Зображення користувача Микола Стригунов.
Микола Стригунов
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Здатність домовлятися та розумітися як визначна особливість скіфів-українців

У нас є дуже й дуже важлива соціальна технологія. Суспільна технологія, яка обумовлює велику успішність в житті як окремої людини, так і нашої країни в цілому. Ця суспільна технологія наразі є дуже й дуже мало оціненою! Але саме її потрібно розвивати для збільшення нашої успішності!

220530trampiputin.jpg

Дональд Трамп проявляє милосердя до свого ворога – як і заповідав Ісус Хрестос
Дональд Трамп проявляє милосердя до свого ворога – як і заповідав Ісус Хрестос

Введення

Нинішні успіхи України у війні пояснюють здатністю українців до самоорганізації. Здатність до самоорганізації – це, іншими словами, здатність домовлятися та розумітися. Дональд Трамп також пояснює свої успіхи в бізнесі та політиці своєю здатністю домовлятися та розумітися з людьми. А розстріл свого парламенту росіянами в 1993 р. з танкових гармат викликає в українців велике здивування: "Невже не можна було домовитися?" У Добрій Новині наводиться опис ключової суспільної технології, необхідної для успішного домовляння та порозуміння між людьми. 

Рекомендації Ісуса Хреста щодо порозуміння та взаємної любові

Хай ваше "так" буде так, хай ваше "ні" буде ні. А все інше – то лукавство!

Та: "Якщо твій брат вдарить тебе по лівій щоці, то підстав йому і праву".

"Якщо твій брат попросить в тебе сорочку, то віддай йому й інший одяг".

Та: "Якщо твій брат помилився в житті, то спочатку скажи це йому віч-на-віч. Якщо він тебе не послухає та не виправиться, то скажи оце йому разом з поважною людиною. Якщо він і тоді не послухає, та не виправиться, то скажіть йому про це разом з двома поважними людьми. Якщо ж і тоді він не послухає та не виправиться, то хай йому це скаже вся громада. Якщо ж він і тоді не послухає та не виправиться, то не брат він вам віднині".

Найважливішою в цьому є технологія побратимства, тобто формування братства. Саме його створював Ісус Хрестос. Тобто чи не найбільшим його здобутком був спосіб створення братства.

Також існує настанова Ісуса Хреста: "Будьте милосердними до ворогів ваших!". Виконання її є ознакою майстерності у вмінні домовлятися та розумітися з людьми. Саме так можна перетворити свого ворога на свого приятеля. Саме таке перетворення свого  ворога на свого приятеля, без відмови від своїх принципів, і є найбільш можливою перемогою над своїм ворогом! З відомих людей таким вмінням найкраще володіє Дональд Трамп. Один з епізодів використання ним цього свого вміння я навів на ілюстративному фото.

Про книжку Маршалла Розенберга

Є така книжка "Мова життя. Спілкування без насильства". Її автор – Маршалл Розенберг. Його особистість дуже цікава. Він за походженням єврей, але за релігійними переконаннями – християнин, майже аріохрестиянин. Як мені здається, якби він прожив на кілька десятків років довше, то став би остаточно аріохрестиянином.

З його методикою стався дуже цікавий випадок. Уряд Ізраїлю запросив його до владнання ізраїльсько-палестинського конфлікту. Внаслідок його дій євреї стали масово відмовлятись від загарбаної урядом Ізраїлю палестинської землі. Після такого уряд Ізраїлю почав тримати його якомога далі від цього конфлікту. А сама його методика – для владнання цього конфлікту – якомога швидше була забута. Натомість в ізраїльських школах запропонована ним модель (методика, спосіб) спілкування стала обов'язковою.

Завантажити книгу: Маршалл Розенберг. Язык жизни ННО (ненасильственного общения)

Я цю методику вважаю дуже цінною. Точніше, стратегічно важливою для всього людства. Річ у тім, що роль мови у формуванні думок у світі потроху усвідомлюється. А ось роль мови у формуванні почуттів найкраще усвідомлена саме М. Розенбергом. В його книзі ця роль мови висвітлена та пояснена. Також ним виявлені, створені та висвітлені певні мовні засоби, які сприяють виникненню порозуміння та емпатії між людьми. Вони також подані в цій книзі.

Висновки

Саме завдяки такій взаємній поведінці люди є договороспроможними. Бо саме завдяки такій поведінці можна передбачити важливі рішення ближнього, з яким про щось домовився. Саме завдяки такій поведінці українці в давнину змогли утворити Скіфію – міцну спілку дуже різних людей. Саме таку поведінку українці успадкували в палінгенезії. І теперішні успіхи України зумовлені саме такою поведінкою українців! І, повторю ще: "Успішність Дональда Трампа в бізнесі та в політиці, за його власними словами, обумовлена саме його вмінням розумітися та домовлятися з людьми."

Наші інтереси: 

Стаємо ще успішними як особисто, так і на рівні цілої України! Наслідуємо Ісуса Хреста та Дональда Трампа в їх успішності!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Здатність домовлятися – це суто людська якість. Розвиток цієї здатності є складником духовного розвитку. Дякую, Миколо, що підняв цю тему!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Здатність домовлятися – це суто людська якість. Розвиток цієї здатності є складником духовного розвитку. Дякую, Миколо, що підняв цю тему!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

На мою думку, для здатності домовлятися, ключовою, найголовнішою здібністю, є здатність до емпатії. Емпатія - це сучасна назва любові. Тобто, повноцінні люди відрізняються від інтелісів саме своєю здатністю до емпатії (любові).

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Дякую, Миколо. Тепер і ми зможемо використати ННО стосовно РФ і Путіна?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тепер ми можемо використовували Мову Життя, передусім, щодо самих себе. Потім - щодо своїх дітей та близьких. Потім - щодо своїх друзів. Тобто, насамперед, для посилення самих себе. Ну, а вже набувши майстерності у використовуванні Мови Життя - використовувати її і щодо своїх ворогів.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!