Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 132
  • Переглядів: 142

Удар по нафтобазі Петербургу: українські дрони спроможні вражати об'єкти на відстані 1000 км

Категорія:

В ніч на 18 січня нафтогазову компанію у Петербурзі атакували українські безпілотники. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час дискусії Deciding Your Tomorrow, підтвердив, що Україна вже здатна виготовляти дрони, які здатні літати на великі відстані. Дрони, якими було атаковано Петербург,  – українського виробництва. Вони пролетіли понад тисячу кілометрів, перш ніж уразити ціль.

 

Міноборони РФ повідомили про нібито успішне перехоплення безпілотника, проте є свідчення, які ставлять під сумнів цю заяву. Низка Telegram-каналів стверджують, що прогримів вибух і спалахнула пожежа на території Петербурзького нафтоналивного термінала біля Петербурга.

Цей нафтовий термінал активно використовують на території Росії, щоб обійти запроваджені санкції за повномасштабну війну проти України, пишуть Факти й зазначають, що саме з цієї бази йде постачання, фінансування окупаційних військ в Україні, тому ця ціль закономірно вважається важливою для ураження.

Петербурзький аеропорт Пулково на деякий час закрили. Жителі Василеостровського району чули гучний звук, а пасажири авіарейсів у Пулково розповіли журналістам про затримки вильотів з аеропорту.

Атака безпілотників у ніч на 18 січня по нафтобазі у Санкт-Петербурзі свідчить про нову якість засобів ураження, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

    – Ми не підтверджуємо і не спростовуємо, а просто констатуємо. “Бавовна” була в Ленінградській області раніше. Але цього разу – це нова якість “бавовни”, як географії, так і засобів ураження, – сказав Юсов.

Він зазначив, що ударні дрони могли запустити і з Росії, однак “це не точно”. Ворог тепер має всі підстави переживати за російські військові об’єкти, які дислокуються в Петербурзі та Ленінградській області, вважають у ГУР.

Ветеран російсько-української війни, майор запасу Збройних сил України Олексій Гетьман вважає, що нафтобаза може бути не єдиною ціллю в Петербурзі або інших містах.

    – Там навколо є аеропорти, з яких стартують стратегічні бомбардувальники, що атакують нашу країну. Я впевнений, що справа не безпосередньо в Санкт-Петербурзі. Просто Санкт-Петербург – це місто, де можна подивитися, влучили ми в ціль, яку намічали, чи ні. Нам допоможуть росіяни, вони це будуть фільмувати, повідомляти, – зазначив Гетьман.

За його словами, Сили оборони України мають бути впевненими, що дрон долетів до запланованої цілі, тому було вибрано військовий об’єкт у Петербурзі. Тоді росіяни зніматимуть на відео та поширюватимуть у соціальних мережах, що допоможе ЗСУ.

    – Якщо просто випробувати наш БпЛА на відстань 1 тис. і більше км, щоб він десь у полі впав… Звідки ми знаємо, долетів, точно впав чи не впав. Ми запустили по військовому об’єкту в Санкт-Петербурзі. Всю інформацію, куди він влучив та як, нам покажуть на відео росіяни, які викладатимуть у соцмережах, – наголосив він.

Наші інтереси: 

Бити по території ворога. Нагадаю, у грудні 2022 року українські дрони вже залітали до Саратовської області та вдарили по російських аеродромах Енгельс і Дягілево.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіємо кожним українським подвигом!

Браво, Олено, що називаєш «по-козацькому» петербург а не «санкт», як надто ще часто бачимо в медіяпросторі!

Свідомі українці добре знають, що це місто побудували саме на українських костях.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіємо кожним українським подвигом!

Браво, Олено, що називаєш «по-козацькому» петербург а не «санкт», як надто ще часто бачимо в медіяпросторі!

Свідомі українці добре знають, що це місто побудували саме на українських костях.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Так, Зірко, я ніколи не кажу санкт- до міста, яке збудоване на кістках українців.