Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Продажі зброї зросли після того, як Камала Гарріс стала кандидатом у президенти – Washington Examiner (США)

Світ:

Продажі вогнепальної зброї зросли на дюйм після того, як віцепрезидентка Камала Гарріс замінила президента Джо Байдена на чолі списку Демократичної партії, що є ознакою того, що деякі виборці стурбовані тим, що вона виконає свої плани щодо заборони зброї, якщо буде обрана президентом.

241002zbroya.jpg

Гвинтівки на розпродажі в спортивному центрі Center Target у Пост-Фолс, штат Айдахо. Фото: Kathy Plonka/AP

Згідно з останніми даними ФБР, кількість продажів і чеків на зброю була нижчою, ніж минулого року. Це було незвично, оскільки продаж зброї зазвичай зростає в рік виборів. Але коли Байдена витіснили партійні еліти в липні, а Гарріс висунула свою кандидатуру, не зустрівши жодного виборця на первинних виборах, продажі зброї зросли порівняно з минулим роком, пише Washington Examiner.

Також у липні стався перший замах на колишнього президента США Дональда Трампа.

Починаючи з липня, щомісяця продажі зростали приблизно на 125 тисяч одиниць зброї, а сума деяких чеків сягала до 260 тисяч. І там був не тільки продаж зброї.
Національний фонд стрілецького спорту, галузева торговельна група, повідомив про зростання продажів у вересні на 1,3% порівняно з вереснем 2023 року – до 1 156 223 одиниць.

Це означає, що вже 62 місяці поспіль продажі зброї перевищують 1 мільйон одиниць на місяць.

Джастін Андерсон, директор з маркетингу компанії Hyatt Guns у Шарлотті, штат Північна Кароліна, каже, що поточні події, зокрема, ураган «Хелен», сприяють зростанню купівлі зброї.

«Я думаю, що наслідки урагану «Хелен» на заході Північної Кароліни ще більше проілюстрували необхідність приватного володіння зброєю. Непідтверджені історії про мародерство в Ешвіллі і його околицях і про шерифа, який закликає своїх виборців озброїтися, не можна сприймати легковажно. Я думаю, що найкраща порада, яку я можу дати: «Не чекайте, купуйте зараз», – сказав він в інтерв'ю «Секретам».

Він також сказав, що власники зброї не довіряють Гарріс, яка стверджує, що володіє зброєю, і не вірять, що вона не буде лізти до їхньої зброї.

«Віце-президент Гарріс – найгірший тип власника зброї. Вона вірить у своє право володіти зброєю, але хоче повністю контролювати та обмежувати права інших американських громадян. Це переконання не втратило популярності серед людей, які купують зброю, оскільки наші продажі мають тенденцію до зростання завдяки даним NSSF про перевірку анкетних даних. Якщо її оберуть, це, швидше за все, призведе до наступного ажіотажу з купівлі зброї», – сказав він.

Більше, ніж Байден, Гарріс була особливо загрозливою для зброї та Другої поправки. Її кандидат у віце-президенти, губернатор Тім Вальц на віце-президентських дебатах підтримав план Гарріс щодо заборони зброї.

«Іноді справа просто у зброї», – сказав він під час дискусії про стрілянину в школах.

Гарріс наполягає на забороні сучасних спортивних гвинтівок, таких як AR-15. Вона також хоче обмежити розмір магазинів, які вміщують патрони, і нові повідомлення свідчать про те, що вона підтримує заборону на носіння пістолетів.

«Як головнокомандувач, Гарріс, ймовірно, наполягатиме на розширенні перевірок при купівлі зброї та відновленні федеральної заборони на штурмову зброю. Вона також може запровадити жорсткіші правила щодо зброї-привидів, магазинів великої місткості та бампстоків (bump stocks)», – зазначає антизбройовий новинний сайт Trace.

Giffords PAC, очолюваний колишньою конгресвумен Габріелою Гіффордс, закликав виборців віддати перевагу Гарріс, а не колишньому президенту Дональду Трампу, якого підтримує Національна стрілецька асоціація. У меморандумі, в якому високо оцінюються коментарі Волца на дебатах, Гіффордс висміяла тих, хто хоче посилити безпеку в школах, щоб запобігти стрілянині.

«Справжньою причиною кризи насильства з використанням зброї в нашій країні є не відсутність міцніших дверей і вікон у школах. Це саме те, що сказав Тім Вольц вчора ввечері: «Іноді справа лише у зброї», – заявила антизбройова група.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за перебігом президентських виборів в США. Розуміємо, що традиційно американці люблять зброю і тяжіють до зброї, але сучасні віяння соціалізму в США будуть загрожувати правам власників зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта (+аудіо)

Народна держава формується не окремими людьми, а організованими громадами людей. Роман «Вулик Геллстрома» (англ. Hellstrom's Hive, 1973) – це політичний проект заснування народної держави –...

Останні записи