Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США не визнали Китай ринковою економікою

Категорія:

США офіційно відмовили Китаю у відповідь на вимогу розглядати його як ринкову економіку. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Wall Street Journal.

Сполучені Штати передали своє рішення Світовій організації торгівлі в середині листопада і оприлюднили його 30 листопада.

Оточення президента США Дональда Трампа вже тривалий час демонструвало свою позицію з цього питання, однак передача СОТ відповідного документа свідчить, що уряд США публічно заявив про свою позицію і пояснив свої міркування.

Такий крок Білого дому може посилити напруженість в американо-китайських відносинах і буде мати далекосяжні наслідки для Китаю.

Торговельні партнери країни, яка не вважається ринковою економікою, мають більш широкі права встановлювати високі мита на імпорт з країни, оскільки вважається, що втручання держави в економіку створює несправедливі переваги для виробників.

За оцінками економістів, відмова ЄС і США визнати Китай ринковою економікою коштувала китайським компаніям мільярди доларів експортної виручки, оскільки в ряді випадків імпортні мита для товарів з КНР перевищують 100%.

Наші інтереси: 

Не можна допустити панування Китаю. США роблять все можливе для ефективного протистояння.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи