Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Війна Росії проти України загрожує «культурним геноцидом», попереджають експерти

Категорія:

2 червня у міжнародному центрі культури й дипломатії Meridian у США відбулася щорічна конференція Culturefix, присвячена питанню, як використовувати мистецтво і культуру для розв’язання глобальних проблем, що постають перед людством.

20230603musium.jpeg

Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди в селі Сковородинівка Харківської області, зруйнований прямим влучанням російської ракети.

Центр Meridian – це науково-дослідна установа, що об’єднує фахівців з різних гуманітарних галузей і займається дослідженнями на стику культури, мистецтва і дипломатії. У роботі центру беруть участь митці, мистецтвознавці, антропологи, соціологи, професійні дипломати.

В рамках конференції була панель «Захист культурної спадщини в зонах конфлікту», на який йшла мова зокрема й про Україну.

У своєму виступі на панелі американський антрополог Ричард Курін (Richard Kurin) навів чисельні приклади пошкодження та знищення російською армією українських музеїв, архівів, бібліотек і підкреслив, що це не поодинокі випадки, а цілеспрямована кампанія зі знищення української культури, історії, ідентичності.

«Зокрема, в Україні культура, ідентичність та історія стають мішенню». – сказав пан Курін.

Поступово у світі з’являється розуміння, що російсько-українська війна – це не просто військовий конфлікт, а війна за існування української нації.

 

Наші інтереси: 

У цій війні Росія намагається знищити українську культуру, історію, ідентичність. Щоб взагалі знищити таке поняття, як Україна. Поступово це починають усвідомлювати й на Заході.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи