Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 14

Які країни досі постачають товари для російської армії – The Insider

Категорія:

Деяким західним компаніям санкції не перешкода. Європейські бізнесмени постачають товари російським військовим підрядникам, яким вдалося уникнути санкцій. Вони постачають армії РФ мікросхеми для ракет, гільзи, підривники, солдатське взуття, бронежилети, двигуни для бойових кораблів.

Німеччина, Франція, Швейцарія, Угорщина, Словаччина, Італія, Австрія, Естонія, Литва, Польща – країни-постачальники таких товарів, з'ясували журналісти видання The Insider. У статті  йдеться про 25 європейських компаній, які продовжують забезпечувати російську армію.

Верстати для ракет

Московське ТОВ "Стан" – розробник сучасних верстатів з числовим програмним управлінням, що входить до держкорпорації "Ростех". Попри те, що «Ростех» знаходиться під санкціями, німецька компанія Vansped Logistics (від імені Reißaus & Baumberg Maschinenbau GmbH) вже після початку війни постачала «Стану» технологічне обладнання для ливарного виробництва. Згідно з базою ImportGenius, постачання було здійснено у липні 2022 року.

"Стан" є постачальником декількох оборонних підприємств. Зокрема, компанія здійснювала технічне переозброєння «123 Авіаційного ремонтного заводу» (засновник – Міноборони РФ), який займається обслуговуванням літаків військової авіації. "Стан" є також підрядником корпорації "Тактичне ракетне озброєння": постачав обладнання для "ПО "Стріла", що займається виробництвом протикорабельних ракет.

Згідно з базою даних аналізу держзакупівель, ТОВ «Стан» уклало 125 контрактів на загальну суму понад 14 млрд. рублів.

Берці для солдатів

Європейські постачальники буквально взують російських солдатів. Ростовська фірма «Донобувь» прямо на своєму сайті повідомляє, що є постачальником Міноборони.

"Виробничі потужності компанії – це найновіше високоякісне німецьке обладнання", – з гордістю повідомляє "Донобувь" у своєму каталозі. Як з'ясував The Insider, «Донобувь» постачає з Німеччини також взуттєвий клей (відправник – Jakob KECK Chemie GmbH) та шкіру (Salamander SPS GmbH & Co. KG), а підошви імпортує з Італії (Tacchificio Campliglionese).

І італійці, і німці продовжили постачання на адресу «Донобуві» і після лютого 2022-го. Salamander продає під час війни шкіру та ще одному підряднику Міноборони – АТ Компанія „Фарадей“.

Виробник бронежилетів для силовиків та військових АТ НВП «КЛАС» завіз фрезу з Італії. Постачальник – Minelli Carmello.

АТ "Інформаційні супутникові системи" ("ІДС") – один з найбільших підрядників держкорпорації "Роскосмос". ІДС виконує замовлення з розробки та виробництва космічних апаратів у рамках розвитку системи навігації та позиціонування ГЛОНАСС та системи супутникового зв'язку «Гонець-М» на користь Міноборони.

ГЛОНАСС відіграє важливу роль у забезпеченні боєздатності Збройних сил РФ: система використовується у високоточній зброї, безпілотній авіації, на рівні оперативного управління військами. У 2022 році на орбіту було запущено 9 космічних апаратів різного призначення (у тому числі військового та подвійного), вироблених ІДС.

ІДС знаходиться лише під санкціями США. Тому може вільно імпортувати з Європи перемикачі, які використовуються у мікросхемах бортових систем управління ракет. Постачальник – Radiall S.A. з Франції.

Підривники для «Градів» та «Смерчів»

Французька компанія Marchante під час війни забезпечувала російську збройову компанію «Курганприлад» технічними виробами.

Французов не бентежило ні те, що Курганприлад – офіційний партнер концерну Калашников, ні те, що власник російської фірми – російський сенатор Сергій Муратов. Сам «Курганприлад» потрапив до чорного списку ЄС лише у грудні, але член Ради Федерації перебуває під персональними санкціями ще з березня минулого року. Це не перервало його бізнес-відносин з Marchante.

Прилади нічного бачення

Петербурзьке АТ «Ломо» – виробник оптичних систем для Військово-морського флоту, Військово-космічних сил та Сухопутних військ. Наприклад, прицілів нічного бачення «Мауглі-2» та «Мауглі-2М» для переносних зенітних ракетних комплексів. Напівактивною головкою самонаведення розробки «Ломо» оснащуються високоточні (керовані) снаряди «Краснопіль». Під час війни з Україною «Краснопіль» настільки добре зарекомендував себе, що обсяг виробництва таких снарядів у 2022 році зріс у кілька разів.

Постачальник Ломо з Європи – естонська Marker Nordic Ou. Фірма з Таллінна забезпечувала російського оборонного підрядника волоконно-оптичними джгутами, промисловим клеєм та ін.

Нейромережі для Міноборони

Сім'я голови «Роскосмосу» Юрія Борисова, який раніше курирував закупівлю озброєння в Міноборони та як віце-прем'єр уряду контролює оборонного підрядника АТ НТЦ «Модуль». Зокрема, Міноборони закуповував прискорювач нейромереж розробки НТЦ «Модуль». Електричне обладнання «Модуль» закуповує у Швейцарії, у фірми E-tec Interconnect AG.

Угорська фірма Aluminiumarugyar Zrt. продає місткості для газу російському підприємству "Русбал", виробнику надувних макетів для армії.

А двигуни для військових кораблів постачає Міноборони РФ олігархи Іскандар Махмудов та Андрій Бокарєв, які контролюють АТ «Коломенський завод». Частини для двигунів типу Д500 «Коломенському заводу» продає Sipavag AG зі Швейцарії, D.Kudarauskienes Warehouse із Литви та Geislinger GmbH з Австрії.

Саме на базі дизелів типу Д500 підприємство виготовляє двигуни для військово-морського флоту РФ. Гвинтові пружини "Коломенський завод" отримує з Німеччини, від Heinrich Eibach GmbH. Запобіжні клапани від HOERBIGER Wien GmbH з Австрії. Частини двигунів типу Д49 від Piston Ring Manufacturer Prima з Польщі.

Наші інтереси: 

Необхідна повна блокада Мордору. Всі шпарини, що підживлюють агресора, мають бути закритими.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи