив розрахунки з РФ

Категорія:

Китайський Chouzhou Commercial Bank повідомив клієнтам про зупинення операцій із Росією та Білоруссю минулого тижня. Підприємець з Іжевська, який закуповує в Китаї обладнання для верстатів, розповів, що спочатку в грудні Chouzhou його повідомив про зупинку платежів за певним списком товарів, ввезення яких до Росії заборонено західними санкціями.

24020703.jpg

Фото: Modern China

Але через кілька тижнів менеджер банку повідомив про повне припинення розрахунків з Росією незалежно від продукції або валюти платежу. Chouzhou став основним розрахунковим центром для імпортерів через порівняно м'які умови, пишуть "Ведомости" із посиланням на трьох бізнесменів, ділові об'єднання та фінансових консультантів, повідомляє Економічна правда.

Одне з джерел "Ведомостей" зазначило, що проведення розрахунків не залежить від платіжної системи – припинені транзакції не тільки за допомогою SWIFT, а й з російською СПФС і китайською CIPS.

"Навіть якщо рух грошей за допомогою національних систем не видно американцям або європейцям, все це наочно відображено у звітності, яку у банку можуть вимагати західні контрагенти", – заявив співрозмовник.

У грудні 2023 року президент США Джо Байден підписав указ, який значно спростив для Міністерства фінансів Сполучених Штатів введення обмежень щодо банків, які порушують санкції проти Росії. Після цього, побоюючись вторинних санкцій, від роботи з російськими банками почали відмовлятися турецькі фінансові організації.

У січні аналогічні проблеми почали виникати і з китайськими банками. Зокрема, державні банки Китаю вирішили посилити умови надання послуг російським клієнтам, писав Bloomberg із посиланням на джерела.

Офіційно Пекін не приєднувався до санкцій проти Росії у відповідь на її повномасштабне вторгнення в Україну. Проте після введення обмежень китайські банки скоротили роботу з російськими клієнтами, які перебувають під санкціями.

Зокрема, перестали працювати за кордоном картки китайської платіжної системи Union Pay, випущені російськими банками, які потрапили до санкційних списків. Влітку 2023 року російські фінансові організації зіткнулися із забороною здійснювати перекази, зокрема в юанях, у Європу та США через Bank of China.

Наші інтереси: 

Китай нарешті послухався США і почав грати проти Росії. Раніше ми повідомляли, що Байден ввів санкції проти банків, які допомагають Росії купувати товари військового призначення. Схоже, що це спрацювало. Шкода, що раніше цього не було зроблено.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як ми й здогадувалися, Штати та Китай таки поділили шкуру російської гієни. Як казав Збіґнєв Бжезінський, «Новий світовий порядок будуватиметься проти Росії, на руїнах Росії та коштом Росії»

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як ми й здогадувалися, Штати та Китай таки поділили шкуру російської гієни. Як казав Збіґнєв Бжезінський, «Новий світовий порядок будуватиметься проти Росії, на руїнах Росії та коштом Росії»

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Китай має економічні проблеми, тому буде грати гру яка йому економічно вигідна. Тут до ворожки не ходи, що буде робити все, щоб не зіпсувати відносини з США.