Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Обама заявив, що "збройного вторгнення в Крим не було"

Категорія:

Колишній президент США Барак Обама, чия друга каденція припала на 2014 рік, коли Росія анексувала Крим та окупувала деякі території Донбасу, пояснив, чому не було  належної підтримки України з боку Заходу.

 

23062304.jpg

Фото: Барак Обама, 44-й президент США (facebook.com/NBCBayArea)

За словами Обами, Україна у 2014 році "не була Україною, про яку говоримо сьогодні", сказав він в інтерв’ю CNN, повідомляє Українська правда.

"Є причина, чому не було збройного вторгнення в Крим. Тому що в Криму було багато російськомовних людей, і там існувала певна симпатія до поглядів, які представляла Росія. Навіть у Раді тоді були симпатики Росії. Політика в Україні була складнішою", – сказав він.

Експрезидент США також заступився за колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель.

"І мені, і Меркель, якій я віддаю величезну шану, довелося залучити багатьох інших європейців, які тоді були в паніці, щоб запровадити санкції та не дати Путіну продовжити вторгнення на Донбасі й на решті території України", – сказав він.

"З огляду на те, на якому етапі тоді перебувала Україна і якими були настрої в Європі, ми утримали рубежі. А далі сталось те, що виникло відчуття української ідентичності, окреме від Росії, та рішучість України вигнати російські війська, підготовка війська та громадянського суспільства для опору російському вторгненню", – додав Обама.

Він підсумував, що Захід кинув виклик Путіну "тими інструментами, які у нас були на той час, враховуючи те, в якому стані перебувала Україна".

Зазначимо, що теза про відсутність "військового вторгнення" в Крим була неодноразово спростована самим же Путіним, який визнавав приналежність так званих "зелених чоловічків" – військових без розпізнавальних знаків – до армії Росії.

Наші інтереси: 

Політик, який почав "перевантаження відносин" з Росією, намагається виправдати свою ганебну політику.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не здивуюсь, якщо Обама виявиться корпоративним психопатом, тобто розмовляючою твариною.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не здивуюсь, якщо Обама виявиться корпоративним психопатом, тобто розмовляючою твариною.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вийшла цікава книга "Справжня спадщина Обами: як він змінив Америку" (Obama's True Legacy: How He Transformed America).

Адміністрація Байдена може увійти в історію як найбільш катастрофічне президентство в американській історії. Однак вона не виникла на порожньому місці. Руйнівна в економічному та соціальному плані політика "Америка - остання" за часів Байдена практично вся походить від адміністрації Обами. Команда Байдена, звісно, складається з численних вихідців з адміністрації Обами, і широко поширена підозра, що людиною, яка насправді смикає Байдена за ниточки, є не хто інший, як сам Барак Обама.

У книзі "Справжня спадщина Барака Обами" детально описується, наскільки поганими були роки правління Обами для Америки та американців, і показується, як країна зараз страждає від відродження цієї зловісної політики після чотирирічної перерви, яку дала адміністрація Трампа. Книга є збіркою нових, оригінальних, раніше не публікованих есеїв, написаних організованою групою видатних консервативних інтелектуалів про те, як Обама трансформував Америку, і документує замовчувані деталі того, як екс-президент був і залишається головною загрозою національній безпеці Америки.

"Справжня спадщина Барака Обами" - це однотомний посібник про те, як Демократична партія пішла настільки хибним шляхом і чому вона є такою небезпечною і катастрофічною силою в Білому домі і в країні в цілому сьогодні. Все це пов'язано з однією людиною: Барака Хусейна Обами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!