Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 56

У полоні досі залишаються понад 900 оборонців Маріуполя – командир "Азова"

Категорія:

Командир 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" НГУ, підполковник Денис Прокопенко ("Редіс") зазначив, що у російському полоні досі залишаються понад 900 бійців "Азова", які обороняли Маріуполь, і закликав відповідні структури докласти максимум зусиль для звільнення захисників.

24020902.png

Денис Прокопенко, Фото: Azov.pro

31 січня він написав у Фейсбук:

"Щиро вітаю зі звільненням із ворожої неволі двох бійців 12-ої бригади «АЗОВ» НГУ, які після розширення підрозділу «Азов» із полку до бригади, стали частиною нашої військової родини. Проте мою радість за їхнє повернення затьмарює, що рідні бійців, які тримали оборону Маріуполя у складі полку «Азов», знову не побачать у списках імена своїх близьких. За всі обміни з початку повномасштабного вторгнення лише кілька разів у них з’являлися імена моїх побратимів. Хоча минуло понад півтора року від отримання наказу на припинення оборони Маріуполя.

У російському полоні продовжують лишатися понад 900 азовців, які гідно тримали оборону Маріуполя та протягом 86 діб не давали противнику своєчасно перекинути сили та засоби, щоб розвивати успіх в напрямку Запоріжжя.

Ми ведемо важку боротьбу з окупантами в лісах Кремінної, знищуємо та беремо в полон російських військових і продовжуємо вірити, що відповідні структури докладають достатніх зусиль для звільнення наших героїв. Дякую кожному українцю, хто памʼятає про їхній подвиг і бореться за їхню свободу!"

Нагадаємо, у вересні 2022 року Денис Прокопенко разом з ще 4-ма командирами Маріуполя були звільнені з полону.

Наші інтереси: 

Бити на сполох щодо наших військовополонених, які утримуються в російській неволі, і нагадувати політикам, які наказали азовцям здатися в травні 2022 року, про їхні обіцянки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи