Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як їсти піцу та отримувати від цього задоволення?

Піца сьогодні є найрозповсюдженішим блюдом вже не тільки в Італії, але й по всьому світу. Україна не є виключенням – вже навіть в супермаркетах готують піцу на кожен смак за десять хвилин. А замовивши піцу за посиланням https://pizza-if.com/ ви можете навіть не виходити в магазин – страву доставлять за півгодини.

Яка має бути ідеальна піца

Щоб скоштувати смачну піцу, не обов’язково їхати в Неаполь або Мілан. Майстри-кухарі в Україні вже навчилися відтворювати оригінальні рецепти та робити їх не гірше, ніж в Італії. Головний інгредієнт піци, який робить її такою смачною – це сир. Зазвичай у рецептах використовують сир моцарела, реджано пармеджано, дор блю. Для дієтичного варіанту піци можна замовити блюдо з веганськими сирами або низькокалорійними, наприклад з фетою. Поєднання фети та оливок створять вишукану композицію, яка сподобається особливо людям з тонким смаком.

Як нарізати та подавати блюдо?

Зазвичай піца має круглу форму, виключенням є тільки піца родом з Сицилії, яка має квадратну форму та готується на більш товстому тісті, на відміну від класичного тонкого італійського варіанту. Щоб долучити піці звання італьського традиційного блюда кухарям не треба було багато чого видумувати – піца «Неаполь» повністю відображує кольори прапору Італії своїми інгредієнтами. За білий колір відповідає сир моцарела, який був зроблений з корів випасених на болотах Кампанії, листки базиліку за зелений колір прапору, а за червоний – свіжі томати, які ростуть у сонячних районах країни. Піцу заведено розрізати на мінімум чотири шматки – в залежності від її розміру, кількість шматків може бути збільшена до восьми, а то й дванадцяти.

В ресторанах кухарі розрізають піцу професійним круглим ножем, який дуже гострий та здатний порізати піцу рівномірно, при цьому зберегти її форму навіть у гарячому стані. При відсутності цього чудо-пристрою ви можете скористатися своїм кухонним ножем – головна умова, щоб він був гострим. Для подачі бажано використовувати круглу тару, яка вам найбільше подобається. Ймовірно на кожній кухні знайдеться велика кругла тарілка, яка лежить десь глибоко в шафі – саме час використати її для гарної подачі приготовленої піци. Звісно, тарілка ніяк не змінить смакові відчуття від вашого блюда, але здатна подарувати додатково естетичне насолодження. Для елегантної подачі на піцу рекомендуються зверху покласти декілька листочків свіжої зелені. Наприклад, якщо ви зробили піцу «Маргарита» або «Неаполь» – декілька листочків зеленого базиліку нададуть їй особливий вид, завершений. Коштуйте свою піцу поки вона ще гаряча – так ви отримаєте максимум задоволення. Згодом, якщо у вас залишаться шматочки, скористуйтеся наступним лайфхаком:

  • На розігріту сковороду додайте 1/3 склянки води та помістить туди шматочок піци.
  • Накрийте кришкою та почекайте, поки вся вода випариться зі сковороди.
  • Насолоджуйтесь результатом – знову м’яка та насичена піца готова!

Смачного!

Наші інтереси: 

Їжа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи