Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 64
  • Переглядів: 67

Українські стартапи створюють доступні повітряні, наземні та морські безпілотники для боротьби з Росією – FOX NEWS

Категорія:

Поєднання недорогих дронів і штучного інтелекту викликає занепокоєння багатьох експертів, які кажуть, що розповсюдження може призвести до ескалації конфліктів. Зіткнувшись з ворогом, який має більше ресурсів, українські військові зараз розглядають використання десятків безпілотників, вироблених стартапами, які працюють у секретних лабораторіях, розкиданих по всій країні.

24071802.jpg

Андрій Денисенко, гендиректор конструкторсько-виробничого бюро «УкрПрототип», біля прототипу наземного дрона Odyssey вагою 1750 фунтів на кукурудзяному полі на півночі України 28 червня 2024 року. AP Photo/Anton Shtuka

 У травні Україна додала до своїх Збройних сил четвертий рід військ – Сили безпілотних систем, нагадує у своїй статті FOX NEWS і розповідає про підприємця Андрія Денисенка, стартапера, працівники якого можуть зібрати безпілотний наземний апарат під назвою «Одіссей» за чотири дні в сараї.

Такий наземний дрон коштує лише 35 000 доларів, що становить приблизно 10% від вартості імпортної моделі.

Потерпаючи від нестачі робочої сили, з нездоланними труднощами та нерівномірною міжнародною допомогою, Україна сподівається знайти стратегічну перевагу над Росією на покинутому складі або в заводському підвалі.

Екосистема лабораторій у сотнях таємних майстерень використовує інновації для створення армії роботів, яка, як сподівається Україна, знищить російські війська і врятує власних поранених солдатів і цивільних.

Оборонні стартапи по всій Україні – близько 250 за оцінками галузі – знаходяться в секретних місцях, які зазвичай виглядають як сільські автомайстерні, де вони створюють машини-вбивці.

Інженери надихаються статтями у військових журналах або відеороликами в Інтернеті, щоб створити платформи за низькими цінами. Зброя або інтелектуальні компоненти можуть бути додані пізніше.

"Ми воюємо з величезною країною, яка не має жодних обмежень у ресурсах. Ми розуміємо, що не можемо витрачати багато людських життів", – сказав Денисенко. – Війна – це математика".

Прототип вагою 1750 фунтів, схожий на невеликий танк без башти з колесами на гусеницях, може проїхати до 18,5 миль на одному заряді батареї розміром з невеликий холодильник для пива.

Прототип діє як рятувально-постачальна платформа, але може бути модифікований, щоб нести дистанційно керований важкий кулемет або скидати заряди для розмінування.

"Загони роботів стануть логістичними пристроями, евакуаторами, міношукачами та саперами, а також самознищувальними роботами", – йдеться на урядовій сторінці зі збору коштів після запуску Сил безпілотних систем Збройних сил України. – Перші роботи вже доводять свою ефективність на полі бою".

Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр з питань цифрової трансформації, заохочує громадян проходити безкоштовні онлайн-курси та збирати безпілотники в домашніх умовах. Він хоче, щоб українці виготовляли мільйон літальних апаратів на рік.

Компанія Денисенка працює над такими проектами як моторизований екзоскелет, що збільшить силу солдата та транспортні засоби, які зможуть перевозити спорядження солдата і навіть допомагати йому підійматися вгору по схилу.

Україна має напівавтономні ударні безпілотники та засоби протидії безпілотникам, оснащені штучним інтелектом, і поєднання дешевої зброї та інструментів штучного інтелекту викликає занепокоєння багатьох експертів, які вважають, що дешеві безпілотники сприятимуть їхньому поширенню.

Технологічні лідери Організації Об'єднаних Націй та Ватикану занепокоєні тим, що використання дронів і штучного інтелекту в озброєннях може знизити бар'єр для вбивства і різко загострити конфлікти.

Human Rights Watch та інші міжнародні правозахисні організації закликають заборонити зброю, яка виключає можливість прийняття рішень людиною, і це занепокоєння поділяють Генеральна Асамблея ООН, Ілон Маск та засновники лондонського стартапу DeepMind, що належить Google.

"Дешевші дрони сприятимуть їхньому поширенню, – сказав Тобі Волш, професор штучного інтелекту в Університеті Нового Південного Уельсу в Сіднеї, Австралія.– Їх автономність також, швидше за все, тільки зростатиме".

Наші інтереси: 

Шкода, що занепокоєні міжнародні "правозахисні" організації занепокоєні не тим, чим вони мають бути занепокоєні. Замість звільнення полонених (або хоча б моніторингу умов їхнього перебування в кацапських катівнях) вони стурбовані роботами та новим видом зброї, які застосовують українські військові та без яких Україна, можливо, вже б програла в цій війні. Цинізм ООН та Ватикану взагалі не коментується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи