Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Молоді демократи втрачають інтерес до свободи – Стар Паркер (Star Parker), США

Категорія:

40% прихильників Демпартії у віці 18-29 років надають перевагу Берні Сандерсу у якості кандидата в президенти США. Це вперше, коли молоде покоління не бажає дорослішати, натомість готове віддати своє життя в руки балакуна, який обіцяє «все узяти і поділити». Найкраще рішення на найближчу перспективу – тримати націю під управлінням республіканців.

20200224b5cc3fd1.png

Американська молодь серйозно хвора на лівизну. Photo/Andrew Harnik

Ті, хто виборов свободу, – цінують її. Якщо ж свобода дісталась без зусиль, то її не цінують, не замислюючись про те, як легко можна свободу втратити. Про це пронизлива стаття Стар Паркер, американської громадської і політичної діячки.


Мені довелось чути вступне слово тодішнього сенатора Джона Кеннеді на його дебатах на виборах 1960-го року з тодішнім віце-президентом Річардом Ніксоном.

Кеннеді, кандидат від Демократичної партії, нагадав, як на виборах у 1860 році Авраам Лінкольн сказав, що перед нацією стоїть велике питання: чи може нація існувати «наполовину рабинею і наполовину вільною»?

На виборах 1960, – сказав Кеннеді, – стоїть питання, чи буде світ існувати «напіврабом чи напіввільним».

 «Чи буде світ рухатись у напрямку свободи, у тому напрямку, яким ми йдемо – значною мірою залежить від того, що ми робимо тут, в Сполучених Штатах», - сказав він.

Як все змінилось! Кандидат від Демократичної партії у 1960-му назвав свободу ключовим питанням своєї кампанії. Тепер, 60 років по тому, демократи висувають соціалістів, викреслюючи свободу з полотна американського ідеалу.

Дивовижно, що багато демократів готові відкинути основну цінність, яка визначила нашу націю, за яку так багато боролися і гинули.

І значною складовою цього повороту є наша молодь.

Підтримка двох американських партій розділилася за віком виборців.

У 2016 році більшість тих, хто молодше 44 років, проголосували за Гіларі Клінтон. Молодь віком 18-29 років дала за Клінтон 45%, за Трампа – 37%. За Трампа в більшості голосували ті, хто старше за 45 років.

І це наша молодь, яка закохана в соціалізм і кандидата соціаліста.

Недавнє дослідження «Pew Research Center» дало такі результати: 40% прихильників Демпартії у віці 18-29 років надають перевагу Берні Сандерсу у якості кандидата від партії, в той час, як його підтримують тільки 25% демократів у віці 30-49 років, 13% у віці 50-64 роки і тільки 10% тих, кому за 65 р.

В опитуванні Інституту Ґеллапа 51% людей віком 18-39 років висловили позитивний погляд на капіталізм, а 49% – позитивний погляд на соціалізм. Серед 40-54-річних 61% позитивно ставилися до капіталізму порівняно з 39% щодо соціалізму. А серед тих, хто старше 55 років, 68% позитивно ставляться до капіталізму порівняно з 32% щодо соціалізму.

То що ж штовхає цих молодих демократів у крайній лівий бік?

Ніл Ферґюсон з Гуверовського інституту та консультант Айк Фрейман у своїй статті «Прийдешня війна поколінь» (The Coming Generation War) у виданні «The Atlantic» висловлюють допущення, що капіталізм в Америці, який працював на минулі покоління, не працює на цю молодь.

 «Вони (молодь) стикаються із застоєм реальної заробітної плати та несуть великий тягар студентського боргу».

Це покоління, «котрому мало дано, але від якого багато чого очікують».

Я ж думаю, що все якраз навпаки. Це покоління, якому багато чого дано, але від якого мало чого очікують.

Коли у 1960-му Кеннеді балотувався у Президенти, американські юнаки підпадали під військовий призов. У 1960-му 72% американців старше 18 років перебували у шлюбі, в той час, як сьогодні таких лише 50%.

За даними «Pew Research Center» 78% молоді у віці 18-29 років вважають, що неодружена пара може жити разом, навіть якщо вони не мають наміру брати шлюб.

Протягом десятиліття 2009–2019 рр. у  групах 23-29-річних на 16% впала кількість тих, хто  вважає себе християнином, і на 13% збільшилась кількість тих, хто самоідентифікується як «релігійно невизначений».

І ця вікова група не голосує. Починаючи з 1980 року, серед 20-річних виборців, які мають право голосу,  на президентських виборах голосували у середньому від 40 до 50%. В той час, як серед виборців старше за 45 років участь у президентських виборах брали від 65% до 75% виборців. Про це повідомляють Ферґюсон та Фрейман.

Сьогодні ми маємо покоління американської молоді, яка виросла в культурі легальних абортів та одностатевих шлюбів, у якої майже немає почуття відповідальності перед Богом і країною.

Свобода передбачає і особисту відповідальність, а ця молодь, схоже, в цьому не зацікавлена. Виглядає, що вони готові віддати своє життя під керівництво 78-річного соціаліста.

Такі цінності серед нашої молоді не обіцяють нічого доброго для нашого майбутнього.

Отже, найкраще рішення на найближчу перспективу – тримати націю під управлінням республіканців.

Джерело: Star Parker. «Young Democrats Lose Interest in Freedom.» – Feb. 19, 2020, «Townhall.com/Salem Media»

Переклав Володимир Щербина


Стар Паркер (Star Parker) – президент Центру міського оновлення та освіти (Center for Urban Renewal and Education), в минулому ведуча радіостанції «KABC». Автор низки книг, остання з яких «Necessary Noise: How Donald Trump Inflames the Culture War and Why This is Good News for America» (Потрібний шум: як Дональд Трамп розпалює культурну війну, і чому це гарна новина для Америки). Її часто запрошують з лекціями у провідні американські університети, а також на дискусійні передачі різних телеканалів.


Коментар «Народного Оглядача»
Конфлікти поколінь були у всі часи існування людства. От тільки раніше вони всі базувались на тому, що юні покоління бажали швидше стати дорослими і взяти на себе відповідальність самостійно будувати власне життя. Це вперше, коли молоде покоління не бажає дорослішати, не бажає брати на себе відповідальність за власне життя, натомість готове віддати своє життя під керівництво торохтія, який обіцяє «все узяти і поділити». Ми в Україні свого часу вже пройшли цей страшний експеримент і все ще не можемо до кінця від нього оправитись. Така ситуація є дійсно небезпечною для Америки.

Наші інтереси: 

Американська молодь серйозно хвора на лівизну. Боротьба за оздоровлення буде важкою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для утримання влади республіканцям треба вже зараз починати роботу з модернізації виборчої системи. Тим більше, що насувається ще одна загроза, - за два десятки років більшість США складатимуть люди не білої раси.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для утримання влади республіканцям треба вже зараз починати роботу з модернізації виборчої системи. Тим більше, що насувається ще одна загроза, - за два десятки років більшість США складатимуть люди не білої раси.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, Володю, за цікавий матеріал!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чи пройшли........

Цитата:
Ми в Україні свого часу вже пройшли цей страшний експеримент і все ще не можемо до кінця від нього оправитись.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Дуже цікавий матеріал. Особливо також зауважую, що сучасна молодь в Україні значною мірою поділяє ці тенденції серед Американських демократів. Назагал, класична схема - суспільство, яке досягає певного цивілізаційного прогресу, починає розпадатися від розбещення і розніженості. І потім цикл спочатку.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Популярність ліваків тримається на обмані. Молодих легше обманути, тому що вони не знають про попередні афери й володіють меншим життєвим досвідом. Окрім того, молоді люди менше цінують життя - як своє, так і чуже.

Все, що робиться з власної волі, – добро!