Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 42
  • Переглядів: 43

Норвезький виробник боєприпасів Nammo відкриває нову лінію для масштабування у 10 разів

Категорія:

Нова виробнича лінія Nammo (Nordic Ammunition Company) дозволить збільшити випуск 155-мм артилерійських, 120-мм танкових снарядів, а також твердопаливних двигунів до ракет AIM-120 AMRAAM. Норвезький уряд повідомив, що додатково профінансує національного виробника боєприпасів Nammo, який відкриє нову виробничу лінію.

Для цього виділено 1 млрд норвезьких крон, або близько 94 млн доларів. При цьому Nammo взяла на себе зобов'язання підтримувати нові виробничі можливості мінімум 15 років, пише Defense Express.

Зазначається, що нова виробнича лінія дозволить збільшити виробництво самих сучасних артилерійських снарядів у 10 разів, а також забезпечить подвоєння потужності виробництва інших артилерійських боєприпасів та ракетних двигунів.

При цьому норвезький уряд прямо зазначив, що відкриття виробничої лінії напряму пов'язане із потребою України. А також уточнено, що ця виробнича лінія дозволить збільшити виробництво 155-мм артилерійських, 120-мм танкових боєприпасів, а також двигунів до ракет AIM-120 AMRAAM.

І хоча що саме буде вироблятися на новій лінії не повідомляється, але дуже схоже, що мова йде не про фінальне виробництво, а про порохи. Бо саме вони необхідні для виробництва не лише боєприпасів, а й твердопаливних ракет.

Також були оголошені строки, коли ця нова виробнича лінія має почати працювати, – у будь-якому випадку не пізніше кінця 2026 року. Хоча в норвезькому уряді підкреслили, що задача – запустити її раніше.

Наші інтереси: 

Норвегія допомагає Україні. На жаль, Україна сама собі не допомагає: не виробляє достатньо зброї, не перевела економіку на військові рейки, а бюджет витрачає зовсім не туди, куди потрібно. У держави в 2023 році було 116 млрд доларів в бюджеті та 43 млрд доларів в ЗВР. Разом 159 млрд доларів. На зброю у 2024 році держапарат виділив 6 млрд доларів. Це менше ніж 4% від усіх наявних ресурсів!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи