Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 38
  • Переглядів: 39

50 українських фахівців з обслуговування F-16 завершили підготовку в Данії

Категорія:

Більшість спеціалістів вже прибула до України та бере участь у підготовці до використання літаків. Загалом Копенгаген планує підготувати сотню українських фахівців.

23051903.jpg

F-16 Fighting Falcon. Фото: Lockheed Martin
F-16 Fighting Falcon. Фото: Lockheed Martin

Про це повідомляє командувач Військово-повітряних сил Данії Ян Дам, пише TV2.

Він зазначив, що Копенгаген до кінця року підготує близько 20 українських пілотів. Також буде підготовлено близько 100 фахівців з обслуговування американських винищувачів. Йдеться про персонал авіабаз, який складається з фахівців з озброєння та механіків.

"Наразі ми завершили підготовку перших 50, більшість з яких повернулися додому, щоб допомогти у підготовці прийому перших бойових літаків. Одразу після літніх канікул ми візьмемося за наступні 50", – наголосив Дам.

За його словами, перша партія пілотів винищувачів F-16 ще не є повністю підготовленою. Дам додав, що минулий рік був найбільш завантаженим за багато років в аеропорту Скрідструп, де проходили навчання українці.

"Щоб стати пілотом F-16, зазвичай потрібно три-чотири роки. У випадку з українцями навчання стискається до шести-восьми місяців", – наголосив він.

"Зараз вони відпрацьовують нічні польоти, попри те, що у нас найкоротші ночі в році. Але ми просто змушені це робити, щоб пройти програму", – пояснює він.

Також він додав, що навчання українських пілотів та фахівців з обслуговування літаків планують завершити наприкінці цього року. Є перспектива, що Данія продовжить сприяти розбудові українських ВПС.

Офіційно повідомлялося, що перший винищувач від Данії доставлять в Україну влітку. За словами військового, бази, з яких вилітатимуть F-16, "близькі до того, щоб бути готовими до експлуатації".

Наші інтереси: 

Нарешті процес зрушив з місця. Обіцяні два роки тому літаки цього літа вже будуть в Україні. Нагадаємо, що два роки тому, в липні 2022 року, Палата представників Конгресу США схвалила фінансування підготовки українських пілотів на американських винищувачах, виділивши на це 100 млн доларів.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи