Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна готова стати частиною Ініціативи Тримор’я – Денис Шмигаль

На Економічному форумі в Карпачі, Польща, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна готова стати частиною Ініціативи трьох морів. Голова українського уряду поспілкувався з прем’єр-міністром Польщі Матеушом Моравєцьким. 

21091002.jpeg

Денис Шмигаль і Матеуш Моравецький. Фото: ukrinform.ua

Голова українського уряду наголосив на необхідності розвитку регіональних форм співробітництва і запропонував найближчим часом зустріч представників країн Люблінського трикутника, щоби вивести польсько-литовсько-українську співпрацю на новий рівень, повідомляє Польське радіо.

«Я підтверджую готовність до того, щоб Україна стала частиною Ініціативи трьох морів, яка сьогодні з’єднує лише країни Європейського Союзу. Члени Тримор’я неодноразово наголошували на перспективі такої співпраці», – сказав Денис Шмигаль.

«Польща була, є й залишиться другом України», – сказав прем’єр-міністр України.

Він подякував Варшаві за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, за готовність Польщі зайняти рішучу позицію щодо захисту принципів міжнародного права, засудження російської агресії, збереженні санкцій проти Росії, а також за підтримку держави в наданні їй перспективи членства в ЄС та НАТО.

Прем’єр-міністри Польщі та України також обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні та потенційні рухи режиму Лукашенки до України.

«Ми намагаємось координувати спільні дії для підтримки безпеки наших громадян», – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

Наші інтереси: 

Розуміти, що ЄС може незабаром розпастися, тож потрібно створювати більш природні союзи – з країнами західно-слов'янського світу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи