Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 137
  • Переглядів: 156

Борис Джонсон вважає, що Трамп має силу та відвагу врятувати Україну та покласти край війні

Категорія:

Спецтема:

Днями Борис Джонсон був у США, де мав зустріч з Дональдом Трампом, і вони протягом трьох годин тет-а-тет обговорювали «українське питання». Те, що вони зустрічаються й ведуть тригодинну бесіду тет-а-тет про Україну, говорить про те, що Дональд Трамп насправді почав серйозно цікавитися українським питанням.

У британському виданні «Daily Mail» з'явилася стаття Бориса Джонсона про те, як він днями побував у США і зустрівся з Дональдом Трампом, щоб обговорити тему російсько-української війни. Українські блогери зараз активно обговорюють цю статтю, говорять про те, що «Джонсон з Трампом хочуть здати Україну» та інші нісенітниці. Але головне в цій статті сховано не в словах, а в тому, що між рядків.

Само собою, Борис Джонсон не може «розписатися» за Дональда Трампа і сказати, що саме той буде робити. Але за результатами розмови він робить припущення, в якому саме напрямку буде Дональд Трамп розв’язувати «українське питання».

Пан Джонсон переконаний, що Дональд Трамп добре розуміє, що поразка України у російсько-українській війні буде поразкою і для Сполучених Штатів. Тому що Путін не зупиниться на Україні, а почне подальші агресивні дії проти Сакартвело, країн Балтії, Польщі тощо. А інші «погані хлопці» побачать, що США не в змозі допомогти своєму союзникові, а тому виникає загроза Тайваню, Ізраїлю, взагалі Європі та Америці. І тоді перед Сполученими Штатами постане дилема: або втратити будь-які свої прагнення до світового лідерства – а це базова думка сучасного американського світогляду – або вступити у війну, витрачаючи величезні ресурси – і фінансові, і людські – щоб повернути світ до нормального правопорядку.

Борис Джонсон вірить, що Трамп може закінчити війну на вигідних для України та Заходу умовах. У своїй статті він називає можливі умови для України, а також які «цукерки» можна дати Росії, щоб та погодилася на мирний план. На мою думку, ці умови та «цукерки» для Росії є нежиттєздатними, оскільки у Путіна свої плани на війну в Україні, які не передбачають жодних «цукерок».

Проте, на мій погляд, в статті Джонсона головним є не те, які умови він описує. Треба не забувати, що стаття опублікована у західному виданні й розрахована на західного обивателя. Ці ритуальні промови про «умови закінчення війни» повинні просто показати, що і Джонсон, і Трамп прагнуть розв’язати українське питання.

А головне там приховано між рядків. Те, що вони зустрічаються й ведуть тригодинну бесіду тет-а-тет про Україну, говорить про те, що Дональд Трамп насправді почав серйозно цікавитися українським питанням. Потім він зателефонував Володимиру Зеленському, з яким теж обговорював можливі подальші дії. Під час розмови Джонсона з Трампом йшла мова про те, що примусити Росії до миру можна тільки силою, а для цього необхідно озброїти Україну до зубів та надати нарешті дозвіл на використання західної зброї по цілях на території Росії.

Йшла мова й про те, що після закінчення війни американський контингент в Європі (який зараз налічує 70 тисяч осіб) може бути принаймні частково замінений українським контингентом. Сьогодні українська армія – її особовий склад – є найбільш боєздатною в Європі. І після війни частина військових не зможе психологічно повернутися до цивільного життя і захоче залишитися у Збройних силах. От саме з них і можна буде формувати український контингент в Європі, а американці зможуть використати свій контингент, що звільнився, для імовірного протистояння, скажімо, з Китаєм.

Фактично Джонсон пропонує зробити українську армію найпотужнішою армією Європи та доручити їй стати частиною європейського щита замість американців. А щоб Україна змогла повноцінно захистити Європу, вона сама має бути надійно захищеною і впевненою у майбутньому.

Наші інтереси: 

Україна у фокусі уваги світових лідерів. Українська армія має стати найпотужнішою силою в Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Алекс Гун.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Силу та відвагу врятувати Україну та покласти край війні має тільки український народ.

Коментарі

Зображення користувача Алекс Гун.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Силу та відвагу врятувати Україну та покласти край війні має тільки український народ.

Зображення користувача Віталій Прозорий.
0
Ще не підтримано

Московія пропихує свого ставленика Трампа мабуть тому що він за Україну?
Навіщо цю маячню було написано?
Хто замовив статтю?