Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Офіційна теорія про шкідливість малих доз радіації виявилася епічним науковим шахрайством – American Thinker

Категорія:

Світ:

Це просто погана наука, покликана створювати та поширювати страх. Кожна людина, тварина, рослина постійно піддається впливу радіації. Очевидно, що має існувати безпечний рівень. Понад те, низький рівень впливу радіації є корисним. «Все є отрутою, і ніщо не є без отрути; лише доза робить річ не отрутою» (Парацельс).

23061301.jpg

Стів Міллой (Steve Milloy) – визнаний лідер у боротьбі з науковим сміттям з більш ніж 20-річним досвідом
Стів Міллой (Steve Milloy) – визнаний лідер у боротьбі з науковим сміттям з більш ніж 20-річним досвідом

Стів Міллой, багаторічний редактор і засновник JunkScience.com, оголосив про вибухонебезпечне викриття цього місяця в розлогій статті. Урядові та приватні науковці в галузі радіаційної безпеки намагаються приховати схему неправомірних дій і захопити Товариство фізики здоров'я, професійну організацію експертів і чиновників з радіаційної безпеки, щоб знищити серію з двадцяти двох відео за участю доктора Еда Калабрезе, яка викриває багаторічну аферу в питаннях радіаційної безпеки, пише American Thinker.

Йдеться про лінійну безпорогову токсикологію (Linear No Threshold Toxicology, скорочено – LNT), яку також називають теорією "одного удару" генетичної мутації під впливом токсичної радіації. 

Ці шахраї змовилися, щоб піддати цензурі та змусити замовкнути Калабрезе, видатного токсиколога і героя відеосеріалу, який провів розслідування, що викрило брехню, яка використовувалася для просування LNT протягом 40-х і 50-х років впливовим Германом Мюллером, удостоєним Нобелівської премії з фізіології та медицини 1946 року за те, що, як продемонстрував Калабрезе, є пакунком брехні, а створена афера з LNT існує до сьогодні.

"JunkScience.com вперше представляє електронні листи, виявлені завдяки Закону про свободу інформації, які викривають внутрішню роботу маловідомої бюрократії, що займається підтримкою так званої "лінійної безпорогової моделі" (ЛБМ). ЛБМ використовується регулюючими органами для встановлення допустимих норм радіаційного впливу.

У 2018 році мене попросили підготувати доповідь і зробити презентацію про шахрайство з LNT на спільному засіданні Американського ядерного товариства (ANS) і Товариства медичної фізики (HPS), присвяченому низькорівневій радіаційній небезпеці та управлінню ризиками.  Мене запросили, бо організатори зустрічі знали, що я критично ставлюся до радіаційної біофізики LNT, вважав її фікцією", – сказав Міллой.

LNT стверджує, що безпечного рівня радіаційного опромінення не існує, але, очевидно, кращим правилом є правило Парацельса: "Все є отрута, і ніщо не є без отрути; лише доза робить річ не отрутою". Доза робить отруту отрутою.

Моє негативне ставлення до ЛНТ було виплекане двадцятирічним інтересом до роботи Еда Калабрезе з Массачусетського університету в Амхерсті, визнаного експерта з низькорівневої радіаційної небезпеки та теорії єресей, яка стверджує трифазний ефект опромінення всіх видів:

1) відсутність ефекту, 2) сприятливий ефект при низьких рівнях опромінення, і 3) токсичний ефект при вищих рівнях опромінення.  Мій медичний досвід роботи з лікарськими препаратами показує, що вони мають той самий герметичний двофазний ефект – препарати мають золоту середину між відсутністю ефекту і токсичним впливом.

Я підготував свої документи, короткі та довгі, для зустрічі, прихильно згадуючи доктора Калабрезе та доктора Джона Кардереллі, президента HPS. Я впевнений, що Кардереллі мав вплив на організацію зустрічі проти LNT, і він, і члени HPS були віддані відмові від моделі LNT через її згубний регуляторний вплив на розвиток і використання ядерної енергії.

Гормезис – це концепція, яка суперечить теорії радіаційного ризику LNT/«одного удару», що її (LNT) розповсюджували та пропагували Мюллер та його помічники, згідно з якою не існує безпечного рівня радіації та що будь-який вплив радіації ставить людей під загрозу. Згідно з дослідженнями Мюллера на плодових мушках, Мюллер стверджує, що будь-яке опромінення – один удар альфа-, бета- чи гамма – може спричинити рак, оскільки воно спричиняє мутації. Критичною частиною серії відео є викриття Калабрезом брехні Мюллера про його дослідження плодових мушок, за результатом яких він отримав Нобелівську премію.

Рак, викликаний генетичними мутаціями, спричиненими одним ударом радіаційної енергії, і пов’язана з ним теорія токсикології одного удару – це просто погана наука, спрямована на сприяння регулятивній гіперактивності, – створювати страх.

Розглянемо заяви щодо LNT, коли навколишнє (екологічне) випромінювання міститься в ґрунті, воді та повітрі. Воно (випромінювання) приходить до нас із Всесвіту у вигляді космічних променів. Кожна людина, тварина, рослина постійно піддається радіаційному впливу. Очевидно, має бути безпечний рівень. Якщо поєднати це з явищем гормезису, стане зрозуміло, що низький рівень радіації корисний.

Теорія Германа Мюллера «один удар–небезпека» не спирається на докази, але відповідає опису практичної політики Менкена: "Вся мета практичної політики полягає в тому, щоб тримати населення в тривозі (і, отже, вимагати, щоб його врятували) нескінченною низкою хобгоблінів, більшість з яких уявні".

Зустріч у 2018 році була позитивно налаштована щодо протидії LNT – настільки, що мене попросили взяти участь у додатковій дискусії в останній день, щоб розглянути, як попередити громадськість про те, що LNT помиляється, і нам потрібно перезавантажити державну політику щодо управління радіаційними ризиками. Тим часом прихильники LNT були розгублені.

Цього року HPS підготувала двадцять два відеоролики, які пояснюють роботу і концепції Калабрезе, в тому числі його розслідування того, як неправомірні дії доктора Мюллера призвели до прийняття радіаційної біофізики LNT, і які державні політичні рішення були прийняті після цього.  Відео є переконливими, тому що Ед Калабрезе є живим і дихаючим пам'ятником доброї науки та професійної чесності. 

Доктор Калабрезе стверджує: "Я ніколи не бачив нічого подібного за свої майже 50 років у цій галузі. Документальний фільм розповідає потужну історію, яка викриває численні критичні помилки, глибоку упередженість впливових наукових лідерів і організацій, а також наукові порушення на найвищому рівні в цій країні. Уся серія заснована на 14 годинах інтерв’ю зі мною, і я повинен був надати документацію для всіх своїх заяв, багато з яких включено в документальний фільм. Я сподіваюся, що цей документальний фільм посяде центральне місце в цьому міжнародному процесі переоцінки та допоможе суттєво змінити оцінку ризику раку.

Наслідки (не радіаційні, а політичні) зустрічі 2018 року в Паско, присвяченій низькорівневим радіаційним ризикам, і нещодавнє рішення Товариства фізики здоров'я про створення відеосеріалу Калабрезе, що розвінчує LNT, були організовані зусиллями переважно пов'язаних з урядом членів товариства, щоб спробувати скласти Раду директорів HPS, оскільки рівень участі у виборах дуже низький.

Зусилля, докладені урядовими чи фінансованими діячами та іншими прихильниками LNT, детально задокументовані у викривальному фільмі Міллоя. У нього є електронні листи. Він оприлюднив їх з іменами, а потім описав – які обіймають посади та як беруть участь у рейдерстві (Товариства фізики здоров'я – прим. моя, О.К.)

Мета зловмисників – усунути від керівництва Товариством фізики здоров'я членів, які виступають проти LNT, і розгромити Калабрезе.  Вони представляють армію лівих екологів, які домінують у державній науці з радіаційної безпеки та фінансуються державними установами з політичним порядком денним. Це – не радіаційна біофізика в інтересах суспільства.

Айк Ейзенхауер попереджав нас у своїй прощальній промові: "Ми також повинні бути пильними щодо рівно протилежної небезпеки – державна політика може сама потрапити в полон до науково-технологічної еліти". А Анджело Кодевілла красномовно описав небезпеку армії необраних "експертів", які контролюють адміністративну державну тиранію. 

Автор: Джон Дейл Данн, доктор медицини, доктор філософії, лікар швидкої допомоги на пенсії, штат Техас.

Стаття сайту «Науковий мотлох» (JunkScience.com), на яку посилається автор.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що держави та корпорації можуть купити або іншим способом схилити вчених, щоб ті говорили тільки те, що вигідно державам і корпораціям. Мали приклад цього у 2020–2022 рр.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

І ці шахраї ще будуть нам вказувати, що таке справжня наука.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

І ці шахраї ще будуть нам вказувати, що таке справжня наука.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

А що з упливом чорнобильської радіяції?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пізніше з'ясували, що з причини примусового переселення та радіофобії загинуло значно більше, ніж від надмірної радіації. Безпосередньо з аварією пов'язують менше ніж 50 смертей – джерело.

Зірка wrote: А що з упливом чорнобильської радіяції?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!