Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 60
  • Переглядів: 61

Литва пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал, аби притягнути РФ до відповідальності за злочини проти України

Категорія:

16 червня президент Литви Гітанас Науседа під час свого виступу на Глобальному саміті миру у Швейцарії запропонував створити спеціальний міжнародний трибунал, аби притягнути РФ до відповідальності за злочини проти України.

22071301.jpg

Gitanas Nausėda

"Російська агресивна війна проти України порушує всі принципи статуту ООН. Жодна країна не має права вето проти суверенного вибору демократичної та суверенної держави. Наш колективний обов'язок - бути повністю солідарними з Україною в ці важкі часи", – наголосив Науседа.

На його переконання, єдиним способом досягти миру в Україні є повне відновлення територіальної цілісності країни. Відповідно, Росія повинна "припинити свою агресію повністю та цілком і безумовно вивести всі свої війська та військове обладнання з України".

"Неможливо досягнути справедливого миру без притягнення (Росії, – ред.) до відповідальності за злочини. Це потрібно зробити на основі статуту ООН. Щоб упевнитися в цьому, ми хочемо створити спеціальний міжнародний трибунал", – заявив литовський президент, закликавши учасників Глобального саміту миру долучитися до цього трибуналу.

Джерело

Наші інтереси: 

Литва розуміє Україну і пропонує важливі та необхідні кроки для покарання агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи