Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 92
  • Переглядів: 123

Свято починається: Білий дім надає Україні збройну підтримку на понад 8 мільярдів доларів – Reuters

Категорія:

Починається фінальна фаза стратегічної комунікаційної кампанії «Байден-24". Згідно з її задумом, Україна має завдати по Росії яскравого руйнівного удару, що викличе ейфорію серед електорату США і допоможе Демпартії здобути перемогу на виборах 5 листопада. Як очікується, Білий дім оголосить про новий пакет допомоги в четвер, коли у Вашингтоні перебуватиме Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили двоє американських чиновників.

zelenskyy-bayden.jpg

В Парижі 7 червня 2024 р. Фото: REUTERS /Elizabeth Frantz
В Парижі 7 червня 2024 р. Фото: REUTERS /Elizabeth Frantz

Білий дім планує формально повідомити Конгрес про надання Україні зброї на 5,6 мільярда доларів у рамках Програми президентських повноважень, які Білий дім мав використати до закінчення фіскального року у США, тобто до 1 жовтня, пише Голос Америки.

Яка саме зброя буде виділена на цю суму, наразі остаточно не визначено. На решту суми у 2,4 мільярда доларів Адміністрація закупить або замовить виробництво зброї в американських виробників у рамках програми Сприяння безпеки України.

Під час події у Нью-Йорку 25 вересня (мається на увазі засідання Генеральної Асамблеї ООН – прим. моя, О.К.) президент США Джо Байден заявив, що у четвер оголосить низку заходів на прискорення підтримки українського війська.

Раніше Білий дім анонсував, що президенти України та США на зустрічі у Вашингтоні обговорять останні події на полі бою та підтримку Сполученими Штатами України в її захисті від російської агресії.

У середу, 25 вересня, президент Зеленський у Нью-Йорку виступив на Генеральній асамблеї ООН. У промові він попередив про глобальну ядерну катастрофу через російські обстріли ядерних об'єктів та закликав світ підтримати українську "Формулу миру".

Президент США Джо Байден у виступі на Генасамблеї запевнив, що США підтримуватимуть Україну, допоки вона не досягне перемоги й тривалого миру, заснованого на принципах Статуту ООН.

"Коли Росія вдерлася в Україну, ми могли б стояти осторонь і просто висловлювати протест. Але ми з віцепрезиденткою Гарріс розуміли, що це було атакою на все, що ця інституція (ООН) має відстоювати. І тому, за мого керівництва, Америка відповіла на виклик, забезпечивши величезну безпекову, економічну та гуманітарну допомогу", – сказав президент Байден із трибуни ООН.

Наші інтереси: 

Енергійне руйнування Мордору та успішне творення Вільної Української Держави. Про сенс цієї СКК ми рік тому повідомляли у статті "Оголошено початок стратегічної комунікаційної кампанії «Байден-24»: чому це добре для України" (03.11.2023). Як і очікувалося, фінальний етап кампанії починається за місяць до виборів. Президент Володимир Зеленський у цій виставі є не гравцем, а ігровим персонажем – його справа діяти чітко за сценарієм, що він і робить. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хтось з оглядачів розповідав, що додатково має бути ще два мільярди, перенесені на 2024 рік з попереднього року. Так що сумарний обсяг допомоги може скласти 10 мільярдів.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хтось з оглядачів розповідав, що додатково має бути ще два мільярди, перенесені на 2024 рік з попереднього року. Так що сумарний обсяг допомоги може скласти 10 мільярдів.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Хоч в мене ще є малесенька надія на це, але ну дуже дуже маленька. Зізнаюсь, навіть попри регулярне читання Народний оглядач, розгром мордора - для мене буде великий сюрприз.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

А як тобі таке? Почалося: США виділяють рекордний пакет допомоги на $7,9 млрд – і там навіть ракети великої дальності.

В'ячеслав Пачевський: Хоч в мене ще є малесенька надія на це, але ну дуже дуже маленька. Зізнаюсь, навіть попри регулярне читання Народний оглядач, розгром мордора - для мене буде великий сюрприз.

Все, що робиться з власної волі, – добро!