Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 92
  • Переглядів: 100

Швеція дає нам свій AWACS – це історична подія за всі 33 роки Незалежності

Категорія:

Уряд Швеції 29 травня оголосив про виділення рекордного пакета військової допомоги для України на суму 13 мільярдів шведських крон  (1,16 мільярда євро). Передбачається виділення техніки та ресурсів, які матимуть буквально історичне значення як і для України, так і для самої Швеції.

24052901.jpg

Saab 340

Швеція в цьому пакеті передає нам як мінімум один літак радіолокаційного дозору, котрий у повідомленні від міністра оборони Швеції Пола Йонсона позначений як ASC-890, але який більш відомий під позначенням Saab 340, пише Defense Express.

Такий літак дасть України додаткові можливості для ефективнішого використання тих же F-16 та іншої авіатехніки в боях проти російських загарбників. Тут слід наголосити, що отримати свої літаки радіолокаційного дозору ЗСУ прагнули всі 33 роки Незалежності.

Крім того, тут Швеція говорить також і про передачу дуже значної кількості техніки та озброєння. Зокрема, згаданий вище Пол Йонсон заявив про те, що Швеція віддасть ЗСУ всі свої бронетранспортери типу PbV 302, а також – "надлишкові танки", але тут поки незрозуміла деталізація.

Крім того, Швеція в цьому пакеті для України виділяє "технічну підтримку" для уже раніше поставленої техніки, артилерійські боєприпаси та керовані ракети Rb 99 – ліцензійна версія американських AIM-120 AMRAAM.

Ракета Rb 99 (ліцензійна версія AIM-120B) під крилом JAS 39 Gripen

Цікаво також, що Швеція в цьому пакеті виділяє допомогу, котра асиметричним чином направлена на збільшення потенціалу Збройних Сил України на полі бою.

Зокрема заявляється, що "буде посилено командно-штабні спроможності України шляхом надання терміналів з підпискою на супутниковий зв'язок". І також – що Шведське агентство оборонних досліджень також отримає завдання підтримати Україну у створенні власного оборонного науково-дослідного інституту.

Наші інтереси: 

Швеція підтримує Україну. Дякуємо Швеції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи