Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 71
  • Переглядів: 77

В Міненерго пообіцяли зробити підвищення тарифу на електрику для населення “збалансованим” та “посильним”

Категорія:

Міністерство енергетики України поки що не знає, яким буде тариф на електроенергію для населення з червня, але запевняє, що він буде “посильним”. Про це 21 травня в ефірі телемарафону сказав заступник міністра Микола Колісник.

24052102.jpg

Фото: Depositphotos

Новий тариф міг бути вже з травня, але Кабмін вирішив притримати ціну ще місяць.

“До кінця місяця (травня – ред.) діє чинний тариф. Здійснюються розрахунки щодо продовження спеціальних обов’язків та умов спеціальних обов’язків на різних цінах. Але вони ґрунтуються в першу чергу на тому, що населення повинно бути в змозі оплачувати, щоб це були посильні тарифи. І друге, ці тарифи мають сприяти проведенню ремонтної кампанії”, – сказав він.

У 2023 році шляхом підняття тарифу з 1,44-1,68 грн/кВт-год. до 2,64 грн/кВт-год. держава змогла додати 3 ГВт потужності в енергосистему, нагадав чиновник.

“Такий крок є важливим, остаточного рішення щодо конкретної ціни немає”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи можливе підвищення удвічі, заступник міністра сказав: “Рішення, впевнений, буде збалансованим, щоб той крок був посильним для населення”.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) запровадила нову структуру граничних цін на електроенергію для бізнесу, нові тарифи почнуть діяти вже з 1 червня 2024 року.

Джерело: Прямий

Наші інтереси: 

Розуміємо, що останні відключення електроенергії були лише для того, щоб підготувати населення до підвищення тарифу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи