Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Італія планує допомогти Україні у розширенні транспортного коридору для експорту

Категорія:

Одним із перших проектів, який Італія представить на конференції з реконструкції України, що відбудеться наприкінці квітня в Римі, буде створення вхідних і вихідних терміналів на північному сході Італії. Порти Трієста і Венеція можуть стати логістичною і портовою платформою України, адже наші моря заблоковані.

230305043.jpg

Порт Трієста

"Існує частина України, яка не була окупована і має продовжувати виробництво. Ми працюємо над створенням інфраструктури, залізничного та портового логістичного коридору", – заявив міністр економічного розвитку Італії Адольфо Урсо в ефірі Rai Radio1, пише Pisa.

"Ми є великим партнером Києва, ми завжди були ним, і в нас є економіка, яка повністю сумісна з економікою України. В угодах і меморандумах ми визначили дуже інноваційні сектори, такі як аерокосмічна галузь чи видобуток корисних копалин", – пояснив міністр.

"По суті, Чорне море закрите (для України) через військові дії. У цьому разі (щоб розблокувати український експорт), не залишається іншого варіанту, як доставляти товар в Адріатику, використовуючи наявні залізниці та автомагістралі", – пояснив Адольфо Урсо, якого цитують італійські ЗМІ.

План розблокування українського експорту, зокрема, металургійної продукції, передбачає створення інтермодальної* транспортної магістралі за маршрутом Міжнародного транспортного коридору №5 (Венеція - Трієст/Копер - Любляна - Марібор - Будапешт - Ужгород - Львів - Київ), пише Інтерфакс-Україна.

Для цієї мети італійський уряд має намір створити логістичну платформу, яка зв'яже Україну суходолом з інтермодальним портом Quadrante Europa у Вероні та далі з морськими портами північного сходу Італії, зокрема, з Трієстом і Венецією.

Він висловив сподівання, що логістичний коридор між інтермодальним портом Quadrante Europa у Вероні та логістичним майданчиком Горонда в Закарпатській області України на кордоні зі Словаччиною вже буде готовий до моменту початку конференції в Римі наприкінці квітня 2023 року.

Міністр сказав, що проект логістичного коридору Італія-Україна буде представлено 10 березня під час логістичного ярмарку у Вероні.

Інтерпорт Quadrante Europa у Вероні є найбільшим в Італії транспортним вузлом, розташованим на перетині автомагістралей Турин - Трієст і Модена - Інсбрук (Австрія), а також на перетині залізничних ліній Верона-Інсбрук і Мілан-Венеція.

Нагадаємо, що українські порти на Чорному морі закриті з березня 2022 року. Наразі в Україні продовжують працювати тільки порти на Дунаї, а також порти "Одеса", "Південний" і "Чорноморськ" у рамках "зернової ініціативи".


* Інтермода́льні переве́зення — це змішані перевезення «від дверей до дверей», що підготовлюються і виконуються під єдиним керівництвом одного центру.

Наші інтереси: 

Допомога і співробітництво з Італією, правий уряд якої вселяє надії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи