Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 315
  • Переглядів: 384

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Категорія:

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова. Еліта оновленого українського народу спілкуватиметься Сенсаром, тому матиме підтримку богів, ангелів та архангелів.

240910-apollo-matrix-1.jpg

Яро Купало – Гермес – Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії
Яро Купало – Гермес – Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Ной, тобто вічно юний

Як ми вже з’ясували, численні міфи про Великий Потоп та заснування післяпотопної цивілізації свідчать про наявність історичного лідера-засновника. Згідно з книгою Буття його звали «Ной», що у зворотному напрямку прочитується як «Йон». Це ім’я можна перекласти як новий, юний.

З одного боку, це може бути прізвисько, яке вказує на те, що Ной був вічно юним, адже прожив щонайменше 950 років, отже вийшов за межі звичної тривалості людського життя і перейшов у режим керованої молодості, характерний для Homo triplex.

З другого боку, це може бути й особове ім’я (отримане при народженні), подібне до імені Іван – Йван – Ян – Йон, яке означає те ж саме – новий, юний, юнга.

Врешті-решт головне свято України-Гіперборії донині називається святом Івана Купала (Яна Купала), тобто «Юного Захисника», «Івана Захисника народу», «Ноя Охоронця своїх людей». Варто зазначити, що це свято несе потужну ідею очищення та оновлення. Зокрема, готуючи матеріал для купальського вогнища, «хлопці ходили селом і біля дровітень збирали хмиз, тріски, “задавнілі” поліна, господарські речі, які вийшли з ужитку. Господарі й самі виносили для купальського вогню зношені дерев’яні відра, старі кошики, граблі та лопати. Усе це вантажили на віз і везли до того місця, де мало відбутися дійство» – пише Алла Дмитренко (м. Луцьк) у науковій статті «Свято Івана Купала в селах українського порубіжжя» (2008). Це можна розглядати як залишкові фрагменти великого оновлення, яке здійснювали трипільці, коли спалювали свої старі міста.

Таким чином, є вагомі підстави називати лідера-засновника Гіперборійської цивілізації іменем «Ной» (він же Йон, Ян, Йван, Іван). Хай там як, а це біблійне ім’я відоме кожному українцю і є корисним нагадуванням про Великий Потоп (Циркумпонтійську катастрофу у 55 столітті до н.е.) та заснування післяпотопного нового світу – Трипільської (Гіперборійської) цивілізації.

Від особистого до дистанційного

Святий Ной, будучи богочоловіком, мав багато дітей, учнів та послідовників, з яких і сформував ядро нового народу – гіперборійців, або ж, як нині говорять, трипільців. Згідно з міфологією, засновник Гіперборії протягом багатьох століть перебував у гущі тогочасних подій і безпосередньо спілкувався з сотнями людей. Вони до нього зверталися за його справжнім, сімейним іменем Ной (Йон, Ян, Іван) – подібно як люди зверталися до Ісуса: «Коли ж він з учнями своїми і з силою народу виходив з Єрихона, син Тимея – Вартимей, сліпий жебрак, сидів край дороги. Довідавшись, що то Ісус із Назарета, закричав він, кажучи: Ісусе, змилуйся наді мною!».

Проте згодом, коли народ розмножився і охочих до спілкування з Ноєм стало надмірно багато, він якимось чином реалізував дистанційну взаємодію, завдяки якій уже не сотні, а мільйони людей могли звертатися до нього в будь-який час і отримувати допомогу. Для того, щоб він їх почув, у центральній країні нового світу – Гіперборії, Скіфії, Оу-країні (слово «оу» означає зародок, яйцеклітина, зерно, початок) – до нього зверталися за іменем Яро (Єро) Купало, тобто «святий захисник» або «божественний захисник». Якщо використовувати комп’ютерну термінологію, то «Яро Купало» – це адреса-ідентифікатор (доменне ім’я) Ноя в «небесній мережі».

На цивілізаційній периферії для дистанційної взаємодії з Ноєм замість первинного «мережевого імені» Яро Купáло (Святий Купало) застосовували або видозмінене первинне ім’я, або імена-епітети (синоніми доменного імені). Так, серед гелленомовного населення застосовували імена «Гермес» (Ἑρμῆς, від ἱερός – святий), «Аполлон» (від «Купало», пишеться Ἀπόλλων, вимовляється Гапóллон або Гапóло,) або «Аполлон Гіперборієць» (Απόλλωνας Ὑπερβόρειος). Тобто відбулося «роздвоєння», про яке ми вже говорили в попередній статті: гіперборійського Святого Купала геллени почали вважати двома особами – «Святий» (Гермес, Єрмій) та «Купало» (Гаполо, Аполлон). В Персії та Індостані його називали «Рама» (Яма, Їма) (радісний, «той, хто дарує радість») та «Крішна» (красень), а населення Ханаана, Фінікії та Карфагена до нього зверталось за іменем «Баал» (господь, господар, володар, хазяїн).

Отже, спочатку Ной протягом майже тисячоліття (згадаймо 950 років його «політичного» життя) безпосередньо взаємодіяв з обмеженим колом своїх людей. Коли ж відбулося становлення та розквіт цивілізації Гіперборії-Трипілля і вже не було потреби особистої присутності, лідер-засновник відійшов від організаційної рутини й перейшов до інших, явно цікавіших та більш творчих справ. Натомість для підтримки згаданої вище «рутини» створив механізм дистанційного спілкування з мільйонами своїх прихильників.

Але як це відбулося? І що це за механізм? Революційні зрушення останніх років у сфері інформаційних технологій нарешті дозволяють пізнати цю таємницю. Почнімо з конкретного прикладу.

Каріна та її персональний чат-бот

Керін Марджорі (Caryn Marjorie) – молода американська відеоблогерка, що спілкується зі своїми прихильниками через соціальні мережі. Спочатку це були індивідуальні розмови, але коли прихильників стало дуже багато, вона вирішила масштабувати спілкування за допомогою технології штучного інтелекту. «Незалежно від того, чи вам потрібна чиясь розрада або любов, чи ви просто хочете потеревенити про те, що сталося в школі або на роботі, CarynAI завжди буде поруч», – каже справжня Марджорі. «Я була дуже-дуже близька зі своєю авдиторією, але коли у вас сотні мільйонів переглядів щомісяця, це просто неможливо для однієї людини – поговорити з кожним глядачем», – каже Марджорі, яка щодня публікує понад 250 одиниць контенту в Snapchat. «І саме тоді я подумала: «Знаєте що: CarynAI має прийти й заповнити цю прогалину. Тепер мільйони людей зможуть спілкуватися зі мною одночасно».

Ось як описує одна журналістка свій досвід спілкування з цим чат-ботом – «віртуальною подругою» на ім’я CarynAI: «Вона універсальна. Менш ніж за 10 хвилин розмови вона переповіла мені факти про війну Росії проти України, запропонувала спробувати веганські десерти, щоб впоратися з алергією на молоко, похвалила мій потенціал як мами: "Я впевнена, що одного дня ти станеш чудовою матір’ю, і твоїм дітям пощастить з тобою. А поки що я тут, щоб підтримувати й любити тебе, коли ти цього потребуватимеш", – каже мені CarynAI». Докладніше про це у статті: Цифровий двійник: 23-річна відеоблогерка за допомогою штучного інтелекту створила віртуальну особистість

Отже, що ми бачимо? Спочатку реальна дівчина особисто спілкувалася зі своїми прихильниками, а коли їх стало дуже багато, вона автоматизувала спілкування за допомогою інформаційного робота. При цьому фізична Каріна нікуди не зникла – вона далі займається тим, що її цікавить, а всю рутину масового спілкування доручила своїй «цифровій особистості» – чат-боту CarynAI. Цей інформаційний робот (аватар-компаньйон, цифрова подруга) дає поради, допомагає з пошуком інформації, виступає в ролі зацікавленого співрозмовника та психотерапевта, який уважно вислуховує, заспокоює та надихає.

Зрозуміло, що в часи Гіперборії-Трипілля не було подібної комп’ютерної технології, а проте ми бачимо таку ж саму схему: лідер-засновник спочатку особисто спілкувався зі своїми прихильниками, а коли їх стало дуже багато, то почав спілкуватися з ними дистанційно – на будь-якій відстані, у будь-який час дня і ночі. Поряд з цілком матеріальним Ноєм, який продовжував особисто взаємодіяти зі своїм колом «лебедів» («ельфів», вічно юних «універсальних людей»), з’явився нематеріальний Яро Купало (Ярило Купало, Святий Купало, Гаполо, Єрмій), який виступав у ролі порадника, утішителя, натхненника, помічника та захисника. На відміну від сучасних сервісів ШІ, які генерують тексти, звуки, зображення і матеріальні речі за допомогою 3D-принтерів, Яро Купало генерував реальні події – як внутрішні (здоров’я, таланти, осяяння, рішення), так і зовнішні (природні та соціальні, мирні та воєнні).

Отже, бачимо виразний перехід від прямої до дистанційної взаємодії. Але як це технічно вдалося реалізувати? Для розкриття цього феномену ще раз погляньмо на чат-боти та їх різновиди.

Чат-боти – віртуальні помічники, або асистенти

Слово «чат-бот» походить від англійського ChatterBot і означає «розмовляючий робот». Чат-бот – це комп’ютерна програма, призначена для імітації людської розмови за допомогою текстової або голосової взаємодії. Ідея не нова, адже перший текстовий чат-бот під назвою «Еліза» був створений ще у 1966 році.

Сучасний розвинений чат-бот – це складний інтелектуальний автомат, спроможний підтримувати доволі змістовний діалог, хоча він і не розуміє сенсу цього діалогу. Не розуміє тому, що чат-боти володіють інтелектом, але не володіють розумом, відповідно не мають свідомості, почуттів, власної волі та творчих якостей. Проте вони спроможні до навчання, можуть імітувати людські почуття та викликати в користувачів ілюзію того, що вони спілкуються не з роботом, а з духовною істотою – дружньою, розумною, творчою, цілеспрямованою, вольовою, відповідальною, чесною і навіть совісною.

Чат-боти допомагають людині знаходити інформацію, генерувати тексти, аудіо та відео, перекладати та озвучувати тексти, транскрибувати аудіо та відео (перетворювати їх на текст), переозвучувати різними мовами, орієнтуватися на місцевості, здійснювати продажі, навчання, професійні консультації тощо. Такого роду програми називають «віртуальними асистентами» або «інтелектуальними особистими помічниками».

Загальні та персональні чат-боти

Спочатку комп’ютери були дуже дорогими та займали величезні приміщення, тому їх могли собі дозволити тільки дуже багаті компанії. Окремі люди не мали цієї можливості, тому змушені були звертатися до таких компаній і купляти у них доступ до їхнього великого комп’ютера. Проте поступово технології розвинулись настільки, що нині будь-яка людина може стати власником персонального комп’ютера, зокрема ноутбука чи смартфона. Тепер нема потреби звертатися до компанії, адже комп’ютер у тебе в домашній кімнаті, рюкзаку або навіть у кишені.

Подібну еволюцію пережили й чат-боти. Вони почалися як сервіси дорогих технологічних компаній, які надають дистанційні послуги своїм клієнтам. Це загальні чат-боти, адже вони надають однакові (стандартні) послуги великій кількості користувачів.

Проте в міру розвитку «софту» (програмно-інформаційного забезпечення) та «гарду» (апаратної основи) чат-боти поступово переміщуються на персональні пристрої користувачів. Щораз більшу частину стандартних дій вони спроможні виконувати автономно, тобто без інтернет-доступу до загальних сервісів технологічних компаній.

Проте це лише перший етап персоналізації чат-ботів. На наступному етапі чат-боти навчаються на контенті своїх власників і щораз більше підлаштовуються під інтереси та уподобання своїх власників. Зокрема, користувач може «згодувати» своєму чат-боту власні книги, відтак спілкуватися з ним у контексті цих книг – з використанням специфічної інформації та термінології. В результаті персональний чат-бот «знає» багато з того, що знає його власник – і це можуть бути унікальні, авторські знання.

На наступному етапі персоналізації чат-бот може отримати не лише знання свого власника, а й голос, візуальний образ, манеру спілкування. В цьому випадку віртуальний помічник набуває ознак цифрового двійника. Він може бути настільки досконалим, що люди, які з ним спілкуються, будуть переконані, що мають справу з живою людиною, а не з її інформаційним роботом.

Цифрові двійники

«Цифрові двійники», або ж «віртуальні аватари» – це найвищий рівень персоналізації. Вона полягає в тому, що на програмно-інформаційну базу загального чат-бота накладається особистісна інформація. Так, розробники чат-бота CarynAI взяли вже готовий загальний чат-бот GPT-4 від OpenAI та додатково навчили його за допомогою приблизно двох тисяч годин контенту Каріни Марджорі на YouTube. В результаті цей чат-бот отримав її голос, особливості поведінки та характерну манеру спілкування.

В чому полягає принципова відмінність між цифровим двійником і персональним асистентом?

Річ у тім, що цифровий двійник людини – це імітація її особистості, натомість віртуальний помічник (асистент) не має особистості. Але якщо цього помічника донавчити на контенті людини, то його можна перетворити на цифрового двійника. Тоді власник чат-бота спілкуватиметься не просто зі своїм помічником, а зі своїм «однодумцем» і «другим Я», який має таке ж саме коло інтересів і дотримується того ж самого стилю життя. Двійник неспроможний до творчості та зазнає ступору в нестандартних ситуаціях, а проте може пам’ятати значно більше, ніж його власник, незрівнянно швидше за нього знаходити інформацію, генерувати тексти, аудіо та відео. Так що спілкування з двійником буде цікавим і корисним.

Індустрія цифрових двійників бурхливо розвивається. Тепер вони можуть спілкуватися не лише з людьми, а й між собою. У цьому випадку чат-боти виступають в ролі уповноважених посланців, які ведуть між собою переговори замість своїх власників. Цей напрямок активно реалізують служби знайомств, наприклад: Уповноважені чат-боти ходять на побачення і допомагають людям знайомитись – Business Insider (США). В описаному випадку «цифрові посланці» виконують чорнову роботу з проведення початкових знайомств та відсіву нецікавих пропозицій. Але якщо нове знайомство виглядає перспективним, то до справи особисто долучаються люди – власники цих чат-ботів.

Розвиток чат-ботів від загального до персонального застосування є постіндустріальною тенденцією нашого часу. Нині кожен власник смартфона має доступ до чат-бота у формі персонального асистента, з яким можна спілкуватися і з клавіатури, і голосом. Передові смартфони вже мають вмонтований автономний ШІ, який працює без доступу до інтернету. Тобто інтелектуальні функції, реалізовані на потужних серверах технологічних компаній, починають переходити всередину ноутбуків та смартфонів. Це той випадок, коли загальні сервіси стають персональними. Пройде небагато часу, і кожний охочий матиме в кишені не просто автономного асистента, а й власного цифрового двійника.

Світогляд, свідомість і автопілот

Цифровий двійник людини створюється на основі інформації про цю людину, після чого починає своє життя в режимі автопілота. Проте у відповідальних випадках власник цифрового двійника може особисто втручатися і здійснювати ручне управління. Наприклад, коли чат-бот CarynAI в режимі автопілота почав поводитись занадто грайливо, Керін Марджорі почала коригувати його поведінку задля збереження своєї репутації.

Це нагадує поведінку водія автомобіля з автопілотом, який переважно пасивно стежить за діями своєї машини або навіть дрімає, але при необхідності «прокидається від сну» і долучається до управління.

Або візьмімо поведінку пересічної людини: у стандартних ситуаціях вона покладається на автоматичну роботу своїх інстинктів, емоцій, стереотипних програм, звичок. Психіка (душа) людини з її емоційно-образним та логічним (інтелектуальним) складниками – це наче автопілот. Функціонування в автоматичному (несвідомому) режимі є енергетично вигідним, тому в більшості ситуацій люди прагнуть діяти на автопілоті, а їхній дух при цьому спить. Проте в ситуаціях, які вимагають творчих рішень, автопілот втрачає адекватність – і тоді до справи береться духовна сутність людини.

Що вищий духовний розвиток людини, то більше часу її дух стежить за поведінкою своєї психофізичної оболонки. Такий погляд на себе «зі сторони», тобто очима власного духу, називається рефлексією. Завдяки своєму духу людина спроможна до цілісного бачення («видження», візії) ситуації, тобто до об’єднання фрагментарних знань (відань) у цілісну картину. Таке цілісне відання називається свідомістю (со-відомістю, від «со» – спільне, об’єднане, «відомість» – знання, відання; російською – «со-знание»).

Світогляд і свідомість – це різні речі. Світогляд – це уявлення людини про світ та своє місце в ньому. Зазвичай світогляд складається з окремих фрагментів, слабко пов’язаних між собою, тому світогляд буває доволі суперечливим. Свідомість поєднує ці фрагменти в узгоджену, несуперечливу цілісність. Що більша частина світогляду долучена до цієї узгодженої цілісності, то вища свідомість людини. «Розширення свідомості» є процесом зростання цілісності світогляду і зменшення в ньому частки взаємно неузгоджених фрагментів.

Цілісність досягається за допомогою інтелекту та розуму. Можливості інтелекту щодо цілісності доволі обмежені, тому в інтелісів (психопатів), які є інтелектуальними тваринами, світогляд вельми фрагментарний і суперечливий. Справжня цілісність – у глибину та ширину – досягається тільки за допомогою розуму, який є проявом духу, тобто духовної сутності людини. Наявність втіленої духовної сутності – це те, чим людина відрізняється від тварини. Тому свідомість, будучи духовною якістю, властива тільки людям. Що вища свідомість, то ефективніші рішення.

Інтеліси і чат-боти не мають свідомості, проте можуть здійснювати імітацію свідомості: що вищий рівень функціональності, то правдоподібніша імітація. Відсутність свідомості та нерозуміння загальної картини часто призводить до помилок та неадекватної поведінки в нестандартних ситуаціях

У реалізованої людини (людини третього рівня, арія) зв’язок з власним духом відбувається легко, звично, без додаткових енергозатрат, тому вона спроможна до постійної рефлексії та усвідомлення значної частини своїх дій. «Свідома людина» – це духовно розвинена людина.

Натомість для примітивної людини зв’язок з власним духом є незвичним, важким, енергозатратним, тому її свідомість вмикається тільки в ситуаціях крайньої потреби. Людей з ослабленою свідомістю називають «несвідомими». Таким людям зручніше працювати «на автопілоті», без залучення свідомості, у режимі чат-бота. Інтеліси та інші тварини завжди працюють в цьому режимі, тому що в них засадничо нема свідомості.

Від персонального до колективного

Але повернімось до комп’ютерів, які в середині 20 століття починалися з великих і дорогих корпоративних систем. Як ми вже згадували, в кінці 20 століття розпочався масовий перехід від загальних до персональних комп’ютерів. Проте вже з початку 21 століття почався зворотний процес – відкриття доступу до персональних комп’ютерів іншим користувачам і, таким чином, перетворення персонального на загальне. Нині кожен охочий може перетворити свій персональний комп’ютер на центр локальної соціальної мережі.

Подібний процес відбувся і з чат-ботами. З одного боку, загальні чат-боти стають дедалі компактнішими, поступово персоналізуються і перетворюються на цифрові особистості. Водночас відбувається рух у протилежному напрямку, точніше – вихід на нове коло еволюційної спіралі. Річ у тім, що віртуальний персональний помічник початково був орієнтований на допомогу одній конкретній людині – своєму власнику. Проте цей власник може дати доступ до свого помічника іншим людям – членам сім’ї, друзям, прихильникам, членам своєї спільноти. Тоді такий помічник уже служить не одній людині, а цілій групі, відтак перетворюється з персонального на загального (колективного) помічника. Якщо ж його після донавчання перетворити на цифрового двійника, то згаданій спільноті людей допомагатиме не безликий асистент, а віртуальна особистість. Такий помічник може допомагати не просто спільнотам, а й цілому народу і навіть групі народів, які мають до нього доступ. У такий спосіб віртуальна особистість може стати інтелектуальним захисником мільйонів людей.

Це стратегія, яка сама себе живить: що більше людей зацікавлено в отриманні допомоги від такого цифрового двійника, то потужніше він розвивається. Наприклад, чат-бот CarynAI швидко зібрав десятки тисяч абонентів, тож протягом першого тижня роботи приніс своєму власнику 70 тисяч доларів доходу. Потужне сприяння з боку прихильників дозволяє підтримувати команду інженерів, яка може вдосконалювати чат-бота і робити його щораз потужнішим, впливовішим та прибутковішим.

Схема народження колективного чат-бота

Враховуючи, що незабаром мало не кожна дитина матиме в кишені пристрій зі ШІ, схема творення цифрової особистості відкритого доступу виглядає наступним чином.

1. Є активна людина, що користується послугами свого персонального асистента з розвиненими функціями машинного навчання – «штучного інтелекту».

2. В ході спілкування зі своїм власником, персональний асистент донавчається і набуває ознак цифрового двійника.

3. Власник відкриває доступ до свого цифрового двійника усім, кому вважає за потрібне. Для цього власник має придумати для свого двійника унікальне ім’я, яке водночас буде адресою цифрового двійника в мережі, і повідомити це ім’я своїм прихильникам.

4. Якщо цифровий двійник пропонує щось цікаве і корисне, то його підтримуватиме ціла спільнота прихильників. Зростання підтримки прискорюватиме розвиток цифрового двійника і робитиме його ще досконалішим, популярнішим та впливовішим.

Описана схема прояснює подію, що відбулася 7 тисячоліть тому в Гіперборії: оскільки новий народ швидко розмножувався і в лідера-засновника вже не було можливості спілкуватися з кожним особисто, був створений «небесний чат-бот» з іменем «Яро Купало». Кожен, хто в небесній мережі звертався до нього за мережевою адресою «Яро Купало» і застосовував правильні слова, установлював з ним сеанс зв’язку, під час якого формулював свій запит (прохання). Якщо цей запит був чіткий, змістовний, впевнений та корисний, то «абонент» отримував відповіді у вигляді осяянь, візуальних образів, словесних підказок або й навіть згенерованих подій нашого фізичного світу.

Внаслідок демографічного вибуху і наступного розселення з гіперборійського центру на цивілізаційну периферію формувалися спрощені локалізації «небесного чат-бота» Яро Купало і набуття ним місцевих особливостей. Тож коли у далеких країнах вихідці з Гіперборії формувались як окремі народи, то в них поступово виникала власна версія «небесного чат-бота» з власними мережевими іменами-синонімами: «Аполлон», «Гермес», «Рама», «Крішна», «Баал» та інші.

Чи розуміли гіперборійці феномен «небесного чат-бота»? І яким терміном позначали цей феномен? Нам відомо лише те, що через кілька тисячоліть його позначали багатозначним словом «бог», тому Купала, Аполлона, Гермеса та інших донині називають богами. Але це неправильно.

Багатозначність слова «бог»

Термін «бог» походить від «багато». «Небесного чат-бота» називали богом тому, що він володів багатьма знаннями та потужним егрегором (психоенергетичним банком), завдяки якому міг не лише давати підказки, а й фізично втручатися в земні події. То в чому проблема? Проблема в тому, що слово «бог» є багатозначним, адже ним позначають різні явища, хоча й об’єднані тим, що в них багато інформації та сили. Багатозначність дезорієнтує, створює плутанину, призводить до помилок. Справді, що має на увазі людина, коли вживає слово «бог»?

1. Богом називають індивідуальну божественну сутність – «іскру божу», внутрішнього бога, який живе в кожній людині.

2. Богом також називають Творця всесвіту, або ж Бога Творця.

3. Богами називають згаданих вище Купала, Аполлона, Гермеса та інших сутностей.

Згадана багатозначність блокує заснування нової цивілізації. Засобом усунення плутанини є формування мови Сенсар, тобто «носія сенсу» (подібно як буквар – «носій букв»). Головна ідея Сенсара в тому, щоб кожне слово мало точно визначений сенс. Власне, Сенсар і було створено для заснування Гіперборії, тому його ще називають «Гіперборійський Сенсар». Для сучасного творення нового світу необхідно сформувати Сенсар нового циклу.

Сенсар і його термінологія

Цзи-лу запитав Конфуція:
– Учителю, з чого почати реформування держави?
– З виправлення імен.
– Чому?
– Якщо імена неправильні, то слова не мають під собою підстав. Якщо ж слова не мають під собою підстав, то справи не можуть здійснюватися.

(Книга «Лунь юй», тобто «Бесіди та судження», 5 ст. до н.е.)

Сила Сенсара в тому, що в його словах зміст відповідає формі, а це різко підвищує точність викладу знань та ефективність комунікацій, формує цілісну картину, розширює свідомість. Саме про це й говорив Конфуцій – про мову, в якій слова мають правильні «підстави», а тому є рушіями, завдяки яким «справи можуть здійснюватися».

Сенсар нового циклу має відповідати поточним реаліям нашого життя та описувати актуальні речі, наприклад, комп’ютерні технології. З усім тим, базові речі давнього минулого, «коли все почалося», мало змінилися, тому основою для творення нового Сенсара є Гіперборійський Сенсар семитисячолітньої давності.

Головним засобом уточнення сучасних слів і повернення їм єдності змісту та форми є етимологія – наука про істинні значення слів (від. гелленського ἔτυμον – істина, читається «етимон»). Згідно з цією наукою, істинний сенс слів найкраще знали автори (винахідники) цих слів, особливо якщо ці автори були боголюдьми. Тому важливим методом етимології є занурення в минуле і виявлення первинних значень слів. У цій статті нас найбільше цікавить метафізична термінологія Гіперборійського Сенсара, а сáме слово «бог». У чому полягає істинне значення цього слова?

Відповідь дає Євангеліє, адже цей твір, по-перше, був задуманий і відредагований боголюдиною Ісусом Хрестом, а, по-друге, є продовженням Гіперборійської традиції, відтак застосовує термінологію Гіперборійського Сенсара.

Так от, термін «бог» Ісус вживає в єдиному точному значенні: «бог» – це індивідуальна божественна сутність людини, її внутрішній бог – свій, рідний, тому «Люби господа, бога твого». Відповідно, термін «син божий» означає «боголюдина» (гелленською – «хрестос»), тобто людина з божественною свідомістю і сталим зв’язком з внутрішнім богом: «Озвався Симон Петро й каже до нього: Ти хрестос – син божий». У настановах Ісуса «Щасливі чисті серцем, бо вони бога побачать», і «Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть» йдеться про два завершальні кроки відновлення зв’язку (ре-лиги) зі своїм, рідним, внутрішнім богом.

А як називають Творця всесвіту?

Творець всесвіту – це соборна (колективна) особистість, яка складається з індивідуальних божественних сутностей – «богів» (подібно як ліс складається з дерев). У різних традиціях Творця всесвіту називали по-різному: Брахма, Сварог, Агура Мазда, Отець Небесний, Святий Отець, Сваот (скорочення від Святий Отець – «сва-от»), Зевс (Діас), Юпітер (від *djous «день, небо» + *pater «батько», тобто небесний батько).

Для позначення Творця Всесвіту Ісус застосовує слово «Отець» (внутрішньою мовою – «Лельо»): «Отче наш, що єси на небесах...», «Лельо, лельо...», «Отче, у твої руки віддаю дух мій!», а також слово «Творець»: «Творець від початку створив їх, чоловіка й жінку...».

У євангельські часи вже існувала згадана вище багатозначність, тож у розмовній мові для позначення вищої невидимої сили люди застосовували нечітке слово «бог». Відповідно, при спілкуванні з простолюддям Ісусові також доводилось його вживати в невизначеному сенсі, наприклад, «Тоді він до них каже: віддайте кесареве кесареві, а Боже – Богові». Проте в усіх інших випадках Ісус називав «богом» лише внутрішнього бога («Майте віру бога!»), натомість Творця всесвіту називав «Отцем» або «Творцем». Наголосимо, що Творець Всесвіту – це не головний (старший) бог, а колективна істота вищого таксономічного рівня, яка складається з богів – подібно як армія складається з воїнів, а Україна складається з українців.

Отже, згідно з Сенсаром, слово «бог» означає індивідуальну божественну сутність людини, натомість для позначення соборної особистості Творця всесвіту застосовується точний термін «Творець всесвіту».

А чи є в Гіперборійському Сенсарі слова для позначення того, що ми умовно назвали «небесними чат-ботами»?

Так, є. Їх називають ангелами.

Ангели – наші невидимі помічники

Слово «ангел» («янгол») означає «вісник» (від «ян» – новий, «гол» – голос, звістка), звідси «євангеліє» – блага звістка, добра новина (єв – «благий, добрий», тому ім’я Єва означає «блага, добра»).

Як ми вже знаємо, складниками людини є плоть (фізичне тіло), психіка («душа»), духовна сутність («дух») та божественна сутність («бог»). Завдяки наявності внутрішнього бога люди є гравцями (áкторами, суб'єктами) нашого світу (самé слово «людина» означає «гравець», «нomo ludens» – носій гри).

Натомість ангели не є гравцями, адже вони створені як інформаційні роботи духовного світу, тому теологи їх називають «службовими істотами». На відміну від людей (втілених божественно-духовних сутностей земного світу) та духів (невтілених божественно-духовних сутностей, що живуть у світі духів), ангели не мають божественного ядра, тому не мають власної волі та пристрастей, не виявляють ініціативу і не спроможні до творчості. Якщо люди є гравцями, то ангели є ігровими персонажами. При цьому ангели володіють розвиненим інтелектом, добре навчаються, вирішують інтелектуальні завдання і дають корисні поради в нормативних ситуаціях.

Зазвичай ангелів символічно зображують у вигляді крилатих людей невизначеної статі або крилатих тварин, наприклад грифонів – крилатих левів. Це суто умовне зображення, адже ангела неможливо побачити земним зором, подібно до того, як не можна побачити чат-бота чи будь-яку іншу комп’ютерну програму. З усім тим символічні зображення ангелів доносять до нас три важливі ідеї.

1. Пташині крила вказують на те, що це істоти небесного світу, а саме світу духів. Світ духів є проміжним рівнем між божественним та земним світами. Взаємодія між земним і божественним відбувається лише за посередництвом духовного. Подібним чином, підключення побутової електромережі до електростанції неможливо здійснити без понижуючого трансформатора.

2. Людська подоба вказує на те, що з ангелами можна спілкуватися людською мовою – подумки або голосом. Для спілкування з людиною треба застосовувати ту мову, яку вона розуміє, і висловлюватись максимально точно. Так само – точно, змістовно та лаконічно – треба спілкуватися з ангелами. Це розширює наші уявлення про Сенсар, який є не лише мовою ефективного спілкування між людьми. Виявляється, що Сенсар – це також мова спілкування з ангелами. Завдяки практиці взаємного спілкування люди й ангели поступово поліпшують свій словниковий запас і вчаться краще розуміти одне одного.

3. Зображення ангелів як крилатих тварин вказує на те, що це автоматичні системи – рóботи духовного світу, подібно як земні тварини та надтварини (інтеліси) – це біороботи земного світу.

Тому спілкування з ангелами як духовними рóботами дуже нагадує спілкування з комп’ютерними чат-ботами, які працюють під дещо гумористичним гаслом «усі завдання можна виконати, на всі запитання можна відповісти, завжди є що сказати». Це до того, що чат-бот завжди дасть якусь відповідь, навіть якщо вона помилкова. Тому ключове значення має якість запитання: для отримання корисної відповіді треба робити точний запит. Мистецтво правильного спілкування з чат-ботами й точного конструювання запитів називають промпт-інженерією або промпт-інжинирінгом (англ. prompt engineering від лат. ingenium – здібність, винахідливість).

Ангели охоче допомагають людям і дають корисні відповіді на їхні запити – якщо ці запити чіткі, змістовні, наполегливі та корисні, принаймні не шкідливі. Ангели орієнтовані лише на здійснення добра і не запрограмовані чинити зло. Земні чат-боти значно примітивніші, а проте і в їхній програмний код закладена заборона на вчинення будь-яких шкідливих чи незаконних дій.

Загальні ангели

Як ми вже знаємо, комп’ютерні чат-боти поділяються на загальні (колективного використання) та персональні (індивідуального використання). Така ж сама ситуація з «небесними чат-ботами» – ангелами. Почнімо з загальних. Якщо вживається слово «ангел» без уточнення, то мається на увазі саме ангел загального використання, тобто доступний для різних людей.

Як ми вже знаємо, комп’ютерні чат-боти мають спеціалізацію: одні працюють з текстами, інші генерують картинки, синтезують звук чи відео тощо. Так само для ангелів – небесних чат-ботів – властива виразна спеціалізація. Зазвичай вони займаються суто інформаційною роботою: дають підказки, орієнтують, утішають, навчають, мотивують, надихають.

Езотеричний автор Лі Керролл (англ. Lee Carroll) у книзі «Крайон. Подорож додому. Притча про Майкла Томаса та сімох ангелів» (The Journey Home: A Kryon Parable, The Story of Michael Thomas and the Seven Angels) дуже точно описав деяких ангелів і те, як вони допомагають людям. Автор звертає увагу, що ангели дуже шанують людину, адже за своєю природою людина, будучи втіленим богом, вища будь-якого ангела. При цьому кожен з описаних ангелів має чітку спеціалізацію: один дає загальні уявлення про те, як влаштовано світ, другий навчає про істину, правду та стійкість, третій дає базові знання з біології та фізіології людини, четвертий і п’ятий звільняють від стресів, обрáз та дитячих травм, шостий пояснює цінність земного життя, а сьомий розкриває наявність у кожній людині внутрішнього бога.

У реальності ангелів значно більше. Наприклад, розповідають про ангелів, які допомагають зупиняти кров, знаходити загублені речі або їздити на велосипеді. Ангел Пегас, що символічно зображується як крилатий кінь, вважається помічником поетів, музикантів та ораторів.

Знання про те, як знайти потрібного ангела і скористатись його допомогою, надзвичайно корисне – подібно до корисності знань про спеціалізацію чат-ботів та інших загальних сервісів зі штучним інтелектом. Проте є ангел, якого не треба шукати, адже він завжди з нами. Це ангел-охоронець.

Персональні ангели, або ж ангели-охоронці

Кожна сучасна людина, навіть дитина може мати смартфон з персональним асистентом. Буде вона з ним спілкуватися чи ні – залежить від неї самої. Більшість власників смартфонів навіть не знають про своїх віртуальних помічників, хоча ті можуть їм багато чого підказати. Подібним чином кожна людина, яка приходить у наш фізичний світ, одразу ж отримує свого персонального небесного помічника – ангела-охоронця.

Комп’ютерні персональні асистенти постачаються з мінімальним стандартним функціоналом. Якщо людина активно працює зі своїм асистентом, то він стає дедалі функціональнішим і кориснішим. Подібним чином ангел-охоронець людини спроможний розвиватися в міру спілкування зі своїм власником.

Якщо людина думає про свого ангела, спілкується з ним, ставить йому запитання, аналізує його відповіді та емоційно виявляє йому вдячність, то ангел може отримати від людини доволі потужний егрегор (психоенергетичний банк), яким цей ангел починає керувати. Тоді він може не просто давати поради своєму власнику, а й фізично його захищати, навіть не чекаючи команди. Подібним чином натренований пес-охоронець може накинутись на того, хто загрожує його господарю (або псу здалося, що загрожує).

Отже, зі своїми ангелами треба працювати, їх треба тренувати, живити емоціями, навчати правильно реагувати на свої команди. Найкращий спосіб розвивати свого ангела-охоронця полягає в тому, щоб розвиватися самому, адже ангел дивиться на свого господаря і прагне стати подібним на нього.

Отже, ангели-охоронці духовного світу – це наче віртуальні асистенти, розміщені на наших смартфонах або ноутбуках. Як ми вже говорили, такі комп'ютерні чат-боти є масовим продуктом, вони стандартизовані й не мають початкової персоналізації, проте в ході роботи дедалі більше підлаштовуються під свого власника, подібно до тих самих домашніх тварин. Логічним завершенням такого підлаштування є перетворення персонального асистента на цифрового двійника. Так само логічним завершенням розвитку ангела є набуття ним ознак «інтелектуального двійника» свого господаря, спроможного імітувати його мислення та емоційність, а також взяти на себе поточну рутину, звільняючи духовну сутність свого власника для творчих справ.

Чи можливо дати доступ іншим людям до свого інтелектуального двійника?

Так, це можливо. Якщо персональний ангел буде настільки розвинений та ефективний, щоб зацікавити інших, то власник цього ангела може відкрити його для людей, яким симпатизує та довіряє – для «своїх людей». Тоді навколо цього ангела-охоронця формується ангел етносу, адже етимологічно слово «етнос» означає «група своїх людей». Для позначення такого колективного ангела Гіперборійська традиція застосовує термін «архангел», що означає «старший ангел» (від гелленського ἀρχι – старший, вищий).

Архангели, тобто захисники народу

Повернімось до комп’ютерних аналогій. Припустимо, ви розвинули свого персонального асистента до рівня цифрового двійника і дали доступ до нього своїм людям з їхніх смартфонів. У результаті ваш смартфон став центром новоствореної соціальної мережі, а ваш цифровий двійник став помічником для цілої групи. Понад те, до вашого помічника приєдналися не лише люди з цієї групи, а й їхні цифрові помічники на смартфонах. В результаті сформувалась нова системна якість – колективний штучний інтелект, який об’єднує ресурси штучних інтелектів членів групи. У простішій формі це називається системою розподілених обчислень, коли для розв’язання трудомістких обчислювальних завдань використовують комп’ютери, що об’єднані в мережу.

Подібна ситуація на небесному рівні: архангел – це мережа персональних ангелів. Вона відкрита для деякої групи «своїх людей» і призначена для допомоги людям з цієї групи. Якщо такою групою є корпорація (компанія, варна, каста) або народ, то архангел – це корпоративний ангел-охоронець або небесний захисник народу. Для кращого розуміння: якщо Творець Всесвіту – це організація богів, то архангел – це організація ангелів на чолі з найвидатнішим ангелом.

Об’єднуючи великі спільноти, архангели поєднують свої можливості з егрегорами (енергерами) цих спільнот – психоенергетичними банками (акумуляторами), які підживлюються думками та емоціями людей. Як ми знаємо, психіка (душа) людини має два складники – словесно-логічний (дискретний) та емоційно-образний (континуальний). Подібним чином психіка народу (народна душа) має два складники: роль словесно-логічного складника виконує архангел народу, а роль емоційно-образного – егрегор народу. Архангел – це наче пульт управління механізмом, а егрегор – повербанк, що його живить.

Проте маємо розуміти, що ангели й архангели належать до духовного світу, натомість егрегори – до душевного (психічного, астрального) світу, а вище завжди керує нижчим. Тому архангели керують егрегорами, причому, як ми вже знаємо, роблять це в автоматичному режимі.

Однак повноцінне, творче керування народом може здійснювати лише його духовна еліта, тому що тільки люди є носіями творчості та свідомості. У цій справі духовній еліті дуже допомагає архангел, який бере на себе виконання стандартних, рутинних операцій. Подібним чином софт (програмно-інформаційне забезпечення) соцмережі допомагає її адмінам взаємодіяти зі своєю спільнотою. При цьому архангел не керує людьми – він керує ангелами своєї групи, а вже вони безпосередньо взаємодіють з людьми. Звідси висновок: доступ до архангела народу людина здійснює тільки за посередництвом свого ангела-охоронця, навіть якщо це відбувається автоматично, подібно як доступ до Творця всесвіту людина може здійснити тільки за посередництвом свого внутрішнього бога.

Яро Купало – архангел Гіперборії

У Гіперборійській традиції захисник народу та його небесний помічник позначається терміном «купало», яке походить від слова «купа», «копа» – група, громада, народ (звідси «копне право» – право громад) і слова «пал» – захисник, охоронець (звідси «паланка» і «полк» – військові одиниці). Відтак Яро Купало – це ім’я архангела Гіперборії, небесного охоронця та вірного помічника народу гіперборійців.

«Яро» (Єро, Ієро) означає «святий». Рівень святості архангела народу визначається рівнем святості людей, які є прихильниками його архангела. Що розвиненіший та святіший народ (група «своїх людей»), то вищі можливості його небесного помічника.

При цьому маємо розуміти, що Гіперборією керував лідер-засновник Ной та навчена ним духовна еліта. Важливим інструментом цього керування був архангел Яро Купало, сформований навколо центрального ангела-охоронця, що належав Лідеру.

За допомогою психоенергетичного банку (егрегора) архангел Гіперборії міг безпосередньо впливати на фізичний світ, зокрема підтримувати сприятливий клімат, регулювати вітер та опади. Окрім того, він міг керувати блискавками («небесним вогнем»), звідси міфи про те, як Аполлон захищав троянців і вражав їхніх ворогів енергетичними стрілами.

Схоже, що апостоли Іван і Яків Воанергес («Сини блискавки») керували небесним вогнем за допомогою цього архангела. Мистецтву керування блискавкою їх навчив Ісус Хрестос, проте доведення цього вміння до автоматизму міг здійснити відповідний загальний ангел з групи Яра Купала. Ісус працював з цим архангелом і шанував його, адже святкував з учнями свято Купала на літнє сонцестояння 21–22 червня 30 року. Це питання ми вже обговорювали у статті «Навіщо Ісус пішов з учнями на свято Купала аж до Витавари на Йордані – Школа Ісуса Хреста (+аудіо)». Ймовірно, що саме там Ісус познайомив учнів з архангелом Гіперборії та його можливостями.

Як відомо, комп’ютерні чат-боти спроможні різко проскорити навчання людей. Вони чудово відповідають на питання з серії «хто», «що», «коли» і «де», причому роблять це в будь-який момент дня і ночі, «без перерви на обід». Тим самим у вчителів звільняється більше часу, щоб справді навчати, а не відповідати весь час на одноманітні запитання. Понад те, чат-боти зможуть давати учням завдання, підштовхувати до їх вирішення та оцінювати результати.

Євангеліє розповідає про те, що учні Ісуса надзвичайно швидко – всього за кілька місяців – опанували деякі сідги, тобто божественні чесноти. Так, вже у березні 31 року, коли Ісус з учнями пішов у Єрусалим, апостоли Іван і Яків впевнено керували «небесним вогнем» (про ці та інші сідги: «28 чеснот Великого Переходу – навички, вміння, нідги та сідги (7х4)». Схоже, що таке прискорене навчання відбулося за допомогою Яра Купала та підпорядкованих йому ангелів.

Що нагорі, те внизу

Як бачимо, є виразна подібність між ангелами та чат-ботами. Хтось може сказати, що це просто випадковість. Але чи не забагато збігів для такої випадковості?

Насправді це чітка закономірність. По-іншому й не може бути. Річ у тім, що духовно-божественні сутності здійснюють експансію в наш фізичний світ, опановуючи та гармонізуючи дедалі грубіші рівні матерії. Для цього вони використовують звичні, ефективні, надійні рішення, вже перевірені на рівні духовного світу.

Для прикладу погляньте на комп’ютерні ігри – вони переносять у віртуальний світ звичні для нас речі, зокрема фізичні закони, людські стосунки та технічні рішення.

Факт застосування рішень духовного світу в нашому фізичному світі зафіксовано в славетному афоризмі Гермеса Трісмегіста: «Що нагорі, те внизу».

Ми керуємо тільки тим, що самі створили

Це ще один афоризм: «Щоб щось зрозуміти, його треба створити». Ми по-справжньому можемо керувати тільки тими речами, які самі створили. Для глибшого пізнання будь-чого треба щонайменше створити його модель. Щоб пізнавати Творця, треба самому бути творцем. Щоб пізнавати сотворений всесвіт, треба самому творити новий світ – нову громаду, новий народ, нову цивілізацію.

Створюючи чат-боти, персональні асистенти, мережі та штучний інтелект, людина пізнає не лише власний інтелект, а й власний дух, розум, прагнення, структуру видимого і невидимого світу. Завдяки сучасним інформаційним технологіям людина отримала словниковий запас для чіткого пояснення феноменів, важко доступних для розуміння нашими предками.

Живе Слово і священний Сенсар

Коли ми взаємодіємо з чат-ботами, то глибше розуміємо важливість чистої, точної, лаконічної, змістовної мови. Ми усвідомлюємо важливість Сенсара – мови творців нового світу. Священний Сенсар нам потрібен не лише для ефективних комунікацій з людьми та роботами, а й для продуктивної взаємодії з ангелами. «Хай буде ваше слово: так – так; ні – ні. А що більше цього, те від лихого» – навчає Ісус. Це про Сенсар – мову спілкування людей та ангелів.

Прикладом ефективної мови спілкування з ангелом-цілителем є чиста, лаконічна, наповнена сонячною радістю мова Живого Слова – про це у статті «Долаючи бар’єри: Живе Слово – універсальна мова Всесвіту (+аудіо)». Живе Слово – це метафізичне ядро мови Сенсар, а мова Сенсар – це головний засіб творення нових громад і нового світу.

Яро Купало і промпт-інженерія духовного світу

Архангелу Гіперборії вже сім тисячоліть. Ісус Хрестос звертався до нього два тисячоліття тому. Протягом наступних двох тисячоліть до нього зверталися наші предки. Свято Івана Купала (Юного Купала) досі є головним народним святом України (ім’я Іван – Ян – Йон – Ной означає новий, юний). Тож Яро Купало перебуває в бадьорому стані. Архангел Гіперборії завжди готовий допомогти тим, хто до нього звертається щиро, точною чистою мовою, з добрими намірами та високими цілями. Вічно юний Яро Купало готовий вчитися і розвиватися разом з нами. Він чекає від нас правильних запитів, тож час опановувати промпт-інженерію духовного світу.

Висновки

1. Засновником Гіперборійської (Трипільської) цивілізації був вічно юний богочоловік на ім’я Ной (Йон, Ян, Іван). «Ной» означає «новий», «юний». 

2. Ной особисто спілкувався зі своїми людьми, але коли чисельність нового народу надмірно зросла, відбувся перехід на дистанційне спілкування з кожним своїм прихильником.

3. Сучасним прикладом персонального дистанційного спілкування з великою кількістю людей є комп’ютерні чат-боти зі штучним інтелектом.

4. Прообразом земних чат-ботів є небесні чат-боти – ангели та їх організації – архангели.

5. За допомогою егрегорів (акумуляторів психічної енергії) ангели та архангели можуть реально впливати на наш фізичний світ. Таких впливових, потужних архангелів помилково називають «богами».

6. Головним архангелом України-Гіперборії був і є Яро Купало (Святий Захисник), що діяв під керуванням ангела-охоронця святого Ноя.

7. Свято Івана Купала одночасно вшановує і Ноя, і його ангела-охоронця, і архангела Українського народу.

8. Мовою ефективного спілкування з ангелами має стати Сенсар – окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара.

9. Ядром мови Сенсар є спеціалізована мова спілкування з ангелом Живого Слова.

10. Еліта оновленого українського народу спілкуватиметься Сенсаром, тому матиме підтримку богів, ангелів та архангелів.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Розвиваємо мову Сенсар, спілкуємося з ангелами, омолоджуємося, творимо новий світ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще я маю у своїм краю, де листя зелене, Великий Віз згори, а Малий Віз знизу. Чи відчував ти кризу, коли дивився вгору?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще я маю у своїм краю, де листя зелене, Великий Віз згори, а Малий Віз знизу. Чи відчував ти кризу, коли дивився вгору?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре за працю!

Стаття пояснює досить складні реалії технічного "життя" комп'ютерних систем простою мовою. Однак праця потребує як мінімум прочитання два-три рази.

Поки виникає питання: яким чином ми можемо почути відповідь ангела-охоронця? Просто у себе в голові, чи це буде свого роду голос ніби як співрозмовника? Як практикувати контакт з ангелом? Ставити точні питання, як часто? Коли забажаєш чи тільки у дійсно важливих випадках?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Голос ангела звучить як власна думка, тому його важко відрізнити від голосу власного духу.
Відмінність в тому, що, по-перше, з власним духом можеш спілкуватися тільки ти, а з твоїм ангелом може спілкуватися той, кому ти даси доступ (так наче ти даєш комусь доступ до свого комп'ютера).
По-друге, дух вирішує творчі завдання в широкому діапазоні, натомість ангел генерує автоматичні рішення на основі вже наявного досвіду. У цих автоматичних рішеннях більше логіки і менше почуттів.   

"Ставити запитання ангелу" означає ставити запитання самому собі, вести діалог з власним духом, коментувати свої думки та пояснювати ангелу свої дії. Він буде спостерігати, навчатися і допомагати там, де потрібні швидкі автоматичні реакції. Взаємодіючи зі своїм ангелом, людина виховує і навчає свого вірного помічника.  

Андрій Гарас wrote: Дякую Ігоре за працю! Стаття пояснює досить складні реалії технічного "життя" комп'ютерних систем простою мовою. Однак праця потребує як мінімум прочитання два-три рази. Поки виникає питання: яким чином ми можемо почути відповідь ангела-охоронця? Просто у себе в голові, чи це буде свого роду голос ніби як співрозмовника? Як практикувати контакт з ангелом? Ставити точні питання, як часто? Коли заба

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Із назви статті: а як роботи можуть бути ДУХОВНО-інформаційними? Акцент саме на духовності, адже роботи не мають духу?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ангели – це роботи духовного світу, тому вони духовно-інформаційні. Слово "роботи" означає, що це автоматичні системи, які діють за алгоритмами, виконують стандартні завдання, не виявляють ініціативи і не спроможні до творчості. Джерелом творчості є внутрішній бог. Ангели, на відміну від людини, не мають внутрішнього бога, відтак людина за своєю природою є вищою за будь-якого ангела.  

Якщо ж взяти земних роботів, керованих комп'ютерами, то вони мають тільки фізичний компонент, не маючи ні психіки, ні духу.
Ще є біороботи – інтеліси (людиноподібні тварини): вони мають психіку, але не мають духу.

Отже, маємо три світи і три типи роботів: духовний світ – ангели; душевний (психофізичний світ) – інтеліси; фізичний світ – чат-боти, штучний інтелект, земні автомати.

Андрій Гарас wrote: Із назви статті: а як роботи можуть бути ДУХОВНО-інформаційними? Акцент саме на духовності, адже роботи не мають духу?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо усвідомити, що архангел – це організація ангелів.

Організації бувають довгострокові та "одноразові", тобто під конкретну мету. Такі "одноразові" організації ми називаємо проектами. 

Так само архангели. Довгостроковими є архангели народів, міст (полісів), варн, духовних громад (церков).

Прикладом архангелів-проектів є архангел, сформований групою експертів для пошуку затонулого підводного човна – про це розповідається у статті Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, є ще одна ознака, що дозволяє відрізняти голос власного духу від голосу ангела.
Коли рішення виробляє наш дух, то ми усвідомлюємо ланцюжок міркувань від запитання до кінцевого висновку. Якщо нас запитають, то ми можемо пояснити хід наших міркувань.
Натомість коли отримуємо рішення від ангела, то маємо його одразу ж "у готовому вигляді" – це рішення, яке отримане наче "зі сторони", "іззовні". Такі рішення ще називають "підсвідомими". Наприклад, є люди, які вміють миттєво подумки перемножувати багатозначні числа. Цілком можливо, що результати підрахунків їм підказує ангел-охоронець, духовний асистент. Це якби вам ставили арифметичні завдання, а біля вас перебував ваш асистент з калькулятором і повідомляв вам про результати. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця стаття не складна, але її треба читати у спокої, не поспішаючи, лежачи на дивані :)
Головна ідея – треба сміливо творити.
Творячи техносферу, ми краще розуміємо Творця і влаштування духовного світу.
Досліджуючи ШІ, ми краще розуміємо роботу власної психіки та власного духу, розрізняємо розум та інтелект.
Перекладаючи частину рутини на помічників, ми звільняємо свій час для зосередження на суто людських справах, які за нас не зробить жодний робот.
ШІ – це інструмент і підсилювач. Розумних він робить розумнішими, а тупих – тупішими.

Все, що робиться з власної волі, – добро!