Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 60
  • Переглядів: 65

Південна Корея перегляне питання постачання зброї Україні після нової угоди Путіна з КНДР

Категорія:

Сеул також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Південна Корея перегляне можливість постачання зброї в Україну після того, як Північна Корея та Російська Федерація підписали пакт про взаємну оборону в разі війни, повідомляє Yonhap News з посиланням на заяву радника з національної безпеки Чанг Хо Джина, пише Ukraine World News.

"Уряд висловлює серйозну стурбованість і засуджує підписання угоди про всеосяжне стратегічне партнерство між Північною Кореєю та Росією, яка спрямована на зміцнення взаємного військового та економічного співробітництва", – сказав Чанг.

Він наголосив, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано сприяє військовому зміцненню КНДР, є порушенням резолюцій Ради безпеки ООН і підлягатиме міжнародному контролю та санкціям, і пообіцяв вжити відповідних заходів.

"Ми плануємо переглянути питання збройової підтримки України... Конкретні заходи будуть оприлюднені пізніше і буде цікаво подивитися, як на це відповість Росія", – додав він.

Крім того, Сеул також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Видання зазначає, що наразі після війни з Україною у РФ підлягає експортному контролю 1159 позицій, а Південна Корея додасть 243 нові позиції, в результаті чого загальна кількість товарів під обмеженнями складе 1402.

Нагадаємо, що Сеул досі не постачав зброю Україні.

Що відомо про нову угоду РФ та КНДР

Москва та Пхеньян уклали договір про стратегічне партнерство, до якого також входить військова допомога одне одному у разі агресії.

Новий договір став оновленням договору 1961 року, але з певними змінами через іншу геополітичну ситуацію у світі. Хоч повний текст договору наразі не був опублікований, але, за словами помічника президента РФ Юрія Ушакова, у договорі йдеться про взаємну допомогу у разі агресії на одну з країн.

Підписаний договір, за інформацією південнокорейських ЗМІ, є найважливішим для країни після розпаду СРСР у 1991 році та забезпечить більш тісну співпрацю між країнами у військовому секторі.

Наші інтереси: 

Стежимо за карколомними змінами міжнародної політики. Триває швидке розділення на два типи цивілізації – світ людей і світ психопатів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

А Байдену хоч розірвись ))

Коментарі

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

А Байдену хоч розірвись ))