Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 80
  • Переглядів: 85

Російська влада на тимчасово окупованій території Запорізької області намагається змінити демографічну ситуацію

Категорія:

Світ:

Сили РФ планують здійснити «масове переселення» в окуповану частину Запорізької області. Росія має величезний дефіцит кадрів на окупованій території, оскільки українці не погоджуються працювати з ворогом. Ворог намагається витіснити місцеве населення громадянами Росії на території Запорізької області.

240206fedorov.jpg

Іван Федоров
Іван Федоров

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації. Він заявив, що Кремль має намір переселити громадян Росії, Білорусі та Казахстану в окуповане Запоріжжя, пише Newsweek, посилаючись на його слова в ефірі телемарафону.

Колишній мер Мелітополя Іван Федоров сказав:

"Ворог затвердив нову програму, яка називається «Запорізька цілина» – вони намагаються здійснити масове переселення громадян РФ на тимчасово окуповану територію. І не лише громадян РФ, зараз вони шукають людей з різних куточків РФ, громадян Білорусі, Казахстану, щоб вони приїжджали на тимчасово окуповану територію".

Іван Федоров додав, що таким чином Кремль сподівається "заспокоїти опір, який продовжує зберігатися в умовах тимчасової окупації, замінити генофонд, замінити українське населення".

Згідно з Федоровим, Росія має "величезний дефіцит кадрів на тимчасово окупованій території", оскільки "наші жителі масово не погоджуються співпрацювати з ворогом". Гюндуз Мамедов, колишній заступник генерального прокурора України, заявив у своєму дописі в соціальній мережі, що дії Москви є військовим злочином.

Як раніше повідомляв Інститут вивчення війни (ISW), Росія продовжує навмисну ​​кампанію з депопуляції на окупованих територіях України, щоб потім заселити їх росіянами з віддалених регіонів. Туди хочуть переселити росіян з бідних віддалених регіонів Росії.

"Росія може сподіватися переселити росіян для заповнення знелюднених територій України з метою подальшої інтеграції окупованих територій до Росії соціально, адміністративно, політично та економічно, тим самим ускладнюючи умови для реінтеграції цих територій в Україну", – йдеться у звіті ISW.

Такі дії рівнозначні навмисній етнічній чистці та є явним порушенням Женевської конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, зазначає ISW.

Ми вже писали про те, що Росія намагається змінити демографічний склад населення на тимчасово окупованих нею територіях. Тож, що каже Федоров, лише підтверджує намір агресора проводити свою звичну відпрацьовану за часів СРСР політику заміщення народів.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що чим довше триває війна, тим складніше буде населення окупованих територій інтегрувати в Україну. Зауважимо, що активні та самодостатні українці, українці зі стійкою позицією з тих територій здебільшого виїхали, там залишилися старі люди, любителі СРСР та "какаяразніца", а також відверті вороги, які принесли Україні війну, і колаборанти. Росія проводить випробовану деситиліттями політику заселення чужих територій кацапами, щоб зробити ці території своїми. Наслідки цієї політики ми відчуваємо досі, таке ж відчувають Естонія і Латвія з їхнім проблемним російськомовним населенням.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи