Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 57
  • Переглядів: 60

Швеція платитиме біженцям, які погодяться повернутися додому, близько 34 тисяч доларів США

Категорія:

Уряд Швеції хоче суттєво збільшити розмір гранту на рееміграцію з 2026 року. Біженці та мігранти, які погодяться повернутися на батьківщину, зможуть отримати до 350 тисяч шведських крон (близько 34 тисяч доларів США).

 

24091603.jpg

Стокгольм – це столиця і найбільше місто Швеції з понад 2 млн населенням. Ілюстративне фото (scanrail)

Передбачається, що така ініціатива має заохотити добровільне повернення мігрантів до країн їхнього походження, пише Aftonbladet, одне з провідних видань Швеції.

Новий міністр з питань міграції Йохан Форсселл каже, що різко збільшена допомога спрямована на людей, які можуть бути зацікавлені в добровільному поверненні.

"Вони можуть усвідомити, що життя у Швеції склалося не так, як вони хотіли, що вони застрягли в ізоляції, або вони старші та хочуть повернутися в країну, з якої вони приїхали", – каже Форсселл.

У бюджеті Швеції на 2026 рік передбачено 1,4 мільярда шведських крон на цю програму. Математично цього буде достатньо, щоб 4 тисячі осіб отримали максимальну суму.

Сьогодні доросла людина може отримати максимум 10 тисяч шведських крон. У 2025 році 105 мільйонів шведських крон буде виділено, серед іншого, на інформування про цю програму.

Зараз у Швеції діють виплати для тих, хто хоче повернутися. Але вони набагато менші – до 40 тисяч крон на сім'ю. Проте система фактично не працює. Торік нею вдалось скористатись лише одній людині.

"Вони (біженці – ред.) можуть відчути, що життя у Швеції склалося не так, як вони хотіли, що вони застрягли в ізоляції або що ви старші й хочете повернутися до країни, з якої ви родом", – пояснює потребу в нових виплатах міністр міграції Йохан Форсселл.

За оцінками шведської влади, в країні проживає 400-500 тисяч мігрантів без роботи. Вони отримують допомогу, що створює додаткове навантаження на бюджет Швеції.

Ідею запропонувала партія "Шведські демократи". На минулих виборах вона отримала 20,4% голосів і стала другою за популярністю в парламенті.

Проте не всі підтримують нову програму. Деякі місцеві чиновники вважають, що вона може зашкодити інтеграції мігрантів у шведське суспільство.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ Польщі закликало позбавити виплат українських біженців. На думку голови МЗС Радослава Сікорського, грошова допомога створює перешкоди для людей, які могли б повернутися до України та захищати свою країну.

Минулого року Норвегія вирішила платити українцям 1500 євро, аби вони поверталися в Україну

Наші інтереси: 

Сподіваємося, що українські біженці та ті, хто скористалися війною, щоб виїхати з України як біженці, "клюнуть" на такі гроші й повернуться в Україну, а не будуть й далі мандрувати багатими європейськими країнами у пошуках більших виплат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи