Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 69
  • Переглядів: 73

Українські підрозділи потребують більше малопомітних бойових електроскутерів, – латвійська фірма

Категорія:

Спецтема:

У листі з українського підрозділу йдеться про те, що скутери отримали "дуже позитивні відгуки" від солдатів, які використовують їх для виконання "бойових завдань", за словами латвійського виробника скутерів Mosphera.

24062602.jpg

Скутери Mosphera. Фото: Mosphera

Українські солдати мають відкритий запит на ще декілька десятків електросамокатів, виготовлених латвійською фірмою, які використовуються для прихованої розвідки та постачання, повідомив Breaking Defense засновник компанії.

На початку 2023 року Латвія передала українським військам кілька камуфльованих, міцних електросамокатів виробництва "Мосфера", і після того, як вони стали очевидно корисними в конфлікті (так називає видання нинішню війну Росії в Україні, – прим. моя, О.К.), два підрозділи Української армії запросили ще понад два десятки, згідно з документами, наданими компанією і датованими кінцем 2023 року. Благодійна організація також запросила понад 30 таких систем від імені українських військових, тож загальне замовлення склало майже 70 одиниць, повідомили в компанії.

В одному з листів йдеться про те, що скутери отримали дуже позитивні відгуки від українських солдатів, які використовують їх для виконання бойових завдань.

Генеральний директор Mosphera Клавс Асманіс повідомив Breaking Defense, що наразі запит знаходиться на розгляді Латвійського уряду, але його компанія готова виконати замовлення.

Стоячи поруч з моделлю скутера на виставці Eurosatory, Асманіс виклав аргументи на користь використання на передовій того, що компанія називає "першим у світі електричним скутером для військових цілей". Він описує його як достатньо потужний, щоб вважати його "мотоциклом для їзди стоячи".

За словами Асманіса, максимальна швидкість скутера перевищує 60 миль на годину, він працює "абсолютно безшумно", досить малий, щоб його можна було швидко сховати в кущах, і може пересуватися важкопрохідною місцевістю, що робить його ідеальним для малопомітних розвідувальних, розвідувальних і постачальницьких місій.

Українські військовослужбовці позитивно відгукувалися про скутери, які дозволяють їм швидко і безшумно пересуватися лісом по звіриних стежках, що було б занадто помітно на автомобілях і занадто повільно і небезпечно для пішого пересування.

Крім електросамокатів, Українські війська використовували електричні мотоцикли з тих самих причин, і ця тактика також зацікавила американських військових.

Латвія не вказує конкретно скутери серед багатьох товарів, які вона надала Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року, але каже, що надала підтримку "в розмірі майже 1 відсотка свого валового внутрішнього продукту, що робить її однією з найбільших допомог Україні" порівняно з іншими країнами.

"У грошовому еквіваленті оборонний сектор Латвії надав військову підтримку на суму 370 мільйонів євро, включаючи безпілотні літальні апарати, вертольоти, гаубиці, зброю та особисте спорядження, боєприпаси, протитанкову зброю, системи протиповітряної оборони Stinger, радари, продуктові набори, ІТ-обладнання, наземні транспортні засоби, бензин і різні системи озброєння", – повідомляє міністерство оборони.

Наші інтереси: 

1. Латвія підтримала Україну дуже серйозно. 2. На цій війні випробовуються нові методи ведення бойових дій новими засобами. 3. Військово-промислові компанії будуть мати за честь надавати українському війську свої товари.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи