Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 47
  • Переглядів: 50

Польща та Фінляндія дозволили ЗСУ бити своєю зброєю по території Росії

Категорія:

Польща дозволила України бити по території Росії переданим Польщею озброєнням, заявив Цезарій Томчик, заступник міністра національної оборони країни. А міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що Фінляндія і не обмежувала Україну в ударах по Росії зброєю, яку її держава передала ЗСУ.

24052904.jpg

Elina Valtonen. Фото: wikimedia.org

В інтерв'ю Radio ZET Цезарій Томчик (Cezary Tomczyk) сказав:

"Польська зброя не має таких обмежень [щодо Росії]. Українці можуть воювати так, як хочуть, і це дуже-дуже важливий аспект цієї допомоги. На Україну напали, Україна має право захищатися так, як вважає за потрібне. Я вважаю, що західні країни також мають зняти такі обмеження".

Він також сказав, що наразі Польща не розглядає відправку своїх солдатів в Україну, але не виключає таку можливість у майбутньому.

За словами Еліни Валтонен, країна, яка веде оборонну війну, може завдавати ударів по військових об'єктах на території агресора, якщо це необхідно для самозахисту.

"Фінляндія не встановила жодних конкретних обмежень на свою матеріальну допомогу Україні, але припускає, що матеріали будуть використовуватися відповідно до міжнародного права. Росія веде незаконну загарбницьку війну в Україні, і Україна має право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН. Це включає в себе удари по військових об'єктах на території агресора, які необхідні для самозахисту", – сказала Валтонен виданню Uusi Suomi, пише "Європейська правда".

Це питання стало предметом публічних дебатів після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени Альянсу розглянути питання про те, щоб послабити обмеження на удари по Росії західною зброєю.

Кілька європейських країн не заперечують, аби Україна била їхньою зброєю по РФ, розповів напередодні глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Україні слід дозволити завдати удари по Росії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва у травні заявив, що Лондон дозволив ЗСУ бити по Росії.

Міністер оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен також виступила за зняття обмежень.

 

Наші інтереси: 

Бити ворога по його території, припинити боятися "ескалації" і знищити нарешті цю потворну державу-агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи