Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 43
  • Переглядів: 44

ЄС хоче розпочати переговори щодо членства України в Європейському Союзі вже 25 червня

Категорія:

Спецтема:

Офіційні особи у Брюсселі прагнуть розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу вже у червні, але на заваді цим планам може стати позиція Угорщини, яка не дає на це згоду.

24052101.jpg

Ілюстративне фото

Попри те, що в грудні минулого року лідери ЄС висловили бажання, щоб Україна та Молдова приєдналися до союзу, формальна юридична процедура початку переговорів про членство була затримана через позицію Угорщини, пише Politico.

Наразі дипломати з ЄС та Києва інтенсивно працюють над тим, щоб переконати Угорський уряд дати згоду на початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

За словами дипломатів, мета цих зусиль полягає в тому, щоб розпочати офіційні переговори вже 25 червня.

Так, після квітневих перемовин між главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, "сторони відзначили позитивну динаміку діалогу". За словами одного з дипломатів, Київ відреагував на список з 11 пунктів, викладений Будапештом, і чекає на відповідь Угорщини.

На думку одного з дипломатів ЄС, Угорщина, ймовірно, прагне розв'язати проблему переговорів про вступ України до ЄС до того, як вона розпочне шестимісячне головування в Раді ЄС на ротаційній основі в липні цього року.

"Було відчуття, що цього не варто робити до виборів до Європейського парламенту, які заплановані на 9 червня, оскільки це може стати передвиборчим питанням", - пояснив виданню європейський дипломат.

Наступним кроком у процесі вступу є початок офіційних переговорів через міжурядову конференцію з Україною. Для того, щоб це сталося, країни ЄС мають узгодити так звані рамки переговорів. За даними видання, відтоді, як Єврокомісія надіслала цей документ у березні, 27 столиць ведуть переговори щодо нього.

На цей час, за словами дипломатів, переговори на технічному рівні проходять добре. Вони очікують, що новий проєкт буде надісланий послам ЄС найближчими тижнями, щоб вони могли вирішити найгостріші питання.

Бельгійські чиновники вже призначили міжурядову конференцію на 25 червня, за кілька днів до того, як Будапешт розпочне головування в ЄС 1 липня. Однак, як стверджує один з дипломатів, "як завжди, неможливо передбачити, що робитиме Угорщина.

Наші інтереси: 

Україна буде в ЄС, поки цей союз існує. ЄС багато вклав в Україну, отже для ЄС вступ України вигідний.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи