Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Росія та Китай проти США?» Про міцну російсько-китайську дружбу

Польська «Rzeczpospolita» повідомляє про візит голови КНР Сі Цьзіньпіня до Росії та його зустріч з президентом РФ Владіміром Путіном.

19060702.jpg

Лідер Китаю Сі Цзиньпін та президент Росії Володимир Путін, Москва, 5 червня 2019 року

«Вітаючи китайського гостя, Путін наголосив, що китайсько-російські взаємовідносини вийшли на небувалий досі рівень», - цитує газету Польське радіо.

Справді, китайського лідера під час його російського візиту супроводжує делегація з тисячі його співробітників та директорів найбільших підприємств. Сі Цьзіньпін є теж почесним гостем Міжнародного економічного форуму, який почався у четвер у Санкт-Петербурзі.

З Європи приїдуть, зокрема, президенти Болгарії та Словаччини. Натомість, китайські гості будуть у більшості, для них, зрештою, організовано «Російсько-китайський економічний форум», який почався у середу.

«Не важко здогадатися, що через напруження на лінії Пекін-Вашингтон та обмеження, які множить президент Трамп, китайські підприємці можуть звертати більше уваги на Росію», - коментує виданню російський економічний експерт Алєксандр Абрамов. Вн натомість, виключає, що Росія зможе замінити Китаю співпрацю з США. «Російсько-китайська дружба має більше символічне значення, ніж практичне», - говорить Абрамов.

5 червня лідер Китаю Сі Цзиньпін прибув до Росії з офіційним візитом. Він розраховує на покращення стратегічної співпраці між Пекіном та Москвою.

Він зазначив, що відносини країн наразі «на найвищому за всю історію рівні».

 

 

Наші інтереси: 

Не допустити разом із США створення Континентального блоку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи