Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

В Україні виготовлятимуть шведські БМП CV-90 – Зеленський

Категорія:

Спецтема:

Представники України та Швеції підписали 19 серпня декларацію про намір стосовно спільного виробництва й обслуговування шведських бойових машин піхоти CV-90. Україна та Швеція задекларували прагнення "посилити співробітництво щодо виробництва, експлуатації, підготовки операторів та обслуговування платформи CV-90".

23082001.jpg

БМП CV90 MkIV. Фото: BAE Systems

Про це на пресконференції заявив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, повідомляє "Європейська правда".

Він привітав спільне бажання Швеції та України посилити співпрацю щодо виробництва, навчання й обслуговування платформи CV-90 і нагадав, що з лютого 2022 року загальна двостороння допомога Києву з боку Стокгольма становить 2,2 мільярда євро, включно з останнім пакетом військової допомоги на 270 мільйонів євро.

"Дозвольте запевнити: для мого уряду в зовнішньополітичній сфері немає важливішого завдання, ніж підтримка України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Україна бореться за нас, за всі європейські демократії", – наголосив Крістерссон.

Згідно із заявою про наміри, яку опублікував Офіс Президента України, Україна та Швеція задекларували прагнення "посилити співробітництво щодо виробництва, експлуатації, підготовки операторів та обслуговування платформи CV-90".

"Україна та Швеція поділяють переконання, що більш тісне співробітництво сприятиме формуванню компетенцій і подальшому розвитку західних платформ. Це також відкриє можливості для подальшого й більш тісного співробітництва  у майбутньому", – йдеться в заяві.

У січні Швеція оголосила, що передасть Україні близько 50 бойових машин CV-90. Їхнє передання схвалив парламент країни у війському пакеті, схваленому в лютому.

Бойові машини піхоти CV-90 оснащені зокрема 40-мм автоматичними гарматами, димовими гранатометами та кулеметами. Автоматична гармата може вести вогонь проти піхоти, бронетехніки та повітряних цілей на відстані до чотирьох кілометрів, пояснив Мілітарний портал.

Бойова машина піхоти CV90 українських військових. Червень 2023. Україна. Фото: Associated Press
Наші інтереси: 

1. Співпраця України та Швеції. 2. Україна повинна розгорнути військове виробництво.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи