Portrait de Світ Зелений
Світ Зелений
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Про сприйняття, смак і пріоритети людей.

Якщо ми не знаходимо одну хвилину, щоб зупинитися і послухати одного з кращих музикантів у світі, який грає кращу музику з будь-коли написаних, як багато важливого в цьому житті ми здатні не помітити?

Холодного січневого ранку на станції метро Вашингтону розташувався чоловік і став грати на скрипці. Протягом 45 хвилин він зіграв шість творів. За цей час, так як була година пік, повз нього пройшло більше тисячі чоловік, більшість з яких були по дорозі на роботу.

По закінченні трьох хвилин чоловік середнього віку звернув увагу на музиканта. Він уповільнив свій крок, зупинився на кілька миттєвостей і ... поспішив далі по своїх справах.

За хвилину скрипаль отримав свій перший заробіток: жінка кинула гроші у футляр і, без зупинки, продовжила свій крок.

Ще кілька хвилин по тому один чоловік сперся до стіни і став слухати, але, незабаром, він поглянув на свій годинник і продовжив шлях.

Найбільшої уваги музикантові дісталося від трирічного хлопчика. Його мама в поспіху вела його за собою, але хлопчик зупинився щоб подивитися на скрипаля. Мама потягнула трохи сильніше і хлопчик продовжив рух, постійно озираючись назад. Ця ситуація повторювалася і з декількома іншими дітьми. Всі без винятку батьки не дали їм затриматися і на хвилину.

За 45 хвилин гри тільки шість осіб ненадовго зупинилися і послухали, ще 20, не зупиняючись, кинули гроші. Заробіток музиканта склав $ 32.

Ніхто з перехожих не знав, що скрипалем був Джошуа Белл - один з кращих музикантів у світі. Грав він одні з найскладніших творів, з коли-небудь написаних, а інструментом служила скрипка Страдіварі, вартістю $ 3,5 мільйона.

За два дні перед виступом в метро, на його концерті в Бостоні, де середня вартість квитка становила $ 100, був аншлаг.

Гра Джошуа Белла в метро є частиною соціального експерименту газети Вашингтон Пост про сприйняття, смак і пріоритети людей. Принципи якого були: у буденному середовищі в невідповідний момент: Чи відчуваємо ми красу?

Як ми реагуємо, і що робимо щоб зрозуміти це? Чи визнаємо ми талант у несподіваній обстановці?

Один з можливих висновків з цього досвіду може бути:

Якщо ми не знаходимо одну хвилину, щоб зупинитися і послухати одного з кращих музикантів у світі, який грає кращу музику з будь-коли написаних, як багато важливого в цьому житті ми здатні не помітити?
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...