Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 9

Нордично-Балтійська вісімка погодила новий пакет допомоги Україні – дадуть 44 млн євро для придбання генераторів та сонячних батарей

Категорія:

Спецтема:

Міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії та Данії (Нордично-Балтійська вісімка, NB8) погодили новий пакет допомоги для України на суму 44 мільйони євро, який спрямовано на підтримку енергетичної інфраструктури, заявила міністер закордонних справ Швеції Марія Мальмер Стенергард під час спільного брифінгу з колегами в Одесі.

24101702.jpg

Міністри NB8 в Одесі. Фото: @andrii_sybiha

Вони обговорили посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими та План перемоги Володимира Зеленського, повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга в соцмережі X.

Сибіга зазначив на пресконференції в Одесі, що дипломати розпочали візит із вшанування пам’яті полеглих воїнів і відвідання військового шпиталю. Вони отримали від керівництва шпиталю список потреб шпиталю, пише Укрінформ.

Сибіга обговорив із колегами посилення підтримки, захист українців, зокрема, Одеси та регіону, захист портів та енергетики, а також притягнення російських злочинців до відповідальності.

Сибіга поінформував міністрів про ситуацію на полі бою та удари агресора, військові та енергетичні потреби України.

«За підсумками переговорів маємо конкретні домовленості. Додаткові пакети енергетичної допомоги для зміцнення стійкості напередодні зими. Дякую вам за ці важливі рішення. Ми також обговорили подальше посилення обороноздатності України, зміцнення повітряного щита, інвестиції в нашу оборонну промисловість», – підкреслив очільник української дипломатії.

Міністри закордонних справ NB8 і України обговорили блокування тіньового флоту Росії, який «не лише дає Москві заробляти гроші для війни проти України, але і загрожує Європі екологічною катастрофою».

Також міністр закордонних справ закликав партнерів допомогти у посиленні тиску на Росію, забезпеченні доступу міжнародних моніторів і медиків до військовополонених, гуманного ставлення та забезпечення базових потреб, сприяння їхньому звільненню та звільненню всіх незаконно утримуваних осіб.

Наші інтереси: 

1. Аби тільки ці кошти пішли за призначенням. 2. Бачимо, як активізувався політичний процес: Зеленський в Брюсселі зустрічається з очільниками ЄС та НАТО, міністр закордонних справ зустрічається з міністрами закордонних справ краї Північної Європи та Балтії, Україна отримала від Канади $300 млн пільгового кредиту, повідомив прем'єр-міністр.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу (+аудіо)

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи