Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Під Бахмутом у бою загинув комбат «Вовків Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло

Категорія:

Воїну з позивним Да Вінчі було 27 років. На війну пішов у 2014 році – тоді очолив взвод добровольців, а вже через рік командував ротою. Після важкого поранення в Пісках Донецької області та одужання повернувся воювати. Він був командир батальйону 67-ї механізованої бригади.

23030801.jpg

Дмитро Коцюбайло. Фото: Facebook Дмитра Коцюбайла

"Це ти навчив мене вітатись «Слава Україні», це з тобою я перейшов на українську, це ти навчав мене дуже багатьом речам, стріляти, наприклад, з міномета, це ти показував, що таке сучасна тактика, що таке військовий професіоналізм, боєздатність. За дев’ять років ти зробив неймовірний шлях від революціонера з коктейлем Молотова на Майдані до командира механізованого батальйону, який керує вогнем батарей та танків і веде в бій сотні людей, твердих у своїй волі завдяки своєму 27 річному командиру. Я часто сумніваюсь в собі, але ніколи не сумнівався в тобі, і у будь-якій обстановці ти був краще та сильніше будь-яких очікувань. Я дуже багато хочу сказати про тебе, але просто дивлюсь твої відео, слухаю повідомлення, щоб не відпустити тебе далеко від себе. Твій бій не закінчено, ми разом пройдемо шлях, який ти відкривав, до самої перемоги. Так буде, Друже, так буде. Героям слава", – написав про Дмитра журналіст Сергій Висоцький.

"Да Вінчі загинув... Я був впевнений, що такого не може бути ніколи. Здавалося, що він народився на війні й жив нею завжди. Спочивай з миром, друже! Помста твоїх ВОВКІВ сторицею вириватиме нутра окупантів на покоління вперед!!!", – написав співак та художник Юрій Журавель.

"Найтрагічніше у смерті Дмитра Коцюбайла в тому, що він – з покоління, яке, крім війни, не бачило практично нічого. Йому виповнилось 18 одразу перед Майданом. А далі його біографія складається з таких подій як: бойові виїзди, важке поранення, барикади, АТО, ООС, повномасштабна війна та смерть. Період життя, в який закохуються, роблять помилки, знаходять першу роботу, купують першу машину, починають подорожувати, «шукають себе» і роблять багато милих речей, про які потім соромно згадувати, в його житті був відсутній", – написав Віталій Дейнега, засновник фонду "Повернись живим".

17 березня 2016 року Дмитро Коцюбайло був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон. 1 грудня 2021 року отримав звання Героя України – він став наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому надали це звання прижиттєво.

Буквально декілька тижнів тому я дивилася це відео Дмитра Коцюбайла, яке він оприлюднив 27 січня.

 

Наші інтереси: 

Боляче і гірко, що гинуть такі славні воїни. Пам'ятаймо Дмитра Коцюбайла! Честь і слава Герою!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи