Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 28
  • Переглядів: 29

Євросоюз додатково виділяє €5 млрд для військової підтримки України

Категорія:

18 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС. Він закликав європейських партнерів якомога швидше ухвалити всі необхідні рішення для збільшення та прискорення постачання зброї та боєприпасів для українських військових, а також розвитку оборонних індустрій Євросоюзу та України.

24031901.jpg

Josep Borrell, High Representative for Foreign Affairs and Security Policy

Засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС ухвалило остаточне рішення щодо виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Європейська Рада підтвердила виділення 5 мільярдів євро в рамках Європейського фонду миру для військової підтримки України:

Сьогодні Рада вирішила збільшити фінансову стелю Європейського фонду миру (European Peace Facility) на 5 мільярдів євро в поточних цінах і виділити цю суму для України, йдеться у повідомленні.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель зазначив: "ЄС виконує свої зобов’язання. Фонд допомоги Україні перетворює наші слова на дії. За допомогою фонду ми продовжуватимемо підтримувати Україну, щоб вона захищалася від агресивної війни з боку Росії".

Відтак, Рада ЄС вирішила підвищити фінансову межу Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро в поточних цінах і направити все це поповнення на допомогу Україні. Це зроблять шляхом створення спеціального Фонду допомоги Україні у межах Європейського фонду миру.

Новостворений Фонд допомоги Україні (Ukraine Assistance Fund) дозволить ЄС надалі підтримувати зростаючі потреби Збройних сил України шляхом надання летального та нелетального військового обладнання та тренувань.

Фонд прагнутиме максимізувати додану вартість ЄС з погляду надання більшої та кращої оперативної підтримки Україні, доповнюючи двосторонні зусилля країн-членів ЄС та зосереджуючись на збільшенні спільних закупівель у європейської та норвезької оборонної промисловості.

Отже, фінансова стеля EPF (European Peace Facility) становитиме понад 17 мільярдів євро на період 2021-2027 років.

Європейський фонд миру (European Peace Facility) – це позабюджетний механізм фінансування ЄС, через який Євросоюз має можливість надавати військове обладнання партнерам і допомогу з навчанням.

Фонд було створено в березні 2021 року для збереження миру, запобігання конфліктам і зміцнення міжнародної безпеки. Країни-члени ЄС щороку сплачують свої внески до нього на основі річного бюджету.

Нагадаємо, у 2022 році Жозеп Боррель заявляв, що після війни ЄС треба буде навчитися співіснувати з Росією. Політика ЄС щодо України за останній рік, на щастя, змінилася. Заяви одного тільки Макрона чого варті!

Наші інтереси: 

Європа буде допомагати Україні. З огляду на те, скільки вже вкладено грошей в Україну, Україну приймуть в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи