Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 53
  • Переглядів: 54

Українська мілітарна компанія запускає виробництво БпЛА у Словаччині

Категорія:

Українська компанія Skyeton, відома своїми розвідувальними системами ACS-3/Raybird-3, розширила свою діяльність на Словаччину. Засновник компанії Олександр Степура повідомив, що інвестиції в нову словацьку фабрику досягли 3,5 млн доларів.

24080602.jpg

Фото: Skyeton

Комплекси Raybird, які з 2018 року перебувають на озброєнні Збройних сил України, є сучасними безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Кожен комплекс вартістю 1,2 мільйона доларів США складається з трьох БПЛА, портативної наземної станції управління, антенної системи, пускової установки, а також відеокамери, фотокамери та радарів. Ці БПЛА можуть перебувати в повітрі протягом 28 годин, долати відстань до 2500 км і досягати висоти до 4500 метрів, пише Defence Industry Europe.

Raybird компанії Skyeton є одним з п'яти БПЛА у світі з такими можливостями, але він є економічно ефективнішим, ніж його світові аналоги. Починаючи з лютого 2022 року по травень 2024 року компанія Skyeton отримала замовлення на понад 75 розвідувальних систем від Сил оборони України.

Виробництво на новому словацькому заводі розпочалося навесні 2024 року. Цей завод може виробляти 25 систем на рік, з планами збільшити цю потужність вчетверо після завершення інвестиційного раунду.

В Україні потужності Skyeton можуть виробляти близько 100 систем на рік, але потреба Українських військ становить 140 систем на рік. Новий завод у Словаччині допомагає подолати цей розрив і пропонує стратегічну перевагу.

На відміну від України, яка перебуває в умовах воєнного стану, що обмежує експорт систем Raybird, Словаччина не стикається з такими обмеженнями. Це відкриває можливості для Skyeton вийти на світовий ринок і розширити свою клієнтську базу на міжнародному рівні.

Завдяки новому заводу в Словаччині компанія Skyeton має намір розширити свої виробничі можливості та задовольнити внутрішній і міжнародний попит на сучасні розвідувальні БПЛА.

Наші інтереси: 

Виробництво Україною сучасної зброї має збільшуватися і розгортатися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи