Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 9

Республіка волонтерів: відродження української традиції – короткий огляд (+аудіо)

Категорія:

Це концентрований виклад статті «Республіка демосів – зрілий етап волонтерського руху: ідея, організація, колективний розум» (22.08.2022). Вона присвячена формуванню українцями такої держави, яка відповідає українській традиції, українському світогляду та українській мрії. Цю справу треба здійснювати саме тепер, коли відкрилося унікальне вікно можливостей, спричинене викликом глобальної кризи. Творення Української держави буде не лише відповіддю на цей виклик, а й розв’язанням кризи. Але чому саме зараз з’явилося вікно можливостей? Можливо тому, що нам пощастило. Або тому, що хтось там, нагорі, добре до нас ставиться.

220825demos-2.jpg

Демос – традиційна самокерована громада
Демос – традиційна самокерована громада

Аудіоверсія:

Попередня стаття: «Республіка демосів – зрілий етап волонтерського руху: ідея, організація, колективний розум».

Вікно можливостей

По-перше, завдяки ковідній афері відкрилася першопричина цієї кризи – масове зараження управлінських структур корпоративними психопатами й перехоплення ними управління багатьма державами, в тому числі й Україною.

По-друге, завдяки сучасним технологіям діагностики, передусім магнітно-резонансної томографії, вдалося з’ясувати, що психопати є окремим видом людиноподібних тварин, які фізіологічно відрізняються від людей, зокрема, в них інший мозок. Тому в них відсутні питомо людські якості – совість, емпатія, милосердя, любов, честь, приязність, відповідальність, творчість. У психопатів нема розуму, зате є відносно розвинений людиноподібний інтелект, який дозволяє їм вирішувати стандартні завдання та мавпувати поведінку людей.

По-третє, завдяки війні України проти Росії з’явилася сила, спроможна створити Українську державу. Такою силою є сучасний рух волонтерів. Після завершення війни потреба у волонтерах піде на спад. Для збереження свого існування волонтерські організації та групи можуть спрямувати свою активність у нову для них нішу – у формування Української держави нового типу.

Традиційна українська держава

Річ у тім, що нинішній тип держави був насаджений українцям психопатичною Москвою, відтак він чужий для українського духу і заперечує український спосіб життя.

Московська держава – це завжди диктатура, основана на домінуванні, в якій джерелом влади є альфа-самець: цар, імператор, президент.

Українська держава – це завжди республіка (спільна справа), основана на співпраці, в якій джерелом влади є організовані громади українців.

Згідно з українською традицією, базовою громадою є сотня персонально знайомих людей, керована старшиною з п’яти осіб: голова, писар, суддя, осавул, скарбник. Завдяки цьому керівний орган спроможний виробляти адекватні рішення, адже охоплює п’ять базових аспектів реальності – такими є лідерство, наука, правосуддя, безпека та економіка.

Якщо диктатура психопатів тримається на уніфікації, коли всі мають бути однаковими, то республіка людей тримається на різноманітності, коли кожна громада прагне самобутності та реалізує те, що вважає за потрібне.

Якщо об’єднуючим чинником в диктатурі є субординація на чолі з альфа-самцем, то єдність республіки громад тримається на спільній ідеї та тотальній виборності знизу догори.

Людяність та етнічна ідентичність

Оскільки глибинним сенсом кризи є повстання глобальних (антиетнічних) психопатів (нелюдів), то об’єднуючою ідеєю для української республіки є людяність та українська етнічна ідентичність.

Людяність означає плекання питомо людських цінностей, якими є совість, милосердя, чесність, приязність, честь, відповідальність, воля, творчість. Відповідно, громади викорінюють брехню, жорстокість, шахрайство, лицемірство, безвідповідальність, злобність, приниження.

Українська ідентичність означає, що українців об’єднує відчуття «своїх», коли люди ідентифікують себе з українським етносом (слово «етнос» означає «спільнота своїх людей»). Головними індикаторами етнічної ідентичності є притаманний українцям зовнішній вигляд, українська мова та практична солідарність з українською справою. При цьому входження до українського етносу відкрите для людей будь-якого походження, аби лише українці вважали їх своїми. Цьому відчуттю своїх і допомагають три згадані індикатори: вигляд, мова, солідарність.

Багаторівнева мережа громад

Притаманна республіканському устрою виборність знизу догори реалізується в той спосіб, що члени сотні обирають собі голову, або, у випадку лідерської моделі, засновник сотні запрошує до себе бажаючих і обирає собі членів своєї сотні. Надалі сотні можуть об’єднуватися у полки, полки в коші, коші в корпуси, а корпуси – в республіку. На кожному рівні зберігається принцип «всі знають всіх», а керівне ядро складається з п’яти членів: голова, писар, суддя, осавул і скарбник.

Наявність таких п’яти традиційних посадових ролей значно полегшує знайомство громад між собою та творення ними структур вищого рівня.

Відродження Традиції

Описана модель самоорганізації є звичаєвою для українців – вона зафіксована у «копному праві» (тобто праві громад) і має прадавнє походження, можливо, ще з часів Трипілля. Прямою вказівкою на цей звичай самоорганізації є прадавня назва України – «Сокупа», яка згодом набула форми Сокупія, Скуфія, Скуфь, Скіфія. Нарешті, метою Козацької революції було відродження давніх звичаїв «копного права», основаного на добровільності, виборності та солідарності.

З чого починати

Творення новітньої української республіки громад треба починати з поширення знань про притаманний українцям спосіб самоорганізації, а також знайомства тих членів волонтерського руху, які схильні до системного мислення та розуміють важливість формування українцями людської держави.

Тим більше, що нинішня імітаційна псевдореспубліка, основана на московській моделі розмовляючих тварин, повністю провалила підготовку до війни, чим призвела до десятків тисяч смертей, показала свою брехливість та некомпетентність. У перші дні війни величезна кількість чиновників або втекла на захід, або перебувала у стані ступору, або допомагала Росії. Українці вистояли тільки завдяки тому, що діяли самостійно, не чекаючи наказів згори. Так само, не чекаючи наказів, вони можуть створити власну державу і скинути баласт паразитичних структур, силоміць насаджених Москвою.

Демоси – джерела народної влади

Маємо унікальну нагоду створити народну державу. Для того, щоб народ мав свою, рідну, народну владу, він має народити в собі джерела цієї влади. Такими джерелами влади є лише правильно організовані громади, по-давньому – демоси.

Тож якщо українці хочуть звільнитися від влади психопатів і стати господарями у власній хаті, то вони мають правильно структуруватися – витворити динамічну багаторівневу мережу демосів і перетворити її на стійку Республіку.

Продовження – Республіка демосів і проект «Аріянська Вільна Церква»: Щасливі скромні, бо їхнє Царство боже.

Наші інтереси: 

Творимо Українську Вільну Державу – багаторівневу республіку громад.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Демос – це група самостійних, відповідальних людей. Гобіти можуть бути у структурі, керованій демосом, але членами демосу мали би стати лише тоді, коли інші члени вважатимуть їх рівними собі. Але це вже залежить від самого демосу.

Релігійні спільноти належать до множини духовних спільнот, тобто спільнот за інтересами.

Українська республіка передбачає об'єднання людей і демосів з українською етнічною ідентичністю, тому навряд чи в ній можуть бути інші етнічні спільноти, хіба що як виняток.

Корпоративні психопати мають шанс у великих корпораціях. Натомість у малих громадах їм значно важче, адже там усе на виду. Проте й там психопати можуть перехоплювати управління, але тоді така громада (підприємство) довго не проіснує. Так що модель демосів, де всі знають всіх, володіє достатнім антипсихопатичним захистом, але не на 100%. 

Для отримання гарантованого захисту треба застосовувати методики антипсихопатичного захисту, той же «Бізнес-скан 360». Або перед прийманням до демосу робити МРТ головного мозку.   

Сергій Ждан wrote: Рядіймо, Ігоре, дякую за нові ідеї в демособудуванні. Навряд ми створимо демоси з гобітами, то треба їм спочатку стати аріями, принаймні гравцями. Також можуть виявитись спільноти не лише територіальні, духовні і бізнесові, а також національні або псевдорелігійні. А ще до демосів можуть пробратись психопати чи соціопати, що вміють мавпувати людей. Їх не просто виявиться знайти і видалити, знадобит

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре за колосальну працю.

А чи є в Україні вже діючі демоси?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Принаймні один вже є. Він майже скінчив проходження етапу краси. Щоправда, він утворений українцями третьої квадри, нащадками козацьких старшин. Це - " Інститут Державотворення ім. Н. Махна". Я є його головою. Шановний добродій Володимир Майборода є його скарбником.https://t.me/+2xhT0N7V9GhmOTky - це є запрошувальне посилання до його Телеграм-групи.Так, ця стаття присвячена саме цьому демосу. Вельшановний добродій Ігор Каганець не прийняв мого запрошення стати викладачем там, та радником, але, натомість, оглянув, та написав цю статтю.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ну що, друзі, я зробив свою роботу – дослідив, розжував і виклав у вільний доступ. Тепер хто хоче, хай бере і застосовує. Я цим займатися не буду, тому що маю зробити те, що за мене ніхто не зробить. Перемикаюсь на "Пшеницю без куколю - 22". Ще треба буде написати й видати книги "Доктрина націоналізму", "Політична зоологія" та "Коротка історія аріянства".

Це теорія, а що стосується практики, то разом займемось проектом "Аріянська Вільна Церква". Треба дослідити, як це працюватиме в реалі. Три головні напрямки діяльності: 1) Омолодження, 2) Проповідь Доброї Новини, 3) Зцілення Живим Словом.   

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Першим та другим пунктами займаюсь я. У своєму демосі:).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Звідки їм взятися, якщо це зовсім нова ідея?

Республіка демосів починається як ігрова змагальність українських організацій і груп. Ми також включаємося в цю гру – на рівних правах з усіма.

Андрій Гарас wrote: Дякую Ігоре за колосальну працю. А чи є в Україні вже діючі демоси?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тож, включайтесь та самозорганізовуйтесь якомога раніше. У вас є теорія. В нас - досвід колишніх життів. Щоправда, в мене, та у шановного добродія Володимира Майбороди, також є ця теорія...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Нова, аж з 2016 року... Чи, раніше?:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Твої, Ігоре, глибокі, різнопланові дослідження - непідсильні одній людині (!!!) - поволі ширяться: наше суспільство прозріває, єднається, діє. 

Видно, скільки блогерів, культурних діячів, політиків (…) ніби з повітр‘я виловлюють  обговорювані в Н.О. ідеї. 

Вільну Українську Державу заснують неодмінно демоси - іншого не дано. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Чому непосильні?!? Цілком посильні людині з буттям рівня Син Божий...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так, деякі з наших ідей уже витають у повітрі. Це додає впевненості, що ми йдемо у правильному напрямку. Дуже важливо, що ми вже точно знаємо, що нам робити протягом найближчих років.

Зірка Вітошинська wrote: Твої, Ігоре, глибокі, різнопланові дослідження - непідсильні одній людині (!!!) - поволі ширяться: наше суспільство прозріває, єднається, діє.  Видно, скільки блогерів, культурних діячів, політиків (…) ніби з повітр‘я виловлюють  обговорювані в Н.О. ідеї.  Вільну Українську Державу заснують неодмінно демоси - іншого не дано. 

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
3
Середнє: 3 (1 голос)

Рядіймо, Ігоре, дякую за нові ідеї в демособудуванні.
Навряд ми створимо демоси з гобітами, то треба їм спочатку стати аріями, принаймні гравцями. Також можуть виявитись спільноти не лише територіальні, духовні і бізнесові, а також національні або псевдорелігійні. А ще до демосів можуть пробратись психопати чи соціопати, що вміють мавпувати людей. Їх не просто виявиться знайти і видалити, знадобиться екзорцизм.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Справа в тому, що соціопатам та психопатам просто не цікаво.Непривабливо це для них. Як і для гобітів. А, ось, аріям та людям волі, це, якраз дуже цікаво. І, привабливо.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Демос – це група самостійних, відповідальних людей. Гобіти можуть бути у структурі, керованій демосом, але членами демосу мали би стати лише тоді, коли інші члени вважатимуть їх рівними собі. Але це вже залежить від самого демосу.

Релігійні спільноти належать до множини духовних спільнот, тобто спільнот за інтересами.

Українська республіка передбачає об'єднання людей і демосів з українською етнічною ідентичністю, тому навряд чи в ній можуть бути інші етнічні спільноти, хіба що як виняток.

Корпоративні психопати мають шанс у великих корпораціях. Натомість у малих громадах їм значно важче, адже там усе на виду. Проте й там психопати можуть перехоплювати управління, але тоді така громада (підприємство) довго не проіснує. Так що модель демосів, де всі знають всіх, володіє достатнім антипсихопатичним захистом, але не на 100%. 

Для отримання гарантованого захисту треба застосовувати методики антипсихопатичного захисту, той же «Бізнес-скан 360». Або перед прийманням до демосу робити МРТ головного мозку.   

Сергій Ждан wrote: Рядіймо, Ігоре, дякую за нові ідеї в демособудуванні. Навряд ми створимо демоси з гобітами, то треба їм спочатку стати аріями, принаймні гравцями. Також можуть виявитись спільноти не лише територіальні, духовні і бізнесові, а також національні або псевдорелігійні. А ще до демосів можуть пробратись психопати чи соціопати, що вміють мавпувати людей. Їх не просто виявиться знайти і видалити, знадобит

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ну й, мабуть, загальна (інтуїтивно-фізико-психоло-духовна) перевірка стану кожного члену демоса через практику Живого Слова ? Інакше ж поводиться людина, просвітлена ЖС… 

Ігор Каганець wrote: Демос – це група самостійних, відповідальних людей. Гобіти можуть бути у структурі, керованій демосом, але членами демосу мали би стати лише тоді, коли інші члени вважатимуть їх рівними собі. Але це вже залежить від самого демосу. Релігійні спільноти належать до множини духовних спільнот, тобто спільнот за інтересами. Українська республіка передбачає об'єднання людей і демосів з українською етнічн

 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Годжуся: посильні Людині вищого рівня !!!

Микола Стригунов wrote: Чому непосильні?!? Цілком посильні людині з буттям рівня Син Божий...

 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення. Корисно прослухати, навіть якщо вже читали цю статтю.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Здається мені, що справжні демоси вдасться створити лише з відповідно вихованими дітьми. На рахунок гобитів , психопатів і інших їм подібним. Внутрішня праця створює зовнішні події і присутність гобитів і психопатів має пришвидшити ті прагнення справжньої людини які прозвучали при навчання на горі.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.