Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 39
  • Переглядів: 40

Швеція може розглянути ідею відправки своїх військ в Україну, – міністр оборони Швеції

Категорія:

Спецтема:

Наразі Швеція не планує відправляти свій військовий персонал в Україну. Але якщо від країн-членів НАТО надійде така пропозиція, тоді його держава розглядатиме питання відправки своїх військ до України, сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон (Pål Jonson).

24051502.jpg

Пол Йонсон, міністр оборони Швеції, з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті міністрів оборони Альянсу

Про  це пише Breaking Defense і цитує міністра Швеції:

"Наскільки я розумію, серед країн, які зустрічалися на Паризькому саміті на початку цього року, не було єдиної позиції, – сказав Йонсон групі журналістів і аналітиків аналітичного центру 13 травня в офісі Saab. – Конкретної пропозиції тут і зараз немає. Якщо вона з'явиться, конкретна пропозиція, ми зможемо її розглянути", – додав він.

У лютому президент Франції Еммануель Макрон став першим європейським лідером, який почав публічно висловлювати ідею відправити французьких військових в Україну, щоб допомогти їй перемогти у російсько-українській війні, нагадує видання. і зауважує, що таку ідею французького президента, природно, спонукали інші країни, які почати публічно або приватно обговорювати такий крок.

Білий дім швидко виключив можливість відправки американських військ в Україну, додавши, що такий вибір є "суверенним рішенням" кожної країни НАТО.

Минулого тижня естонські офіційні особи повідомили виданню Breaking Defense, що Естонія обговорювала відправку своїх військ в Україну, хоча рішення ще не прийнято, а прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила Financial Times, що вона підтримує відправку литовських військ в Україну для тренування українських військових.

Контр-адмірал Єнс Ніквіст, офіцер Королівських ВМС Швеції та заступник начальника штабу оборони, заявив журналістам, що хоча НАТО не вважає Швецію прифронтовою країною стосовно Росії, вона все ж досить близько, щоб будь-які негативні дії Росії майже напевно мали наслідки для цієї скандинавської країни.

Відповідаючи на запитання про активність судноплавства в Балтійському морі після вторгнення Росії, Ніквіст сказав, що звичайний потік товарів залишається стабільним, але спостерігається збільшення активності як з боку союзників по НАТО в регіоні, так і з боку російських кораблів, які, за його словами, використовують його як шлях до Середземномор'я. За оцінками адмірала, близько 4000 суден проходять транзитом через Балтику.

На відміну від Атлантичного і Тихого океанів, Балтійське море відносно неглибоке, особливо солонувате, а його менший розмір означає, що військові об'єкти на березі здатні відстежувати кораблі в морі та впливати на них, і навпаки. Ці якості важливі для таких країн, як Швеція, які чітко усвідомлюють, що російські підводні човни "завжди" присутні в Балтійському морі, зазначив Ніквіст.

Наші інтереси: 

Стежимо за збільшення тенденції готовності країн НАТО до введення своїх військ в Україну. Сьогодні Естонія, Литва і Швеція, завтра буде Польща, Чехія і Фінляндія...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи