Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 266
  • Переглядів: 289

Підвищення тарифів на електроенергію є шахрайською схемою збагачення жирних котів – Андрій Рева

Категорія:

Як стало відомо, з 1 червня вартість електрики для населення суттєво зросте – тариф буде 4,32 грн/кВт, він діятиме до кінця квітня 2025 року. Якби розподільчі компанії були націоналізовані, як в газовій галузі, не треба було б підвищувати тариф. Ці компанії паразитують на державній власності, яку їм передали за копійки.

Колишній міністр соціальної політики Андрій Рева каже, що "смотрящим" від нинішньої влади за енергетичною галуззю є Андрій Герус, яким керує усім. Саме він, а не міністр енергетики Галущенко. Свою діяльність він почав з допуску на наш енергетичний ринок російських та білоруських компаній у 2019 році.

Удари по нашій генерації були в березні – але світло було, а потім раптом з'явився дефіцит – як раз напередодні того, коли треба підвищувати тариф на електроенергію. Чому компанії, які займаються передачею електроенергії і які отримують за її транспортування 2,10 грн на кожній кіловат/годині, приватні в умовах війни, питає Рева і нагадує, що сама  електроенергія коштує 1,10 грн.

"Кому належать ці розподільчі компанії? Подивіться, скільки колишніх росіян з українськими паспортами сьогодні є власниками цих компаній", – каже Рева.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю Radio NV сказав, що гроші, яку будуть платити українці за електроенергію, підуть у дві компанії. 15% – в "Укргідроенерго", яке потребує грошей на відновлення, а 85% – в "Енергоатом".

"І якщо бути відвертим, це просто маячня якась, тому що "Енергоатом" і не постраждав, і нема об'єктів, які треба відновлювати; і спускає гроші, вибачте, в унітаз, імітуючи будівництво нових атомних реакторів, які навіть за ідеальної ситуації можуть з’явитися не раніше, ніж за 10−15 років", – стверджує фахівець.

Експерт наголошує, що це – їхній природний термін будівництва. Останні реактори таких типів в США будувалися один – 17 років, інший – 21 рік. І завершені були місяць тому. Ціна кожного становить 15 мільярдів.

"Відповідно, те, що робить Енергоатом, я підтримати не можу жодним чином. Я вважаю, що це – пряме шкідництво, і це абсолютна шкода інтересам держави з погляду енергетичної безпеки. А те, що робить Міністерство енергетики, і те, що воно каже публічно, – це просто пряма брехня", – запевняє Харченко.


Шахрайську оборудку з тарифами коментує Лана Зеркаль:

 

Наші інтереси: 

Аналізувати ситуацію, слухати експертів, розуміти, що робить паразитична влада і як вона наживається під час війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як зупинити цих психопатів?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як зупинити цих психопатів?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!