Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 49
  • Переглядів: 53

У Румунії будують найбільшу базу НАТО в Європі, де розмістять до 10 тисяч військових

Категорія:

Світ:

Нова база займатиме приблизно 2800 гектарів із загальним периметром 30 кілометрів і зможе розмістити будь-який тип бойових засобів. Ця база перевершить базу Rammstein у Німеччині.

24031801.jpg

Mihail Kogalniceanu Air Base. Фото: Вікіпедія

У Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО, на території якої зможуть розмістити до 10 тисяч військовослужбовців та їхніх сімей. Основою для неї стала авіабаза Mihail Kogălniceanu, пише hromadske, посилаючись на Euronews Romania.

Проект передбачає злітно-посадкові смуги, озброєнні платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини та лікарні й все необхідне для бійців та їхніх родин.

"База Mihail Kogălniceanu стане найважливішою постійною військовою структурою НАТО в безпосередній близькості від конфлікту на півдні України", – заявив геополітичний аналітик Дорін Попеску. Він також зауважив, що не треба думати, що цей конфлікт закінчиться цього року, у 2025 році чи у 2026 році, адже він – довготривалий.

Зараз на авіабазі Mihail Kogălniceanu перебуває близько п'яти тисяч військовослужбовців, більшість із яких – американські солдати.

Довідка НО:

авіабаза Mihail Kogălniceanu розташована у 26 км на північний-північний захід від Констанци. Зараз там розташована 57-ма авіабаза ВПС Румунії. З 1999 року час від часу використовується ВПС США.

Наші інтереси: 

НАТО все ближче наближається до нашого кордону і до війни з Росією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи